Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Psikoloji Bölümü Hakkında Sorular

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Psikoloji Bölümü Hakkında Sorular

Bu yıl lise sonum ve kesin olarak "Psikoloji Bölümü" seçme kararındayım. Yalnız,

Cevabını bulamadığım birkaç soru var:

1) Bölümden mezun olduktan sonra "psikolog" ünvanı alıyorsunuz ama yüksek lisans yapmak gerekiyor. Ama bizim okulda bu lisansı almadan çalışan hocalarımız var. (Felsefe ve ayrıca psikoloji dersimize giriyor.)

2) Klinik psikolojisi için illa yurtdışında okuma ve ileri derecede İngilizce bilme zorunluluğu mu var?

3) Bu bölümden mevzun olanlar, aynı zamanda PDR'ci (tabirle rehber öğretmen) olarak çalışabilirler mi?

Belki zor sorular oldu ama beni bu konuda çevremde yönlendirebilecek kimse yok. Yalnızca burada sorabilme imkanımın olduğunu ve mutlaka bilip yardım edebilecek birilerinin olduğunu düşündüğümden yazdım...

Cevaplarınız için şimdiden çok çok teşekkür ederim.

Re: Psikoloji Bölümü Hakkında Sorular

Orjinal yazı sahibi: bypiso
    Bu yıl lise sonum ve kesin olarak "Psikoloji Bölümü" seçme kararındayım. Yalnız,

Cevabını bulamadığım birkaç soru var:

1) Bölümden mezun olduktan sonra "psikolog" ünvanı alıyorsunuz ama yüksek lisans yapmak gerekiyor. Ama bizim okulda bu lisansı almadan çalışan hocalarımız var. (Felsefe ve ayrıca psikoloji dersimize giriyor.)

2) Klinik psikolojisi için illa yurtdışında okuma ve ileri derecede İngilizce bilme zorunluluğu mu var?

3) Bu bölümden mevzun olanlar, aynı zamanda PDR'ci (tabirle rehber öğretmen) olarak çalışabilirler mi?

Belki zor sorular oldu ama beni bu konuda çevremde yönlendirebilecek kimse yok. Yalnızca burada sorabilme imkanımın olduğunu ve mutlaka bilip yardım edebilecek birilerinin olduğunu düşündüğümden yazdım...

Cevaplarınız için şimdiden çok çok teşekkür ederim.
    Merhaba,
    1-Psikoloji bölümünden mezuniyetle birlikte psikolog ünvanını alıyorsunuz,bu ünvan için yüksek lisans yapmaya gerek yoktur.
    2-Klinik Psikoloji için yurt dışında okuma zorunluluğu yoktur,yurt içinde de klinik yüksek lisans programları açılıyor ancak şu an sınırlı sayıda kontenjanları bulunuyor...tabi yüksek lisans için yabancı dil neredeyse ön koşul...onu dikkate alınız
    3-Sizin felsefe dersinize giren öğretmeniniz muhtemelen psikoloji öğrenimi ile birlikte felsefe grubu dersleri formasyonunu almış br psikologdur,
    4-Bu bölümden mezun olanlar MEB'de rehber öğretmen olarak görev alabiliyorlar
    Başarılar dilerim.

Psk.Seyfettin TEKİN

Yorum

Bu cevaplar beni çok rahatlattı. Sonsuz teşekkür ederim... Çok sağolun...

Yorum

İşleniyor...
      X