Duyuru

Collapse
No announcement yet.

An'ı Yaşa çünkü...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• An'ı Yaşa çünkü...

Anı yaşa çünkü....
    Yarın hiçbir zaman gelmez.çünkü hep bir "yarın" vardır.
    sen bişeyler beklersin hayattan. bu beklentiler gerçekleşse bile gene bazı beklentilerin oluşur.
    yeni isteklerin hep eskilerin yerini doldurur.yani hep bir "yarın" vardır.Bugün hiç olmaz.
    Buna yenilme. An'da yaşa.Çünkü Yarın hiçbir zaman gelmez.

(Çünkü'den sonraki boşluğu doldurmak gerekse ne yazarsınız?)

Katılıyorum 01234'e. Etrafımda ben anı yaşıyorum diyen bir sürü insan var ama bakıyorumda hiç birinin orta düzeyin altında ekonomisi ya da engeli yok.
    ..artık aşılacak engeller yok. Kötü ve şeytaniyim. Tüm sebep olduğum olayları ve onlara aldırmaz tavrımı artık geride bıraktım. Acım sürekli ve keskin. Hiç kimse için daha iyi bir dünya dilemiyorum. Hatta acımı başkalarına yüklemek istiyorum. Kimse kaçamasın istiyorum. Tüm bunları itiraf ettikten sonra bile kötülükten arınamıyorum. Cezalandırılmaya devam ediyorum. Kendimle ilgili daha derin bir bilgi edinemiyorum. Anlattıklarımdan elde edilecek yeni bir anlam yok.
    Bu itirafın anlamı yok...

Yorum

Sevgili junkdarc , herkes iyi kötü birşeyler zaten yazacaktır ama ben bir uyarıda bulunmak istedim
      Anı yaşa , aslı latince " Carpe Diem " , Epikuros un Hedonizm ( hazcılık ) akımına ait bir sözdür.
      Avrupa ' da Aydınlanma çağından sonra etkisini tamamen kaybetmiştir.
      Bu tür gizli mesaj veren kelimeler artık üçüncü dünya ülkelerine ihrac ediliyor ve halkın yaşam stiline entegre edilmeye çalışılıyor.
      Biraz araştırma yaparsan , Carpe Diem söz öbeğinin aslında sakıncalı bir öğreti olduğunu rahatça görebilirsin
      İyi forumlar

ι ωαηт тσ яє¢ση¢ιlє тнє νισlєη¢є ιη уσυя нєαят ؟
      ι ωαηт тσ яє¢σgηιzє уσυя вєαυту ιѕ ησт נυѕт α мαѕк ؟
      ι ωαηт тσ ѕαтιѕƒу тнє υη∂ιѕ¢lσѕє∂ ∂єѕιяєѕ ιη уσυя нєαят ؟
      уσυ мαу вє α ѕιηηєя вυт уσυя ιηησ¢єη¢є ιѕ мιηє !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: RevolutionIST View Post
        Sevgili junkdarc , herkes iyi kötü birşeyler zaten yazacaktır ama ben bir uyarıda bulunmak istedim
        Anı yaşa , aslı latince " Carpe Diem " , Epikuros un Hedonizm ( hazcılık ) akımına ait bir sözdür.
        Bu tür gizli mesaj veren kelimeler artık üçüncü dünya ülkelerine ihrac ediliyor ve halkın yaşam stiline entegre edilmeye çalışılıyor.
        Biraz araştırma yaparsan , Carpe Diem söz öbeğinin aslında sakıncalı bir öğreti olduğunu rahatça görebilirsin
        İyi forumlar

