Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tavsiye:ıssız adam

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• tavsiye:ıssız adam

dün ıssız adam filmine gittim..katıla katıla ağladım,,arkadan hıçkırık sesleri geliyordu,,çok beğendim,,ama erkekler pek ağlamaklı bulmuyorlar,,bayanlara daha çok tavsiye ediyorum

ıssız adam filmini geçmişte yaşamıştım,,okulda deliler gibi aşık olduğum çocukla beni anlatıyordu sanki,,sanırım bu yüzden çok etkilendim...

özellikle filmin müziklerini dinlemenizi tavsiye ederim...

ben gitmedim daha, merak da ediyorum.. okuduğum şeylerden anladığım kdarıyla uzun süreli istikrarlı ilişkiyle kısa süreli (temeli sekse dayanan) maceralar arasında kalan erkekleri anlatıyormuş sanırım öyle mi :roll:
    aslında çok acı bir durum bu öyle değil mi... yoksa daha mı farklı konusu, bende yanlış bir izlenim mi bırakmış?

Yorum

ıssız adamı ben de merak ediyorum ilk fırsatta gideceğim.

Yorum

KAFEİN ŞİMDİ NE ANLATSAK BOŞ KALIR,,BENCE EN KISA ZAMANDA İZLEMELİSİN..

Yorum

Tamam güzelim en kısa zamanda izlemeye çalışayım..

Yorum

kendinize ağlıyorsunuz siz.
            çağan ırmak bunu çok iyi beceriyor,
            duyguları bilinçli olarak kabartabiliyor.
            tılsımı ise şu;
            hiç kimsenin kendisini dışta bırakamayacağı konular seçiyor
            ve o kunu içerisinde de herkes kendisini sorguluyor.
            babam ve oğlumdaki "aile ilişkileri" gibi,
            ıssız adamdaki "uyum ve mutluluk" da kimsenin es geçebileceği bir konu değil.
            ikinci bir nokta olarak bunu olumlu sahneler ile değil de
            insanın olumsuzluğa, acıya olan eğilimini bildiğinden
            olumsuz sahneler ile yapıyor.
            babam ve oğlumun başladığı sahneyi düşünün.
            ıssız adamda uyum ve birliktelikten memnunluğu kısaca aşkı
            işliyor ama olumsuz son ile bitiriyor.
            uyum ve mutluluğun bir gereklilik olduğunu
            kişileri birbirinden ayırarak onları yıllar sonra bir araya getirip
            iç seslerindeki itiraflar ile anlatıyor seyirciye.
            çağan ırmak olumluluk ile anlatmayı bilinçli olarak tercih etmiyor.
            belki çogu insan yeşilçam filmleri gibi , neden ikisinin kavuşup mutlu yaşam süremediklerini düşünmüştür.
            bu çağan ırmakta yok.
            bilinçli yapıyor bunu, etkileyiciliğini arttırmak ve duyguları daha da kabartabilmek için.
            ben filmin içerisinde bu yapay gayreti sezince hep dıştan izledim ve eleştirilecek bir çok şey bulabildim.
            bir kere başrol oynayan kızın oyunculuğu çok kötü geldi bana.
            yapısı , duruşu , konuşma şekli ve diksiyonu hiçte rolüne uym sağlayan biri gibi gelmedi.
            ben hep o kızda o özelliklerin olmayacağını düşünerek yadırgayarak izledim oyunculuğunu.
            oyuncu seçimi çok hatalı geldi bana.
            erkek ise tam tersi nazik naif yapıda görünüyor ama kısmen onun da rol kişiliği uyumsuz geldi bana.
            oyunculukları beğenmedim.
            ortalama bakışın dışında ele alınmış konu ama film yok ortada sadece konu var.

konu üzerinde çok konuşulabilir.
            zaten film de bunu hedeflemiş gibi.bu yönü ile hakkını vermek lazım.
            insanın ilişkisizliği üzerine.
            aslında lişkileri üzerine gibi görünüyor ama bence ilişkisizliği..
            adam mekanik bir adam,
            duyarlılık ve derinlik ile ilgisi olmamış birisi.
            duygularını ifade edemeyen sığ bir insan.
            duyarlı bir kız ile karşılaşması ( bu cümle hatalı)
            güzel bir kız ile karşılaştığını düşünüyor sadece
            ama duyarlı ve kültürlü de çıkıyor kız.
            adamın bilmediklerinin çok farkında bir kız.
            farklılıklaraının çok farkında
            güdülerin duyuları etkilemesi sonucu başlayan bir ilişki.
            tam da yanılsama aşka ait bir başlangıç.
            adam b,r uçta kadın bir uçta
            ama nasıl oluyorsa libidolarının yükselmesi karşısında tüm birikimlerini bir kenara bırakabiliyorlar. (özellikle de kız)
            ve o noktadan sonta zaten kıza bir haller oluyor.(ki bu çok komik ve yapay)
            kız tam bir ev kızı adayı oluveriyor (belki de çok gerçekçidir- her kızın içerisinde böyle bir hedefi vardır)
            adamın annesine dadılık etmeler, anaçlaşmalar falan.
            eksiği tamamlama çabaları (adamı duygulu sekse yönlendirme seansları)
            sonucunda birden bire bu iki zıt farklı karakterin uç noktalarını törpülemeleri ve birbirlerine yakınlaşarak birleşmiş olarak geçirdikleri bir zaman (güzel ve mutlu günler oluyor buralar)
            sonra birden adamın bitirme isteği
            mesela buraya yorum almak benim için ilginç olabilir
            bayan üyeler yorumlasın lütfen.
            adam neden bırakmak istedi.(çağan ırmağın yüzünden, film acıklı olsun diye, sonra onları karşılaştırıp o geçen zamanda neler çektiklerini iç sesleri ile anlattıracak ya, sırf onun için kızın boğazına dolmaları tıkıyor, ben şimdi bunu anlayınca nasıl o filmi izlemeye devam edebilirim ki, ama ettim tabi, para vermiştim.)
            tani sonrası böyle gidiyor işte.
            hem konu cazip hem yönetmenin hinlikleri hadsafhada
            bir de hikayeniz varsa ki kimin yok.
            ağlanılır elbette.
            ben bazen film filan yokken de ağlayabilirim yoğunlaşırsam.
            film sadece yoğunlaştırmayı düşünmüş.
            babam ve oğlumu da böyle bir bilinç ile yapmış ,
            o zaman çözememiştim ama şimdi çözdüm.
            bir sonraki filmine bir göz atmam yetecek.
            neleri niçin yaptığını şıp diye anlayacağım.
            insanı tüketmek böyle bir şey.
            olanı anlamaya çalışmak, anlayamadığınıız safhalarda cazip gelir.
            eğer yapısından kaynaklanan doğal durumlar varsa anlamanızın süresi süreklilik kazanabilir.
            ama allayıp pullamalarını türlü tekniklerini sezerseniz oracıkta biter.
            her şey böyle.

