Duyuru

Collapse
No announcement yet.

psikoterapi bu kadar yalan olmamalı! :)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• psikoterapi bu kadar yalan olmamalı! :)

maddi imkanlarım iyi olduğu için geçmişte çok psikoterapi deneyimi yaşadım!
    fakat psikoterapi deneyimlerim hep olumsuz oduğu için psikoterapi palavra deyip psikoterapiyi çöpe attım.
    10 yıldan fazla bi süredir bende psikoterapi yok.
    fakat yabancı kaynaklara baktığımda her psikiyatrik hastalık için psikoterapi bahsi var.
    evet psikoterapi diye bi şey var ama türkiyede yok!
    türk psikoterapist müsveddesine çuval dolusu para veriyon ve havanı alıyon!

terapiyi ne kadar süre aldınız ve kaç farklı uzmandan yardım aldınız ? bir yanlışı tüm meslektaşlara yüklemeniz sizce sağlıklı mı ?

Yorum

ben 3 doktordan terapi aldım. üniversite hastanesinde, ssk psikiyatri kliniğinde, bir vakıfta. terapiye hiç para vermedim. yararlı da oldu, memnun kaldım 3 ünden de.hastane yatışlarımda yapılan grup terapiler de sosyal fobiyi azalttı, topluluk için de ilk kez grup terapilerde konuşmaya başladım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zealist View Post
        terapiyi ne kadar süre aldınız ve kaç farklı uzmandan yardım aldınız ? bir yanlışı tüm meslektaşlara yüklemeniz sizce sağlıklı mı ?
        aslında haklısnız. espri olsun diye yazdım!
        mesele şu ki ben terapiden hoşlanmıyorum çünkü bence olay organilk!
        freud kalkıp gelip bana terapi teklfi etse onu bile istemem!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: macabre View Post
          ben 3 doktordan terapi aldım. üniversite hastanesinde, ssk psikiyatri kliniğinde, bir vakıfta. terapiye hiç para vermedim. yararlı da oldu, memnun kaldım 3 ünden de.hastane yatışlarımda yapılan grup terapiler de sosyal fobiyi azalttı, topluluk için de ilk kez grup terapilerde konuşmaya başladım.
          macabre , insan kendi kendine terapi yapamaz mı? "Telkin" denir ya.

Yorum

elbette yapabilir. ağır durumda olmamak kaydıyla yapabilir. ağır depresyonda telkin yapacak kadar kafa çalışmaz. karanlıkta kalınmıştır herbakımdan.

bazı ruhsal sıkıntılarda terapi yapılamaz, terapiye cevap vermeyecektir çünkü hasta.

zengin düşünebilmek gerekir kendi kendine terapi için.

telkin ve terapi farklı gibi. son yıllarda sürekli dua okuyarak sakinleştiriyorum kendimi. inanç, her ne tür inanç olursa olsun, iyileştirici oluyor.

Yorum

doğru terapiye ihtiyaç duyan doğru kişilere yapılması gerekir terapi ama bakıyoruz günümüzde parası olanlar sırf fantazi olsun diye terapiye gidiyorlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hamilton10 View Post
                doğru terapiye ihtiyaç duyan doğru kişilere yapılması gerekir terapi ama bakıyoruz günümüzde parası olanlar sırf fantazi olsun diye terapiye gidiyorlar
                aynen! benim için de terapi bir fantazi idi!
                terapistim ile aşk yaşamak istedim ama olmadı aşkım karşılıksız kaldı!
                ve ben de bütün terapistlere küstüm!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ortega View Post

aynen! benim için de terapi bir fantazi idi!
                  terapistim ile aşk yaşamak istedim ama olmadı aşkım karşılıksız kaldı!
                  ve ben de bütün terapistlere küstüm!

bayan terapistlere aşık olmak çok yüksek bir ihtimal bende olabilirim çok doğal bu

Yorum

bayan terapistlere aşık olmak çok yüksek bir ihtimal bende olabilirim çok doğal bu

hiç tavsiye etmem çünkü insan çok fena kafayı yiyo!
                    tesadüfen terapistimin bir de sevgilisi olunca neredeyse katil olacaktım ya da intihar edecktim ve mecburen terapiyi terk ettim!
                    ve bu bayan terpiste bugünün parasına dönüştürürsek:
                    bugün bu tür terapistlerin seans ücreti yaklaşık 400-500 lira.
                    ve ben bu terapistle iki yıl içinde 60-70 görüşme yaptım.
                    bu terapiye bir servet yatırdım ve sonunda sadece kafayı yedim!

Yorum

ortega sen zamparalık yapamazsın bunu sana daha öncede söyledim ama yapmak istiyorsun eğlenceli birşey buna da saygı duyuyorum hee ağzın çok iyi laf yapıyor makara kukara adamsın o ayrı tabi arabanda varmıs buda bir artı renault fluence

Yorum

ortega sen zamparalık yapamazsın bunu sana daha öncede söyledim ama yapmak istiyorsun eğlenceli birşey buna da saygı duyuyorum hee ağzın çok iyi laf yapıyor makara kukara adamsın o ayrı tabi arabanda varmıs buda bir artı renault fluence
                        yav bende acaip araba tutkusu var. renoyu alalı daha 7 ay oldu ama güvenilk nedeniyle volvoya aşık oldum!
                        yeni volvolarda devrim niteliğinde bir güvenlik sistemi otomatik fren sistemi var.
                        yani sen frene basmakta gecikirsen hemen otomatik fren sistemi devreye giriyor ve yeni volvolar hiç bir şeye çarpmıyor!

hemen değil ama 2-3 yıl içinde bir volvo s60 alacağım:

http://www.volvocars.com/tr/all-cars...s/default.aspx

Yorum

yav bende acaip araba tutkusu var. renoyu alalı daha 7 ay oldu ama güvenilk nedeniyle volvoya aşık oldum!
                          yeni volvolarda devrim niteliğinde bir güvenlik sistemi otomatik fren sistemi var.
                          yani sen frene basmakta gecikirsen hemen otomatik fren sistemi devreye giriyor ve yeni volvolar hiç bir şeye çarpmıyor!

Anlamadığım şey, bir konu açıyorsunuz faydalı olabilir diye giriyorum. Sayfanın başındaki muhabbetle sonundaki nasıl bu kadar aykırı olabilir ya. Sanırım ben anlamıyorum bu forumlardan..

Yorum

bende hiç araba sevmem bedava verseler almam hiç ilgimi çekmiyor otopark sorunu yol verme kavgası trafik kaza bir sürü sorunu var

Yorum

ilhan abi nerelerdesin

Yorum

İşleniyor...
                              X