son zamanlarda bu konu kafamı meşgul ediyor.bunu heryerde görüyorum.özel hayatta.işhayatında.maddi durumda.arkadaş çevresindeki gördüğün itibarda..hiçkimse hakettiği yerde değil.huyu ve görünümü oldukça iyi olan insanlar.birşeylere çalışıp çabalayanlar olması gereken noktalarda değiller neden ? mükemmelliğe daha az yakın olanlar daha mı mutlu ? öyleyse neden ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Niçin herkes hakettiği yerde değil ?
Collapse
X
-
yüksek makamları hakedenler işgal etmeyince sonuç bu oluyor. herkes kendi yandaşını kendi sözünü geçireceği kişileri alt makamlarına geçiriyor. adam işin ehliymiş. bu işi daha iyi yaparmış. nerdeee. adam bana daha yakın benim sözümü dinler diye kanaate vardı mı olay bitmiştir. o kişi o makamda o mevkidedir.
... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....
-
çok doğru..Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View PostSanırım şans dedikleri şey ön planda,
kader kısmet sanırım .olmamız gereken yer yada hakettiğimizi düşündüğümüz herneyse demekki bize takdir edilmemişki olmuyor.belki böyle bakmak lazım..kaderine razı olmak zor zanaat ,kendimden biliyorum.
Yorum
-
Çünkü insanlar, adalete ihtiyaç duyuyor ve adaletin her zaman olması gerektiğini düşünüyor. Ama bu sistemde, adalet her zaman yok.
Diğer bir bakımdan, diyelim ki bir tanıdığınız var; çok akıllı ve bilgili bir insan. Mesela siz, bu kişinin daha üst mertebelere gelmesi gerektiğini düşünebilirsiniz ama kişi halinden memnundur. O da biliyordur daha üst mertebelere layık olduğunu ancak daha üst mertebelerde belki daha çok sorun var, belki bazı kişiler tarafından rahatsız edilecek, belki tehdit alacak...
Bugünlerde bazı gerçekleri yazanlar, sokakta yürüyemiyor bile. Sokağı ancak, siyah camlar arkasından görüyor. Çünkü, onun yazılarından rahatsız olan kişiler tarafından bir hedeftir. Mesela...
Diğer bir bakımdan; sadece akla değil, güce de sahip olmak gerekir. Güç ise her zaman iyi insanlarda değil.Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)
Yorum
-
İşini çok iyi bilen bir insan hiç bir zaman gözardı edilmez. Eninde sonunda hakettiği yeri elde eder... (Tabi oda istiyorsa) Bazı insanlar kendileri istemezler, sorumlulukları ağır gelir, böyle daha rahatım diye düşünüp istemez...Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...
Yorum

Yorum