Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kalıcı huzuru nasıl elde ederiz?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• kalıcı huzuru nasıl elde ederiz?

dünyada lezzetler hep doyumla son buluyor. canımız çok güzel yemek yemek istiyor. o yemeği yerken lezzet alıyoruz. doyduktan sonra o yemek bize tat vermez hale geliyor. karşı cinsten birinden hoşlanıyoruz. farzedelim o bizi seviyor. bir kaç sene sonra bi bakıyoruz eski heyecanı bulamıyoruz. herşey sıradanlaşıyor. belki onunla birlikte olmak zaman zaman işkence gibi oluyor. veya hayatta bir alanda başarılı olmak istiyoruz. belki başarıyoruz. sonunda başarıya karşı doygunluk oluşuyor. o işte başarılı olmak ta zevk vermez hale geliyor.

kalıcı huzuru kazanmanın en geçerli yolu nedir dediğimizde hep başarmak, yenmek, sahip olmak kelimeleri karşımıza çıkıyor. bunları elde edince ise doyum oluşuyor. doyum sağlanınca o şey bize zevk vermez hale geliyor.

sizin kafanızda şekillenmiş kalıcı huzur kalıpları var mı ? varsa onlar nelerdir merak ediyorum. sizce kalıcı huzur nasıl elde ediliyor?
    ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

huzur; bir şeyi "yaptığın esnada" vicdan azabı duymamak veya yaptığın/yapacağın işte akıl ve yüreğin anlaşmasıdır denebilir.
    Yüreğinin yapmakta direttiği bir konuda akıl "bunun sonu kötüdür" diiyorsa ve sen aklın dediğini yaptıktan sonra aklın dediği çıkıyorsa yaşadığın duygudur.

Yorum

huzur denen şey neydi onu bi hatırlayabilsem ..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: pancake View Post
        huzur; bir şeyi "yaptığın esnada" vicdan azabı duymamak veya yaptığın/yapacağın işte akıl ve yüreğin anlaşmasıdır denebilir.
        Yüreğinin yapmakta direttiği bir konuda akıl "bunun sonu kötüdür" diiyorsa ve sen aklın dediğini yaptıktan sonra aklın dediği çıkıyorsa yaşadığın duygudur.
        akıl ile kalbin anlaşması huzurun temelidir diyorsun. felsefik bir cümle oldu. ama gerçekci gözüküyor.
        ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tannes View Post
          huzur denen şey neydi onu bi hatırlayabilsem ..
          en son huzur yaşayalı baya zaman geçti, hatırlamıyorum bile mi diyorsun sende ben gibi

Yorum

yaşadığım dönemlerde,,

işten yorgun argın ,, beynim şişmiş ,, sinir küpü olmuş bi vaziyette eve gelip başımı canımın yarısı'nın göğsüne dayamak ve ona sımmmsıkı sarılmaktı huzur

ve artık imkansız olan ....................

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tannes View Post
              yaşadığım dönemlerde,,

işten yorgun argın ,, beynim şişmiş ,, sinir küpü olmuş bi vaziyette eve gelip başımı canımın yarısı'nın göğsüne dayamak ve ona sımmmsıkı sarılmaktı huzur

ve artık imkansız olan ....................
              bende "oo ne güzel, bir işin ve bir başını omzuna yaslayacağın bir sevdiğin var. keşke bende de olsa" dicektim tam. son cümleyi okuyunca susmam daha hayırlı olacak diye düşündüm

Yorum

Hayat size sunulu huzur yeri değildir. Ona ulaşmak için de hazır reçeteler yoktur. Bu hayatın bir amacı yoktur. Sadece size sorduğu sorular vardır. Ya doğru yanıtlar hayatın gerçekleriyle karşılaşırsınız ya da çeşitli mekanizmalarla soruları duymaya bile katlanamazsınız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
                  ilacımla çok huzurluydum...ilacı kesince huzur muzur kalmadı...
                  anksiyetenin ortaya çıkmadığı tüm günler huzurlusun yani. yeterki anksiyete ortaya çıkmasın.

hmm, rahatsızlıklarımız olmadan geçen dakikalar huzurlu olmak için yeterlidir kanaati var yazında. sağlıklı olmak, huzur için geçerli bir neden olabilir.
                  Last edited by esintili24; 16-05-2010, 01:55 AM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eros_thanatos View Post
                    Hayat size sunulu huzur yeri değildir. Ona ulaşmak için de hazır reçeteler yoktur. Bu hayatın bir amacı yoktur. Sadece size sorduğu sorular vardır. Ya doğru yanıtlar hayatın gerçekleriyle karşılaşırsınız ya da çeşitli mekanizmalarla soruları duymaya bile katlanamazsınız.
                    kısaca doğal düzene ayak uydurabilirsen huzurlusun, ayak uyduramazsan huzursuzsun. bunu demek istemişsin.

uyum içinde olmak ta kalıcı huzuru verebilir mi düşünce kalıcı huzurun kapılarını açacak bir anahtar gibi duruyor. ama sorgulamadan kesin bir kanaat oluşturmak istemiyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 01234
                      Sadece düşüncem sorulduğu için bunu yazıyorum ,

Bence Kalıcı huzur manevi inanca yönelmekte ,

Mesela hep korkarız , öteki tarafta cayır cayır yanacaksın derler herkes de öyle büyütülür genelde Allah'ın sonsuz bir gücü olduğundan bahsedilir.

İyide korkmak yerine o sonsuz gücü arkamıza alsak nasıl olur , Düşünsenize sonsuz bir kuvvetin size yardımcı olduğunu ve yanınızda olduğunu düşünmek

Böyle olunca her olumsuz durumda çaresizliğe kapılmadan bir itici kuvvet buluyorsunuz içinizde

Bu düşünce bile insanın tüylerini diken diken etmeye yetiyor

NOT:
                      Ben bunu yaabiliyormuyum drseniz hayır , ama bunu biliyorum
                      ben bu yazıda inançları genel olarak almak istiyorum. olumlu inançlar taşıdığımız zaman huzurlu olabiliriz diyorsun. bence çok gerçekci duruyor. bu noktada idelenmesi gerekiyor.

Yorum

kalıcı huzur için herşeyden umudunu kesmek gerekir heralde.

Yorum

Huzur deyince aklıma ne reklamı olduğunu şimdi hatırlayamadığım bir reklam geldi "evdeki huzur işte zenginlik budur" diyordu... aslında ne kadarda gerçekçi bir laftı bu... huzur deyince aklıma sakinlik,şeffaflık ve sessizlik geliyor...sevdiğinin omzuna başını dayamak ve onun yanında gözyaşı dökebilme rahatlığı geliyor... yardıganmamak,hareketleirni sınırlamadan çevrendekilerin yanında davranabilmek geliyor...belkide bunları çok uuuuzun süre koruyamadığım için yıllardan beri yalnız yaşıyorummm kim bilir...????
                          Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 01234
                            Evet genel olarak alabilirsin ama

Sen KALICI huzur diyince bunu yazdım ,, yoksa tüm huzurlar geçicidir nr kadar olumlu düşünürsen düşün
                            niye ki?? neden olmasın?? bence olabilir. bana en yakın kalıcı huzur nedeni bu mantık geldi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: junkdarc View Post
                              kalıcı huzur için herşeyden umudunu kesmek gerekir heralde.
                              sanırım isteklerden vazgeçmek demek istedin. ne kadar az beklentin olursa o kadar az üzülürsün. hmm mantıklı.

Yorum

İşleniyor...
                              X