Yorum

İlk bölümde cinsel içerikli görüntüler fazlaydı..O yüzden ailenizle falan giderseniz utanabilirsiniz..Ben kız arkadaşımla gittiğim halde utandım..Ama ikinci kısım çok güzel..Zaten ağlatan da ikinci kısım..
              Öyle bir düşe daldım bir baktım ki aa sahiden ben

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MaLTtTt
                İlk bölümde cinsel içerikli görüntüler fazlaydı..O yüzden ailenizle falan giderseniz utanabilirsiniz..Ben kız arkadaşımla gittiğim halde utandım..Ama ikinci kısım çok güzel..Zaten ağlatan da ikinci kısım..
                filmden aklımda kalmayan tek şey sizin bahsettiğiniz cinsellik sahneleri.
                hala hatırlayamadım.

Yorum

Ben utandığım için hatırlıyorum..

Yorum

bence abartılıcak sahneler yoktu,,olağan şeyler,,doğal şeyler,

zaten o sahneler bazı konuları vurgulamak açısından koymuşlar,,erkek kahramanın hayatını anlatabilmek için yapılmış sahneler..

abartılcak şeyler deil,,utanılcak hiç değil..

Yorum

Herkesin tepkisi farklı olur abartılı olur yada olmaz..Bazıları çekinir izlerken bazıları çekinmez..Bu önerimi çekinenler alsın üstlerine

Yorum

Yorumlar farklı oluyor işte..Sinemanın güzelliği de burada Mesela benim en çok etkilendiğim film Melekler Şehriydi..Kolay kolay ağlamam ama onda göz yaşlarımı tutamadım..O filmi beğenmeyenler de vardır..

Yorum

Ben de çok merak ediyorum..Daha gitmeden herkesin dilinde bir şekilde..
                          Müzikle harmanlanınca aşk tahminimce güzeldir..
                          En yakın zamanda izlemek istiyorum

Yorum

ben şiddetle tavsiye ediyorum herkese

Yorum

Ben de geçen hafta izledim.... Filmin yorumuna gelince; film ne abartıldığı kadar ne de abartıldığı kadar kötü.. Seyirciye duygusal anlar yaşatan şiir tadında bir film... amaaa

Birincisi filmin Ada'sı her ne kadar güzel güzel gülümsese de çoğu yerde oldukça yapmacık görünüyor... Bir de filmde Alper Ada'ya "nasıl kilo almıyorsun bu kadar yedikten sonra" diyor. Ada da " yapı meselesi" diyor. Orada epey güldüm çünkü Ada maşallah balık et sınırlarını zorluyor hatta evet kilolu bile denebilir.

İkincisi, seyirciye Alper'in suçlu olduğu ya da yanlış davrandığı nüksediliyor; oysa azılı suçlu Ada'nın ta kendisidir. Alper, hiç kimseyle uyumamış, sevmemiş, dokunmayı bilmeyen ve Ada ile evlendikten sonra da evlilik yapmayan, yapamayan ve bir de tek kadını bile yarı yolda bırakmamış bir adam. Sıradan cinsel ilişkileri var o kadar. Oysa Ada, oldukça tecrübeli görünüyor.... Alper'e dokunmayı öğretiyor, demek ki geçmiş ilişkileri olmuş... ve ardından gidip evleniyor.... ha bir de çocuk yapıyor...

Öte yandan, sıradan bir aşk hikayesi gibi geldi bana. Çağan Irmak'tan çok daha iyisini beklerdim. BAbam ve oğlum ve hatta Ulak filminin yaratıcılığının ardından yavan kalıyor tadı...

Yine de Çağan Irmak bu, etkiliyor işte... sıradan da olsa... İzlemenizi tavsiye derim...
                              korkarım gideceksin, aklım baştan gidecek...

Yorum

İşleniyor...
                              X