Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2 sorum var

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• 2 sorum var

merhaba:
    2 sorum var
    annem ile babam her sabah-akşam tartışıyor.mesele babamın sorumsuzluğu.ciddi manada iletişim problemi de var aslında üçümüzün arasında iletişim sorunu var.anneme evlilik terapistine gitmelerini tavsiye ettim ama yok! nasıl ikna edebilirim?
    2.tatildeyim.ilk hafta beim açımdan verimli geçti ancak sonrasından çok verim aldığımı söyleyemem.nedeni şu:internet başında çok fazla vakit harcıyorum.internet bağımlısı oldum gibi.harcadığım vakti azaltmak için yapmam gereken ne?
    zaman planı yapmayı düşünüyorum.
    http://img5.imageshack.us/img5/9366/...2alcopyfw2.jpg

Toplumda terapi, psikolog, psikiyatriste kaşı ciddi bir önyargı var. bunun gayet doğal bir şey olduğunu, destek almanın yaşam kalitelerini yükseltebileceğini açıklayabilirsiniz. terapi haricinde, kendiniz de belirtmişsiniz iletişim sorunu diye. birbirlerini yeterince ve gerektiği gibi dinlemiyor olabilirler. zaten ilişkilerde sorunlar büyük ölçüde bu nedenle çıkar. çiftler birbirlerini anlamak için dinlerlerse ilişki seyirleri daha iyi olabilir.

internet bağımlılığına gelince, kendinize kota koyabilirsiniz. kotayı aştığınızda da kendinizi bir şekilde cezalandırın; ne bileyim sevdiğiniz bir şeyden mahrum bırakın filan... çok zor olmasa gerek; ben bu yöntemi uygulamıştım
    Yillar sonra yapmadiklarinizdan duyacaginiz pismanlik yapip da pisman olduklarinizdan cok daha fazla olacaktir. Çünkü yapmadıklarınızın sonuçlarını hiçbir zaman bilemeyeceksiniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: psychologist__ist View Post
      Toplumda terapi, psikolog, psikiyatriste kaşı ciddi bir önyargı var. bunun gayet doğal bir şey olduğunu, destek almanın yaşam kalitelerini yükseltebileceğini açıklayabilirsiniz. terapi haricinde, kendiniz de belirtmişsiniz iletişim sorunu diye. birbirlerini yeterince ve gerektiği gibi dinlemiyor olabilirler. zaten ilişkilerde sorunlar büyük ölçüde bu nedenle çıkar. çiftler birbirlerini anlamak için dinlerlerse ilişki seyirleri daha iyi olabilir.

internet bağımlılığına gelince, kendinize kota koyabilirsiniz. kotayı aştığınızda da kendinizi bir şekilde cezalandırın; ne bileyim sevdiğiniz bir şeyden mahrum bırakın filan... çok zor olmasa gerek; ben bu yöntemi uygulamıştım
      Annem babamın sorumsuzluğundan dem vuruyor hep.Babam gerçekten sorumsuz,düşüncesiz ve geniş biridir.görgü yoksunudur.ben de çatışıyorum babamla %90.babam bana göre de sorumsuzun önde gideni! onu savunmayın babamla ilgili ailevi sırlarrı açarsam ağzınız açık kalır.
      terapiste gitmeleri için ikna etme hususunda diğer arkadaşlar da görüş belirtsin lütfen.

Yorum

Daha önce terapiste gitmelerini istediğini ailenle paylaştın mı peki?
        Yaşayanlar için umut her zaman vardır,umutsuzluk ölüler içindir

Yorum

evet hocam ,paylaştım.gideceğiz de denmedi gitmeyeceğğiz de.baban gelmez demişti galiba.

Yorum

babanızı savunmuyorum; sadece terapistin yapacağı şeyi anlatmaya çalışıyorum size. Terapilerde esas böyle bir yöntem uygulanır o nedenle iletişim sorunu dedim. neyse; son olarak da şunu diyeyim, babanız istemiyorsa onu terapiste zorla götüremezsiniz. diyelim ki götürdünüz verim alamazsınız. Çünkü iyi olmayı istemeyen biri iyileştirilemez... Umarım babanızı her yönden ikna edebilirsiniz; hem aklını hem gönlünü...
            Yillar sonra yapmadiklarinizdan duyacaginiz pismanlik yapip da pisman olduklarinizdan cok daha fazla olacaktir. Çünkü yapmadıklarınızın sonuçlarını hiçbir zaman bilemeyeceksiniz.

Yorum

ağlayarak yazıyorum bıktım tartışmalarından .yaşadığım hayatın benim hayatım olduğunun farkına varsınlar.20 yıllık hayalim olan kepi bile haylıi borçlu olduğumuz sene attığım için sırf ailem zorluk çekmesin diye atmaktan vazgeçtim... ama ne savurganlığım kaldı ne de edepisizliğim... insan hata yapmaya mahkumdur ama beni tanrı zannediyorlar. devamlı üstümde başımda kusur aranıyor;babamsa ufak birşey söylediğimde adam mı oldun a konuşuorsun diyor ya...
              BEDDUA ETTİM RESMEN VE KISA SÜRE SONRA ANNEMDE 450 ŞEKER VE VARİS ÇIKTI.BOL SALATALIKLI DİYET VERİLDİ ŞEKER İÇİN VE ŞİMDİ BİR HIYARLI BABA DA BİZDE VAR(ÇOK GÜZEL HAREKETLER) ŞİMDİ.ZERRE KADAR ACIMIYORUM.NE HALLERİ VARSA GÖRSÜNLER.BENDEN BU KADAR SOĞUK DAVRANMAYA DEVAM EDECEĞİM.

Yorum

babanızı savunmuyorum; sadece terapistin yapacağı şeyi anlatmaya çalışıyorum size. Terapilerde esas böyle bir yöntem uygulanır o nedenle iletişim sorunu dedim. neyse; son olarak da şunu diyeyim, babanız istemiyorsa onu terapiste zorla götüremezsiniz. diyelim ki götürdünüz verim alamazsınız. Çünkü iyi olmayı istemeyen biri iyileştirilemez... Umarım babanızı her yönden ikna edebilirsiniz; hem aklını hem gönlünü...
                BENİmle geldiği zmanlar dA doktorun yanında kilitlenip kalıyor.benim hakkımda-evladı olmama rağmen-hiçbir şey bilmiyor.ilgilendiği de yok zaten...

Yorum

biliyorum.psikolojik tedavide gönüllülük esastır.

Yorum

İşleniyor...
                  X