Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ben hastamıyım?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Ben hastamıyım?

Merhaba arkadaşlar Bazı rahatsızlıklarım var ama adını koyamıyorum. Birincisi: Yeni insanların arasına girmek beni çok zorluyor. Mesela üniversiteye başladığımda ,ilk tanışmada zorlanmıyorum çok mutluyum ama zamanla ilerleme olmuyor o ortama alışamıyorum belli bir resmiliği aşamıyorum kendimi yalnız hissetmeye başlıyorum. İşte ozaman bende bi tuhaflıklar olmaya başlıyo ortamdan rahatsız olmaya kaçmaya başlıyorum.Herkese karşı aşırı nefret duymaya başlıyorum. Moral olarak çöküyorum, aşırı sinirli oluyorum. Nefret ettiğimi belli etmiyorum ama o ortama bir daha da giremiyorum eve kapanmaya başlıyorum. bakımsızlaşıyorum neredeyse pijamayla okula gidicek kadar vurdumduymaz oluyorum. Yolda hayalet gibi gidiyorum hissiz. evde dehiç birşey yapmıyorum. Bir şey düşünürken bir bakmışım 2-3 saat geçmiş ama ben farkında bile değilim.Sınıfta kalmışım okul uzamış umrumda bile olmuyo. çevremde bunu farkediyo birşeyin mi var diye soruyolar. Başladığım şeyin devamını getiremiyorum o ortama girmek beni bunaltıyo. İlk lisede bölüm seçip yeni sınıfa geçtiğim de oldu. Sonra üniversitede, bütün katıldığım kurslarda. kurslara aktivitelere katılamayı çok istiyorum ama devamını getiremiyorum bu yüzden bırakıyorum. Folklara yazıldım başlarda çok memnundum ayna karşısında oynatmaya başladıklarında aşırı rahatsız oldum aynaya bakamamaya, kendimden nefret etmeye başladım. belki kursa devam edersem yenerim diye devam ettim. ama sonra etraftakilere sinirlenmeye başladım Konuşmalar kulağımda uğultu halini alıyo müzik çalıyo ama ben müziği duyamıyorum aklımda insanlar hareketleri oluyo. birisinin sakız çiğnemesine taktım öfkeden patlıycam en sonunda herşey üstüme geliyo gibi ve kendimi dışarı attım. birdahada o ortama giremedim.şimdide matematik kursuna gitmeye başladım ve yine aynı şeyler başladı bende. ders aldığım kıza sinir olmaya başladım şimdi de . aslında çok iyi biri biliyorum ama neden böyle hissettiğimi anlamıyorum. ikincisi de: bir kişiyle hergün sürekli birlikte olamıyorum herşeyi birlikte yapıp birlikte gezdiğimde ona karşıda aynı şeyleri hissedip kaçmaya başlıyorum. Mesela yurtta kaldığımda birisiyle çok yakın arkadaş olduk ama başlarda heryere birlikte gidiyoruz sonra yemek yiyişine takmaya başladım pis biri gibi geldi sinir olmaya başladım ve ondan bahaneler bulup kaçtım birkaç hafta hiç görmedim sonra karşılaştığmda ona hiç sinirimin kalmadığını ve rahatsız olduğum şeylerin aslında olmadığını farkettim. normal iletişimimde olmuyo ama çok samimi olduğumda yurtta yada evde kaldığımda başlıyo. hatta kendi aileme karşı da böyle.Birkaçgün sürekli birlikte olalım birsüre sonra odaya çekiliyorum.Sizce bunlar bir hastalık mı?

sende bu konuda bir takıntı var sanırım arkadaşım, bide biriyle samimi olduğunda bir süre sonra onun bazı hal ve hareketlerine sinir olup ondan nefret edeceğine dair kuvvetli bir inanç var, bunun bir rahatsızlık olduğunu kendinde söylüyosun, adının a ve b olması önemli değil, önemli olan nasıl çözüleceği ki bunu çözmek için bir terapiste başvurmanı önerebilirim.
    ÖMÜR, UMUTTAN ÖNCE BİTMELİ...

Yorum

İşleniyor...
    X