Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Benim dunyam

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Benim dunyam

Cook uzun zaman oldu bu siteden cikali.. Cok bunaldim, yazmak ve okunmak istiyorum... Belki de en iyi desarj yerim... Neyse belki hatirlayan olur..
    Ben suan ny'tayim. Okuyorum ve calisiyorum... Cok stresli bir hayatim oldugu gibi ny a getirdigim sorunlarimi eklersek, bu kisilikte bi bayan icin oldukca zor bi hayatim var..
    Bu sayfa benim olsun ben yazayim, nadiren de cikan bi iki yorum bilin ki beni sakinlestiriyor olacak, birszcik daha ii hissettirecek..

Merhaba sebo_ , en azından kendi adıma ; seni her zaman dinlemeye hazırım yeterki iyi hisset

ι ωαηт тσ яє¢ση¢ιlє тнє νισlєη¢є ιη уσυя нєαят ؟
    ι ωαηт тσ яє¢σgηιzє уσυя вєαυту ιѕ ησт נυѕт α мαѕк ؟
    ι ωαηт тσ ѕαтιѕƒу тнє υη∂ιѕ¢lσѕє∂ ∂єѕιяєѕ ιη уσυя нєαят ؟
    уσυ мαу вє α ѕιηηєя вυт уσυя ιηησ¢єη¢є ιѕ мιηє !

Yorum

tesekkur ederim..

Yorum

Aslinda uzunca yazmistim ama sitenin bu yeni haline pek alisamadim.
        Nerden balsi bu Ny macerasi bi ozetle gecersem iyi olacak. Buraya gelmeden once universiteden beri severek birlikte oldugum ve nerdeyse nisana kadar yakinlastigimiz bir iliskim vardi, ailesi seviyordu,kendisi seviyordu, bir dedigimi iki etmiyorlardi..Iyi bir firmada gayet guzel bir isim de vardi, bir cok kisinin calsimak isteyecegi bir yerdi.Hersey bu kadar guzel gibi gorunurken benim Ny kacmama sebep olan neydi? Ben cok mutsuzdum, hic cekilmeyecek kadar cok kavga ettigim, beni mutlu etmeyen bir iliskim vardi, ve isyerimde de mudurle sorunlar yasiyordum.Yani Turkiye'den cikmak benim icin kacinilmaz bir sonuctu. Cok fazla degil 3 ay icinde karar verdim,isimden ciktim, ondan ayrildim ve nereye dogru ilerleyecegimi bilmedigim bir bilinmeze dogru adimlar atiyordum. Sanirim o zamanlar hissetiklerimi benden baskasi asla anlayamaz, bilemez..Tarif edeilmesi guc, yasama gucum kalmamisti,elimi neye atsam cozum bulamiyordum, etrafima saldiriyordum sadece bir cozum uretebilmek adina ama alesef hic bir cozum bulamiyordum.ta ki benim yeni hayatimin o baslangic gunune kadar..
        Ve simdi burdayim...
        Gecmise gidip gelmelerim cok olacak, gun gelcek sikilacaksiniz ama ben gecmisiyle ve gelcegiyle ugrasan biriyim, ani hic bir zaman yakalayamadim ki...
        Simdilik uykum geldi, yarin da yogun bir sekilde calisacagim.
        siz saglicakla kalin ben de ilk firsatta buraya icimi dokmeye geleyim..bu aralar cok bunaliyorum, buna cok ihtiyacim var biliyorum..

