askerden dönenler hakjkında daha oturaklı olmuş kişiliği oturmuş felen diyorlar. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
askerlik kişiliği değiştirmede etkili midir?
Collapse
X
-
Farklı yere, farklı ortama gidip, farklı insanlarla tanışınca, biraz daha sevdiklerinden uzak ve yalnız kalınca, sanıyorum bazı şeylerin değerini daha iyi anlıyorlar. Tabiî spor yapmanın ve güneş doğmadan önce kalkmanın da etkisi olduğunu düşünüyorum.Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)
-
kişiliği oturmamışsa büyük ölçüde değişir. örneğin köyden hiç dışarı çıkmamış 20 yaşında birisi için.
diğerlerinde hayatın zorlukları ile hiç karşılaşmamışsa oradaki zorluklar insanı az da olsa değiştirir, olgunlaştırır.
Geçici değişiklikler : Askerden sonra hiç çorba içemez olmuştum. 3-5 sene sonra eskisi kadar iştahla içmeye başladım.
Ayrıca mevcut hayatını uzaklarda salim kafa ile yeniden gözden geçiriyorsun. Sigara tiryakisi hergün sigara içmek ister. 8 ay hiç içmezse sonrasında içmek istemeyebilir. Alışkanlıklarımız, bağımlılıklarımızın farkına varabiliyoruz ,askerden sorna ilişkilerimizi, hayatımızı yeniden düzenleyebiliyoruz.
Yorum
-
Bence bu toplumsal bir çeşit öğrenmeden kaynaklanıyor. Bizim toplumumuzda, genellikle, askere gidip gelmek bir derece daha olgunlaşmanın ifadesidir. Vatan görevini yaparsın, artık evlenmek için engelin kalmamıştır filan... Yani insan gerçekten olgunlaşıyor mu yoksa öyle mi hissediyor bence tartışılır. Ama etrafıma baktığımda askerliğin yaradığı tek bir insan görmedim; ya gittikleri gibi geldiler ya da daha kötü geldiler...Yillar sonra yapmadiklarinizdan duyacaginiz pismanlik yapip da pisman olduklarinizdan cok daha fazla olacaktir. Çünkü yapmadıklarınızın sonuçlarını hiçbir zaman bilemeyeceksiniz.
Yorum

tanıdığım biri, belki askerde adam olur diye düşünmüştüm
Yorum