Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sanatçılar Neden Eserler bırakıp Giderler??

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sanatçılar Neden Eserler bırakıp Giderler??

bence bunca yaşamış sanatçının yaşanmışlıkları konu etmesi "bu eserlerde" boşuna değil sanırım..
    kişisel görüşüm Odur ki ,her konuda ders alınması ,hatta bu sanatçıların yaptıklarının "taklit edilmesi" yerine geliştirilmesi için bırakılmış..!!
    Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Gitmek mecburidir de...
    Kimisi unutulmamak için, kimisi sadece yaşadıklarını yansıtabilmek için, kimisi insanlara güzel duygular hissettirebilmek için, kimisi de sanıyorum bazı güzelliklere ilham olabilmek için eserler meydana getiriyorlar.
    Ancak, maalesef sadece taklit edenler de oluyor...
    Bir de son zamanlarda sanatçılar arasında ayrım yapılmaya başlandı. "Devlet sanatçısı" denildiği için değerli bir sanatçı artık son konserlerini veriyor. Eminim bu etiketlemeye üzülen sanatçılar daha olmuştur.
    Kimi sanatçılar halkı aydınlatacağına artık kandırıyor, bazı partilerden güzel paralar veya başka anlaşmalar teklif edildiği için.
    Eski tat daha gelmez, memleketi kurtaracağını vaat edip satanlar yüzünden.
    Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Yorum

son yıllardaki kadar ,sanatın ve "gerçek"sanatçıların bu kadar dejenere edildiğini görmedim.
      yaşımın yetmediği dönemler için düşününcede ,duymadım.
      bu toplantıların gerçek amacı neydi.sanatçıları da bölerek sağlam bir zemin hazırlıyorlar bence....
      Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Clipper
        Sanatçılar Neden Eserler bırakıp Giderler?

Ölümsüzleşme güdülerini medeniyete kalıcı izler&eserler kazandırabilecek bir sentezleme yeteneğine ve birikimine sahip olabildikleri içindir.
        bu merak uyandırdı ! günümüzün sanatçılarında bu meziyetler olduğu halde neden sönük kalıyorlar.
        çakma sanatçılar "kalıcı izler,eserler" bırakanları taklit edip bi şekilde öne geçiyorlar.
        - tüketim toplumunun yaratılmasının sebebi bu olmalı.

Yorum

İşleniyor...
        X