Yorum

Nerden balsi bu Ny macerasi bi ozetle gecersem iyi olacak. Buraya gelmeden once universiteden beri severek birlikte oldugum ve nerdeyse nisana kadar yakinlastigimiz bir iliskim vardi, ailesi seviyordu,kendisi seviyordu, bir dedigimi iki etmiyorlardi..Iyi bir firmada gayet guzel bir isim de vardi, bir cok kisinin calsimak isteyecegi bir yerdi.Hersey bu kadar guzel gibi gorunurken benim Ny kacmama sebep olan neydi? Ben cok mutsuzdum, hic cekilmeyecek kadar cok kavga ettigim, beni mutlu etmeyen bir iliskim vardi, ve isyerimde de mudurle sorunlar yasiyordum.Yani Turkiye'den cikmak benim icin kacinilmaz bir sonuctu. Cok fazla degil 3 ay icinde karar verdim,isimden ciktim, ondan ayrildim ve nereye dogru ilerleyecegimi bilmedigim bir bilinmeze dogru adimlar atiyordum. Sanirim o zamanlar hissetiklerimi benden baskasi asla anlayamaz, bilemez..Tarif edeilmesi guc, yasama gucum kalmamisti,elimi neye atsam cozum bulamiyordum, etrafima saldiriyordum sadece bir cozum uretebilmek adina ama alesef hic bir cozum bulamiyordum.ta ki benim yeni hayatimin o baslangic gunune kadar..
          Yazında geçmişinden bahsetmişsin , bazı yanlış yaptığını düşündüğüm şeyler var , ama bunları söylemek artık yarar sağlamaz
          Şuan için konuşursak ; geçmişe gidip gelmelerin çok olmasın , geçmişten ders alırız ama onunla yaşayamayız değilmi?
          Bende de benzer bir sorun var , sen geçmişi bırakmıyorsun , beni de geçmiş bırakmıyor , ama kurtulmak lazım

-Şuan ki hayatına odaklan , seni mutsuz yapan neler varsa keşfet ve icabına bak ; bu bir süreçtir , bu süreçte ben de seninleyim , destek olabilirim

hissetiklerimi benden baskasi asla anlayamaz, bilemez..
          -İşte bu yüzden güçlü olmak zorunda olduğunu unutma , çünkü bunları sadece birilerinden güç alarak tek başına atlatacaksın.

-Bir uzmanla görüşüp profesyonel yardım almayı sakın unutma , inan iyi gelecektir.
          -Sadece nefes aldığın için bile değerli olduğunu bil , bu aralar gülümsemek için bahane arama , sadece gülümse enerji depola.

ι ωαηт тσ яє¢ση¢ιlє тнє νισlєη¢є ιη уσυя нєαят ؟
          ι ωαηт тσ яє¢σgηιzє уσυя вєαυту ιѕ ησт נυѕт α мαѕк ؟
          ι ωαηт тσ ѕαтιѕƒу тнє υη∂ιѕ¢lσѕє∂ ∂єѕιяєѕ ιη уσυя нєαят ؟
          уσυ мαу вє α ѕιηηєя вυт уσυя ιηησ¢єη¢є ιѕ мιηє !

Yorum

yazmak rahatlatıyor ..hoş geldiniz tekrar..sizi hatırladım..
            Türkiyeden kaçmak..bir ara kafamda dolaştırdığım birşeydi benim de.ama olmadı ve olmayacak da biliyorum.herkesten ve herşeyden yorulduğumda deniz aşırı gitme hayallerim de yok artık.

Ny da nasıl hayatın,memnun musun ?

Yorum

(ny nedir diyenler olabilir:newyork)

merhaba sebo hatırladım.günlük gibi yazardın bir zamanlar..

Yorum

Hatirlanmis olmak guzelmis hosbulduk..

