Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kadın erkek arasındaki cinselliğe bu açıdan baksanız düşünceleriniz nasıl olurdu?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• kadın erkek arasındaki cinselliğe bu açıdan baksanız düşünceleriniz nasıl olurdu?

01234 arkadaşımın açtığı başlığa bunu sadece bir yorum olarak yazmak istemiştim. ama biraz düşündüm. başlı başına üzerinde düşünülecek bir konu gibi geldi bana.

kadın erkek arasındaki cinsel münasebetler hakkında yazılan yorumları okuyunca şu fikirlerle karşılaştım. kız arkadaşlarımız, kendilerinin erkeklere göre cinsel yaşamda daha fazla sınırlandıklarını dile getirmişler. toplumsal baskının kadınlar üzerinde daha fazla olduğunu söylemişler. bu yüzden kendilerini bu konularda erkeklere kıyasla daha sınırladıklarını anlatmışlar.

ben kimsenin cinsel yaşam felsefesine ve bu felsefeyi hayatına uygulamasına karışmam. bu konuyu bu amaçla açmadım. ama aklımı kurcalayan bir kaç detayı sizinle paylaşmak istedim. o detaylar şunlar.

şimdi bir çocuğu doğuran anne olduğu için, çocuğun annesinin kim olduğu hakkında güvensizlik hiç bir zaman yaşanmaz. o çocuk kimin rahminden çıktı ise o çocuğun annesi odur. ama baba için bu böyle midir? hayır değildir. baba hiç bir zaman çocuğunun kendisinden olduğuna "kesin" kanaat getiremez.

son yazdığım cümledeki "kesin" kelimesine dikkatlerinizi vermenizi istiyorum. belki doğan çocuk babaya çok benziyordur. peki eşi onu kardeşi ile aldatmışsa? veya çocuk annesine benziyordur, baba tarafına hiç benzemiyordur ve kadın kocasını aldatmamıştır... vs konular sorgulandığında bir çocuğun babasının kim olduğunun kesin bir şekilde bilinemiyeceği açık bir şekilde anlaşılıyor.

bir başka konu işe, kadının başka erkeklere meyil etmesini önüne geçmek için bekaret mührü olan kızlık zarının sadece kızlara verilmesi de düşündürücü bir noktadır. kızlarda kızlık zarının bulunmasının manası nedir? bu konu üzerine de kafa yormak gerekir. inananlar için ilahi takdir diyelim, inanmayanlar için doğanın bir yaptırımı diyelim, neden kızlarda kızlık zarı var?

din açısından konuya baktığımızda zinanın çirkin bir olay olduğu söylenir. büyük günahlardandır. zina neden çirkindir? yapılınca ne gibi sonuçlar doğurur? bu konu da ayrı düşünülmesi gereken bir konudur.

bu konu üzerine sadece kızlara yüklendiğim yönünde bir izlenim oluşturmak istemiyorum. benim kafa yormak istediğim konu, "cinsel ilişkiler yaşama noktasında kızların sorumluluğu erkeklere göre daha farklı bir konumda değil midir?" konusudur.

yazımı yorgun bir zihinle yazdığım için yazımda net ifadeleri yakalamış olmayabilirim. ama konunun anlaşılacağını düşünüyorum. bu konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum. fikirlerinizi esirgemezseniz sevinrim.
    Last edited by esintili24; 18-05-2010, 02:15 AM.
    ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Bahsettiğin şeylere göre kiminin dini inaçları gereği, kiminin yetiştirme tarzı, yaşam koşulları gereği, kimin nefsi gereği bu olaylara bakış açısı farklıdır. Kızlık zarı kiminde bir zar parçası iken kiminde korunması gereken olabilir. Bahsettiğin babalık olayına gelince bu tamamen güvenle alakalı bişey, inanmazsan dna yaptırırsın olur biter...
    Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View Post
      Bahsettiğin şeylere göre kiminin dini inaçları gereği, kiminin yetiştirme tarzı, yaşam koşulları gereği, kimin nefsi gereği bu olaylara bakış açısı farklıdır. Kızlık zarı kiminde bir zar parçası iken kiminde korunması gereken olabilir. Bahsettiğin babalık olayına gelince bu tamamen güvenle alakalı bişey, inanmazsan dna yaptırırsın olur biter...
      peki eşin sana dese "ben çocuğun benden olduğuna emin değilim. dna testi yaptırmak istiyorum" nasıl karşılarsın bunu?
      ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gölge
        Sorduğunuz sorulara istedikten sonra cevap verilebilir

Mesela Dna testi var baba kimdir anlamak için....denilebilir.

kadına niçin "zar" verilmiştir? demişsiniz.

