Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Niçin herkes hakettiği yerde değil ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Niçin herkes hakettiği yerde değil ?

son zamanlarda bu konu kafamı meşgul ediyor.bunu heryerde görüyorum.özel hayatta.işhayatında.maddi durumda.arkadaş çevresindeki gördüğün itibarda..hiçkimse hakettiği yerde değil.huyu ve görünümü oldukça iyi olan insanlar.birşeylere çalışıp çabalayanlar olması gereken noktalarda değiller neden ? mükemmelliğe daha az yakın olanlar daha mı mutlu ? öyleyse neden ?

yüksek makamları hakedenler işgal etmeyince sonuç bu oluyor. herkes kendi yandaşını kendi sözünü geçireceği kişileri alt makamlarına geçiriyor. adam işin ehliymiş. bu işi daha iyi yaparmış. nerdeee. adam bana daha yakın benim sözümü dinler diye kanaate vardı mı olay bitmiştir. o kişi o makamda o mevkidedir.
    ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

işhayatı için söylediklerine katılıyorum .bu gibi şeyler arkadaşlık ilişkilerinde veya özel hayatta da böyle. karşısındakini önemsemeyenler kıymete biniyor. veya boş konuşan insanlara "hoşsohbet" deniyor.

Yorum

çevre + sırtını dayayacak bir arka. = iş, para, eş, mutluluk
        ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

Sanırım şans dedikleri şey ön planda, birde çevre yine...bende çok düşünürüm bunu, hiç kıskanç biri olmasamda içten içe imrenirim ölelerini görünce, sonra hay bu kadere derim
          Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Orjinal yazı sahibi: esintili24 View Post
            çevre + sırtını dayayacak bir arka. = iş, para, eş, mutluluk
            kesinlikle katılıyorum
            IşIk VER BANA !

Yorum

bir güç var 'x bunu hak ediyor' diyor.o yüzden o olması gerektiği yerde yaşamını sürdürüyor.anladın?
              cehalet mutluluktur...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View Post
                Sanırım şans dedikleri şey ön planda,
                çok doğru..

kader kısmet sanırım .olmamız gereken yer yada hakettiğimizi düşündüğümüz herneyse demekki bize takdir edilmemişki olmuyor.belki böyle bakmak lazım..kaderine razı olmak zor zanaat ,kendimden biliyorum.

Yorum

Çünkü insanlar, adalete ihtiyaç duyuyor ve adaletin her zaman olması gerektiğini düşünüyor. Ama bu sistemde, adalet her zaman yok.
                  Diğer bir bakımdan, diyelim ki bir tanıdığınız var; çok akıllı ve bilgili bir insan. Mesela siz, bu kişinin daha üst mertebelere gelmesi gerektiğini düşünebilirsiniz ama kişi halinden memnundur. O da biliyordur daha üst mertebelere layık olduğunu ancak daha üst mertebelerde belki daha çok sorun var, belki bazı kişiler tarafından rahatsız edilecek, belki tehdit alacak...
                  Bugünlerde bazı gerçekleri yazanlar, sokakta yürüyemiyor bile. Sokağı ancak, siyah camlar arkasından görüyor. Çünkü, onun yazılarından rahatsız olan kişiler tarafından bir hedeftir. Mesela...
                  Diğer bir bakımdan; sadece akla değil, güce de sahip olmak gerekir. Güç ise her zaman iyi insanlarda değil.
                  Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Yorum

İşini çok iyi bilen bir insan hiç bir zaman gözardı edilmez. Eninde sonunda hakettiği yeri elde eder... (Tabi oda istiyorsa) Bazı insanlar kendileri istemezler, sorumlulukları ağır gelir, böyle daha rahatım diye düşünüp istemez...
                    Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Yorum

Herkes hakettiği yerde de, bize tam tersi görünüyor... ) Umarım ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Bunu çözdüğünüzde hayata dair hiç bir sorununuz kalmayacak zaten
                      Nice İnsanlar Gördüm Üzerinde Elbise Yok, Nice Elbiseler Gördüm İçinde İnsan Yok....

Yorum

İşleniyor...
                      X