Carpediem,sozunun sakincali oldugunu dusunmuyorum.Genellikle yanlis yorumlanan bir soz diye dusunuyorum.O an yasa gitsin,mantigi ile bakiliyor.Oysa yasadigin anda mutlu olmussan o ani yasayabilmeyi anlatir.Ani yakalamak budur.Elbette ekonomik vs sorunlar goz ardi edilip bos ver gitsin mantigini yanlis buluyorum.Ancak psikolojik sorunlarin arttigi gunumuzde, insanlarin cuvallarla ilac icmesinden daha iyi bir hazcilik anlayisi diye dusunuyorum.Ekonomik durumu iyi olan bircok insanda da psikolojik sorunlar olduguna gore,yasam felsefesinde bir sorun var.Ucuncu dunya ulkelerine aktarilan oyle cok sey var ki...Bu yaninda cok masum kalir.Onemli olan sorunlardan kacmadan,sorumluluklarimizin bilincinde olarak yasadigimiz mutlu anlarin tadini cikarabilmek.Bu ulkede cok gulundugunde,ardindan aglanacagina dair bir inanis vardir.Cok kahkaha atmak ayip sayilir hala,bazi yorelerde.Psikolog ve yazar Erdal Atabek kitaplarinda bu konuya deginmis ve yasamdan tat almaya calismanin ayiplandigini vurgulamistir.Bence birakin insanlar yasadiklari andan haz almayi ogrensin.Bir martiya simit atmanin,yagmur yagdiktan sonraki gokkusagina bakmanin,dostlariyla bulundugu bir ortamin,hayata gozlerini acan bir bebegin verdigi mutlulugun...tadina varabilsin.Sorunlar hep var hayatimizda.Yoksulluk,savaslar,kiyimlar,hastalikla r,iskenceler...Zaten bunlarla mucadele bizi bekliyor.Bunlara gozumuzu ve kulagimizi kapatmadan,gerektiginde mucadele icin en on saflarda olarak,ufacik mutlu anlarin tadini cikaralim.Ani kacirmadan,bize guc verecek anlarin tadini yasayalim.
        Cesaret,hiçbir işaret levhasının olmadığı bir yolda yürüyebilme gücüdür.

Yorum

sozunun sakincali oldugunu dusunmuyorum
          Zaten düşünseydin başarısız olurdu , diyorum ya zehirli bir söz diye.

Oysa yasadigin anda mutlu olmussan o ani yasayabilmeyi anlatir
          Bu farklı bir anlatım olmadı sevgili Nanna
          O zaman yine hayatta önemli olanın anı mutlu yaşamak olduğu sonucu çıkıyor.
          Uzun paragrafta asıl demek istediğim şeyi kaçırmışsın , bende mutlu gülen bir nesil istiyorum
          Ama hayattaki tek şey ; anı yaşamak değildir.
          Bu sözün geldiği kaynağı incelersen , hazcılık üzerine kurulduğunu göreceksin.
          Sakıncalı olduğunu düşünüp düşünmemek birşey ifade etmiyor ; geldiği kökene bakacağız geçmiş ve gelecek bilinci baltalanmış bir akımdan geliyor.

ι ωαηт тσ яє¢ση¢ιlє тнє νισlєη¢є ιη уσυя нєαят ؟
          ι ωαηт тσ яє¢σgηιzє уσυя вєαυту ιѕ ησт נυѕт α мαѕк ؟
          ι ωαηт тσ ѕαтιѕƒу тнє υη∂ιѕ¢lσѕє∂ ∂єѕιяєѕ ιη уσυя нєαят ؟
          уσυ мαу вє α ѕιηηєя вυт уσυя ιηησ¢єη¢є ιѕ мιηє !

Yorum

Çünkü ;her an bir kere yaşanır.yeryüzü bir anını bir daha yaşamadı hiç.Zamanın en küçük birimi an..demek onun idrakinde olmak gerek..
            geçmiş gitmiş artık,onun arkada bırakıp gelip gelmeyeceğini bilmediğimiz geleceğin kaygısından uzak an' ı yaşamak.
            Dem bu demdir demiş bizim büyüklerimiz,bunu bilerek yaşamak...

yoksa sorumsuzca anı yaşamak olmamalı.Zamanın sahibine yakışır olarak, anın bilincinde olarak an'larımız geçirmeliyiz.
            Ama yine de en çok heba ettiğimiz zaman.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: RevolutionIST View Post
              ilginç... fakat düşünce doğru sanırım, üstünde biraz düşününce bizim dini anlayışımıza da uymadığı görülüyor. ''anı yaşa''dan kasıt, şu an elinde varsa tadını çıkar gibi bir mantık. bu savunuluyor ve bu tarz bir düşünce de bizim görüşlerimize uymuyor...
              bişnev...

Yorum

çünkü, 1 saniye sonrasının bile garantisi yok...
                Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
                Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
                Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta…

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

ilk once herkese selam benım duşuncem şu hıç bır zama nrıskle yaşamayın bılerek yaşamak en iyisi teşekurler
                  HAYATI TESBIH YAPTIM BAZEN SALIORUM BAZEN ÇEKIYORUM

Yorum

çünkü hayat yaşadığın kadarrdır gerisi ya yarına dair umutlar yada geçmişin anılarıdır
                    "Özgürlük" diye böğürmeyi seversiniz hepiniz en çok; oysa ben, çevresinde çokca böğürme ve duman bulunan "büyük olaylara"a inanmayı unuttum

Yorum

İşleniyor...
                    X