Ny'ta ki hayatim nasil? Gercekten zor...mutlu muyum? Bilmiyorum, sanirim bir cok seyi becerebiliyorum ama mutlu olmayi beceremiyorum... Ama mutlu oldugum zamanlar var, hayatin tadini aldigim anlar oluyor..zorluk olmasaydi kolayligi anlamayacktim, mutsuzlugu yasamamis olmasaydim mutlulugu anlamayacaktim, hayatin anlamsizligini tatmasaydim anlamli oldugunu da hic bi zaman anlayamazdim.. Hayat burda daha anlamli benin icin.. Nefes almanin guzelligini hissettigim zamanlar oluyor, buz gibi suya girdigimde usume hissini yasamanin tadini cikariyorum.. Yasadigini hissetmek guzelmis.. Isyanlarim dewam etse de burdaki en buyuk kazancim yasamaktan Onca yildan sonra zevk almak oldu...
                Ny'u anlatmak ve bana neler hissetirdigini anlatmak bayagi uzun olur.. Ben problemlerimi cozmeye calismakla dewam ederken hic bi zaman atamadigim duygularimi da zaten fazlasiyla dile getirmis olacagim...
                Kisaca burasi cok da kolay degil..

Yorum

Hoş gelmişen sebo , what's up out there ? ( orada neler oluyor )

Yorum

Nereye gidersen git, insan sorunlarınıda beraberinde getiriyor.Türkiyede mutlu değilmiştin bir kaçış yolu bulmuşsun kendine. İnşallah orda aradığın huzuru bulursun..
                    Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

merhaba sebo hoşgeldin
                      demek artık newyorktasın peki hep merak etmiştim ama özel die sormamıştım, şimdiki yerini söylediğine göre önceden nerdeydin ben seni romanya, bulgaristan gibi doğu avrupa ülkelerinden birinde diye düşündüm doğru mu?
                      her nerede olursan ol hep yaz iyi gelir insana.
                      görüşmek üzere.
                      Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Clipper
                        Yazmadan önce aynı şeyi sordun değil mi ?
                        sabah gastesi ny times vermeye başladığında öğrendim valla yeni sayılır yani

Yorum

maviyesil; hosbulduk..ing. mi cevap verseydim:P
                          fortedonna;saol,hosbulduk
                          sonbaharr; ben nereye gidersem gideyim sorunlarimi getirmesem de yeni bir cok sorun cikarttigim kesin..
                          iyimser; hosbulduk..2,5 yildir ny'tayim, oncesinde istanbuldaydim..nerede olursam olayim, yalniz dahi olsam sanirim ben hep yazacagim, bu bana iyi geliyor.

