Neden başkasının gözüyle kendimize bakmaya çalışır ve değerimizi o şekilde belirlemeye çalışıyyoruz...bize değer verirlerse değerli,vermezlerse değersiz oluruz.kendimizi aşağılama eğilimindeyiz...bundan kurtulmanın kendi değerini belirlemenin yolu nedir?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Başkalarının gözüyle kendine bakma...
Collapse
X
-
başkalarının söylediklerini önemsememek için neler yapmalı insan...benim hayatımın merkezinde başkaları var...onların söyledikleri gibi bir insanım... aksiini idda etme gibi bir teşebbüsüm yok, sanki beni benden daha iyi tanıyolarmış gibi...yanıldıklarını söylemek bana çok zor geliyor,insanları utandırtmak yerine söylediklerini kabullenmeye çalışıyorum.”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”
-
Orjinal yazı sahibi: yaren25 View PostNeden başkasının gözüyle kendimize bakmaya çalışır ve değerimizi o şekilde belirlemeye çalışıyyoruz...bize değer verirlerse değerli,vermezlerse değersiz oluruz.kendimizi aşağılama eğilimindeyiz...bundan kurtulmanın kendi değerini belirlemenin yolu nedir?
Psikolog değilim ;Sadece bir öğretmen olarak konuşacağım:Hayatı en başta kendimiz için yaşıyoruz.Önce bunun bilincinde olmalı insan;ama tamamen bencil de olmamalıdır insan bana göre.Yapıp ettiğim şeylerden doğan tepkileri önce tartıyorum kendi içimde.yaptıklarımın arkasında durabiliyorsam kimin ne söylediği umrumda olmuyor.Başarılı kimlik statüsü edinme yönünde bir çaban var anladığım kadarıyla.Psikoterapi alman sana bu konuda faydalı olacaktır ddiye düşünüyorum..
Yorum
-
evet kendini değerli bulmak en güzeli ama ben kendimi değerli hissedecek birşeyler yaptığımda utanıp sıkılıyorum.içimden bir ses sen kim oluyorsun ki böyle davranıyosun felan diyor...bu ses çocukluğumdan bu yana var.kendimi küçümsedikçe bir yerlere gelebileceğimi düşünüyorum bana kendimi küçümsemem gerektiği öğretilmiş çünkü...bu alışkanlıkları değiştirmek çok zor oluyor....
birde bir konuda uyarıldığımda ya da yanlış yaptğım söylendiğinde hemen kendimi değiştirmeye çalışıyorum doğruluğunu sorgulamadan yani...herkes en doruyu yapıyormuşta bir ben yanlışım gibi düşünüyorum.az önce arkadaşım geldi ne yapıyosun dedi bende işlerim var dedim. aman ne işin olacak senin...seni de iş sahibi yapmışlar ya dedi...ben bunu kafaya taktım mesela yine kendimi işe yaramaz hissettim benim dışımdaki herkesin işi hakettiğini benim ise haketmediğimi düşündüm...
herkes çok iyi,becerikli,iyi şeyleri hakediyor ama ben haketmiyorum öyle düşünüyorum.bunun sebebini anlamıyorum.Last edited by yaren25; 02-06-2010, 11:23 AM.”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”
Yorum
-
Sevgili hocam ne güzel yazmışsınızOrjinal yazı sahibi: gokhanhoca22 View PostPsikolog değilim ;Sadece bir öğretmen olarak konuşacağım:Hayatı en başta kendimiz için yaşıyoruz.Önce bunun bilincinde olmalı insan;ama tamamen bencil de olmamalıdır insan bana göre.Yapıp ettiğim şeylerden doğan tepkileri önce tartıyorum kendi içimde.yaptıklarımın arkasında durabiliyorsam kimin ne söylediği umrumda olmuyor.Başarılı kimlik statüsü edinme yönünde bir çaban var anladığım kadarıyla.Psikoterapi alman sana bu konuda faydalı olacaktır ddiye düşünüyorum..
Başkalarının gözünden kendimize bakarız ki ilişkilerimiz sağlıklı olsun
Ama başkalarının gözünden değil kendimiz değer veriririz , bir katil bile olsa insan kendine değer verir , sen niye vermiyorsun?
Ben sana değer verip cevap yazıyorum , sende kendine çekidüzen ver kendini sev
Hiç bir zaman kendini aşağılama ne olursa olsun , suçunu kabul et , bir daha olmayacak de ama boynunu bükme , bir daha olursa bükersin
Herkesin her dediğini kabullenme , en az onlar kadar değerli olduğunu unutma

ι ωαηт тσ яє¢ση¢ιlє тнє νισlєη¢є ιη уσυя нєαят ؟
ι ωαηт тσ яє¢σgηιzє уσυя вєαυту ιѕ ησт נυѕт α мαѕк ؟
ι ωαηт тσ ѕαтιѕƒу тнє υη∂ιѕ¢lσѕє∂ ∂єѕιяєѕ ιη уσυя нєαят ؟
уσυ мαу вє α ѕιηηєя вυт уσυя ιηησ¢єη¢є ιѕ мιηє !
Yorum
-
Psikoloğa başvurun.Bize anlattığınız gibi psikoloğa da anlatın bu sorunu.Umarım başarılı kimliğinizle mutlu bir hayat sürersiniz.Orjinal yazı sahibi: yaren25 View Postevet kendini değerli bulmak en güzeli ama ben kendimi değerli hissedecek birşeyler yaptığımda utanıp sıkılıyorum.içimden bir ses sen kim oluyorsun ki böyle davranıyosun felan diyor...bu ses çocukluğumdan bu yana var.kendimi küçümsedikçe bir yerlere gelebileceğimi düşünüyorum bana kendimi küçümsemem gerektiği öğretilmiş çünkü...bu alışkanlıkları değiştirmek çok zor oluyor....
birde bir konuda uyarıldığımda ya da yanlış yaptğım söylendiğinde hemen kendimi değiştirmeye çalışıyorum doğruluğunu sorgulamadan yani...herkes en doruyu yapıyormuşta bir ben yanlışım gibi düşünüyorum.az önce arkadaşım geldi ne yapıyosun dedi bende işlerim var dedim. aman ne işin olacak senin...seni de iş sahibi yapmışlar ya dedi...ben bunu kafaya taktım mesela yine kendimi işe yaramaz hissettim benim dışımdaki herkesin işi hakettiğini benim ise haketmediğimi düşündüm...
herkes çok iyi,becerikli,iyi şeyleri hakediyor ama ben haketmiyorum öyle düşünüyorum.bunun sebebini anlamıyorum.
Yorum

Yorum