Bunu vucudu hamilelik öncesi mikroplardan korumak amaçlı olduğunu söyleyebilirler.

Ayrıca günümüzde doğum kontrol hapları da var....denebilir.

Zina erkeklere de yasak, ama pek çok yapan var...diye size cevap verebilirler

Mesela erkekler de hastalık kapabiliyorlar.

Yani insan istedikten sonra yapar yapmak istediğini.

Önemli olan yapmak istememesidir.

Yoksa kılıfını, mantığını, teknolojisini uydurur.
        ben sadece kızların üzerinde olan cinsel baskının nedenlerini açıklamak istedim. bu sorgulamalar kimine göre gerçekci, kimine göre değil. kimi bu sorgulamaların farkında bile olmadan bilinçsizce yapıyor o ayrı bir konu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: esintili24 View Post
          peki eşin sana dese "ben çocuğun benden olduğuna emin değilim. dna testi yaptırmak istiyorum" nasıl karşılarsın bunu?
          Tek bir şartla kabul ederdim, sonuç her ne olursa olsun onu boşamakla o adamdan hayır gelirmi bana güvenmeyen birisinden zaten normali bulmaz beni ya hayırlısı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 01234
            Bence vermen gereken cevap şu

Eğer eşin sana derseki ; "Bu çocuğun benden olduğuna emin değilim DNA testi yaptıralım "

Sende diyeceksin ki ; "Senin babandan olduğun ne malum "
            komik şey .... hınzır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View Post
              Tek bir şartla kabul ederdim, sonuç her ne olursa olsun onu boşamakla. o adamdan hayır gelirmi bana güvenmeyen birisinden. zaten normali bulmaz beni ya hayırlısı
              yani dna testi dahi geçerli bir test değil

kimi kadınlar başkalarından çocuk yapıyorlar. ve kocalarının kucağına bu senin çocuğun deyip veriyorlar. kadınların cinselliğinin özgürce yaşaması bu noktada erkeklere oranla daha riskli oluyor. toplum o yüzden kadınları cinsellik konularında baskılıyor. kadınların cinsellik üzerindeki baskısının nedeni bu diye düşünüyorum.. yoksa erkekte yapsa bunu aynı halt, kadında yapsa aynı halt.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: esintili24 View Post
                yani dna testi dahi geçerli bir test değil

kimi kadınlar başkalarından çocuk yapıyorlar. ve kocalarının kucağına bu senin çocuğun deyip veriyorlar. kadınların cinselliğinin özgürce yaşaması bu noktada erkeklere oranla daha riskli oluyor. toplum o yüzden kadınları cinsellik konularında baskılıyor. kadınların cinsellik üzerindeki baskısının nedeni bu diye düşünüyorum.. yoksa erkekte yapsa bunu aynı halt, kadında yapsa aynı halt.
                Doğru diyorsun, çünkü kadının annelik görevi var. O yüzden bu baskıların nedeni birazda anne olmasından kaynaklı.

Yorum

Kadının bu şekilde değerlendirilmesinin dinende bilimsel olarakda açıklaması basit aslında zina kadın içinde erkek içinde günah ancak kadınlar için cinsellik toplum normalleri dahilinde olursa ufak yaşta cinsel ilişkiler başlayacaktır ve bir çok çocuk sahipsiz veya babasız kalacaktır. Bu yüzden evlendikten sonra baskısı var kadınlarda ve bence doğru olanda bu.
                  Without You I'm Nothing

K M
                  Aşk demek sen demek
                  Sen demek ben demek..

Yorum

İşleniyor...
                  X