Yorum

Problemlerin hayatimdan hic bir zaman eksik olmayacagini anladim. Neyse ki problem cozmeyi hep sevmisimdir, yoksa onca problemle bas edemezdim. Bir de herseyi sorun haline getiren ben icin..Son 1-2 gundur canimi sikan birseyler var.. Kimine gore can sikici olmayabilir ancak yazdiklarimi okurken benim kazandigim herseyin bedelini odeyen biri oldugumu unutmayin. Ben elde ettigim hersey icin emek harcamayi severim ve fazlasiyla da emek harcarim. Hic bir seyi kolay elde etmedigim icin de uyanik gecinen kimsenin d havadan birseyler elde etmesindn hoslanmam..Sanirim 1seneden fazladir bu siteye girmedim, hem zamanim yoktu, hem de hevesim kacmisti bazilari yuzunden.. Bu gecen sure icerisinde ben cook calismaya dewam ettim, issiz kaLdigim zamanlar oldu falan.. Suan bi restaurantta menejerlik yapiyorum, patron sagolsun beni destekliyor, arkamda oldugunu her firsatta soyluyor. Ona ragmen bir ton stresli zamanlar oluyor.. Herneyse, bir de bu aralar misafirim var turkiyeden gelen, ev arkadasimin nisanlisi.. Ev arkadasim cigdem benim universiteden arkadasim, ve 4 ay once ny dil egitimi icin geldi. Cigdemim okulunu, evini ve hatta isini ben burdan ayarladinm. Hatta ny'a geldigi ilk 2 ay nisanlisiyla ilgili sorunlarina hep ben yardimci oldum, benim kafamda milyon sorun varken ben onu burda yalniz hissetmesini istemedim.Cigdem kim?benim en kotu gunlerimde yanimda olmayan, 2 sene ny'ta oldugum surede beni hic sormayan, benim ayrildigim eski sevgilimle ortak arkadasimiz ve sonrasinda ogrendigim eski sevgilimin nisanlisiyla bayagi samimi biri... Ve dahasi suan nisanlisi biz de, hergun beraber takiliyoruz, elimden geldigince yanlarinda olmaya calisiyorum.. Kemal( cigdemin nisanlisi) turkiyede fabrikalari olan bir ailenin cocugu.. Yaklasik 15gundur biz de kaliyyor, bu sure icinde ben dewamli calisiyorum.. Bana neden bu kadar calistigimi, parayi nereye gomdugumu soyluyor.. Hahah diye guluyorum, onca masraftan arta mi kaliyor saniyor... Onlarla vakit gecirirken egleniyorum ama...gelmeden once benim patronu falan arastirmis.. Patronum oldukca akilli bir adam, bayagi da cevresi var, calisirken de calisanlarini bayagi yorar, zordur onla calismak ama iyi de hocadir. Kemal bana dewamli onunla konusmak istedigini, bi restaurant ist. Da onla ortak acnak istedigini falan soyluyordu, sonunda patronuma soyledim.. Kemal kendini iyi bir girisimci olarak goren, yeri geldiginde bulundugu konum dolayisiyla bana abilik taslayan biri. Sirketin basinda ya, buyuklugu var benden.. Babsindan kalma sirketin basina gecmis bana ahkam kesiyor..sirtimi dayayacagim zrngin bir babam olsaydi ben neler yapmazdim ki.. Neyse onca israrin sonucunda bunlari patronuma anlattim, bir gece agirladi patronum bunlari.. Sonucta iyi gecinmisler...gerekli yalakaligi yapmislar, patron acisindan da yatirim yapmak isteyen birileri, suan mantikli... Aksam eve geldiklerinde cigdem ve kemal, bayagi keyifliydi.. Cigdem gecenin havasina kapilmis, ali ise patronun sicak bakmasina yakin olmasindan memnundu..aksam ben rahatsiz oldum bu durumdan, hersey iyi gitsin elbette o grce boyunca ismim hic gecmemis.. Bu beni cok rahatsiz etti.. Ben onlara destek olduysam onlarin da bana bir en azindan bi tesekur etmeleri gerekmez miydi? Bir tesekurun otesinde bunun degerini bildiklerini gostermeleri gerekmezmiydi? Kendi kendini rahatsiz edecek durumlara soktuguma kiziyorum.. Aksam kemal havaya girmis, ya belki benim kafama uymaz patronun istekleri diye artistlik yapiyor. 2 gun once patronumdan korkan cigdem, bayagi rahat , bensiz benim patronla oturmus olmanin havasinda...neyse sonuc cigdemle ali gayet islerine grldigi gibi davrandilar, ve ben de gayet guzel firsat verdim bunlara..Fisat verdim desem de aslinda ben hep olmasi gerekeni yaptim, ve karsiliginda olmasi gerekeni bekledim..netice hep alma kisminda olmasi gerektigi gibi olmadi.bu da can sikici, ben almasini bilmeyen biriyim ve buna cozum de bulamiyorum...neyse kemal yarin tr'ye gidiyor, 15 gun boyunca beraberdik ve bu iki kisi bana bir yemek bile ismarlamadi saka gibi di mi...

Yorum

Arkadaşların fazla bencilmiş, kıymet bilmezlerdenmiş. Bir teşekkürü bile çok görmüşler, sen yemekden bahsediyorsun. Artık arkadaş çevreni ele, bence seni düşünmeyen kişileri de hayatına yer verme,şuan planladıkları iş olacakmı belli bile değil şimdiden havaya girmişler bakasana..senin yerinde olsam tavırlarımla gösterirdim huzursuz olduğumu..
                              Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

İşleniyor...
                              X