Arkadaşlar ailem bana hep normal bir insan gibi olmadığımı söylüyor.normal bir insan olmak için nasıl olmak lazım merak ediyorum.ben mi anormalim onlar mı? insanın anormali var mı gerçekten?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Normal insan nasıl olur?
Collapse
X
-
çok haklısın bonnie kime göre???Orjinal yazı sahibi: bonnieben normal veya anormal gibi tanımları kabul etmiyorum. çünkü kime göre normal? genelde toplumdaki çoğunluk gibi yaşayanlara normal diyorlar. yaşayış tarzın bakış açın biraz fazlaysa anormal oluyorsun. ama çok saçma. her toplum farklı olduğuna göre dünya çapında düşündüğünde kaç çeşit normal var o zaman? insanların farklılığa pek tahammülü yok. ancak başkalarına sürekli zarar veren, şiddet uygulayan birine anormal diyebilirim.
hepimiz birbirimize anormal geliriz normal bir standardı olursa.ama gel görki bunu söyleyen ben,bunu bir türlü inançlarım arasına alamadım. hala normal insan olma standardı var diye düşünüyorum.size çok saçma gelebilir ama normal olmak ya da görünmek için insanların sadece beklediklerini yapıyorum.onlar normal ve beklentileri de normal öyleyse bütün beklentileri yerine getirirsem normal olurum diye düşünüyorum???”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”
-
Sürüye uymayanların sürü tarafından dışlanması her tür canlıda görülen bir olaydır. Biyolojik yönden bir hayvan olan insanda da durum aynıdır. Bir kişi, içinde yaşadığı toplumun kurallarına ve ilkelerine uymuyorsa, kendi özgün düşüncesini yaşıyorsa toplum tarafından uyarılır, hatta dışlanır.
Sanırım sizin maruz kaldığınız durum da bunun aynısı. Tarih boyunca devrimci bir ruh taşıyıp herkesin yaptığını mankurtça tekrarlamayı saçmalık olarak gören ve kendi aklıyla bulduğu doğruları yaşayan insanlar yadırganmıştır. Hele bizim gibi insanlarının çoğunun bağnaz ve yobaz olduğu bir ülkede bunu yapmak gerçekten zor iştir.
Fakat size önerim şudur; kendi özgün düşünce ve mantığınızdan asla ödün vermeyin. Başkalarının yaşam alanına tecavüz etmeden kendi doğrularınızla yaşayın...
Yorum
-
delinin bol olduğu yerde deli normaldir.
sen çoğunluğa uyar,onlar gibi davranırsan normal adledilirsin.
ama onlar yanlış yapıyorsa sen tek başına doğruyu da yapıyor olsan anormal kabul edilirsin.
onun için insanların gözünden kendine bakmaktan vazgeç.kendi doğrularınla hareket et.sen kendini bildikten,yaptığının doğruluğuna inandıktan sonra dünya da sana yol verir zaten.
hz.İbrahim'i düşünelim o putları yıkıp "Allah var" dediğinde herkes onu dışlamış,kınayıp,alay etmişlerdi.ama o tek başına inandığının peşinden gitti.onlara göre ibrahim de anormaldi.öyle değil mi?yazmasaydım cıldıracaktım
Yorum
-
Normal insan olma standardı olsa dahi: ille normal mi olmak gerek? Birçok insanla yüz gözüm de şunu biliyorum: normallik diye birşey yok. Ama şu var: kendisinden farklı olanı kabullenemeyenler ve de hoşgörülü olanlar!
Davranışların kendine veya çevrene zarar vermiyorsa: kendini normal olarak algıla derim
.
Yorum
-
Evet haklısın bonnie.Hem başkalarına göre normal gelen bana göre anormal gelebilir..O yüzden normal ya da anormal tanımlarını kabul etmek saçma bana birisi "biraz normal ol" dediğinde hep kime göre normal? derdim hep.Normal ya da anormal çok farklı şekillerde olabilir o nedenle de insan doğru bildikleriyle yaşamalı !Orjinal yazı sahibi: bonnieben normal veya anormal gibi tanımları kabul etmiyorum. çünkü kime göre normal? genelde toplumdaki çoğunluk gibi yaşayanlara normal diyorlar. yaşayış tarzın bakış açın biraz fazlaysa anormal oluyorsun. ama çok saçma. her toplum farklı olduğuna göre dünya çapında düşündüğünde kaç çeşit normal var o zaman? insanların farklılığa pek tahammülü yok. ancak başkalarına sürekli zarar veren, şiddet uygulayan birine anormal diyebilirim.
Yorum
-
oturmasını kalkmasını bilen, toplum içinde nasıl davranmasını ve konuşmasını bilen,efendi,aşırı tepkiler vermiyen..... diye devam eder genel geçer kurallar ama her insanın da kendi karakteri olduğunu da unutmamak lazım eğer herhangi bir psikolojik sorunun yoksa kendin ol eğer kendin olmazsan basma kalıp yargılardan belli bir müddet faydalanırsın sonra tıkanır kalırsın nasıl konuşman gerektiğini nasıl davranman nasıl yürümen vs vs gerektiğini bilemezsin bir anda toplum içindeki boş bir kalıba dönersin
Yorum
-
normal kavramı her zaman tartışılmaya açık bir konu olmuştur. ve cidden okadar geniştir ki pskioloji bilimi içinde bile normal tanımı yapıldığında ki bunu DSM IV ile yapılmaya çalışılır. bundan dolayı kişi kendini nasıl hissediyorsa ve karşı tarafın özgürlüklerini kıstlamayacak şekilde özgür olduğu sürece normaldir.
aslında normal tanımıda saçma bence ya neyse. çünkü neye ve kime göre normal olduğunun çok büyük bir öenmi vardır burda.
<div>uzak nedir ki uzanıpta dokunamadıktan sonra</div><br />
Yorum
-
gerçekten ortada bir kural yoksa ve herkes için genel-geçer bir doğru yoksa ben neden söylenilenlere inanıyorum.herkes onların düşündüğünü düşünmeli ve beklediğini mi yapmalı.normal olmanın standardı bu mu?
acaba bana bunca zaman öğretilen şeyler doğru değil miydi?ebeveynlerim bu böyle olmalı,böyle davranmalısın diye diye kendi doğrularımı uygulamaktan vazgeçtim standartları yakalamaya çalıştım.kendim olduğumda normal olmuyorum,onların istediği normal insan olduğumda da hayat çok sıkıcı ve bir yerde tıkanıyorum.”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”
Yorum

Yorum