Duyuru

Collapse
No announcement yet.

suçum neydi benim !

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• suçum neydi benim !

öyle yetersizimki namussuzlarla bile baş edemiyorum ancak onlar için bela okuyorum ama onlar tam hayatımın içinde hayalim var insan gibi yaşayarak mutlu oolmak bugüne kadar hiç bir pi işe girmedim eroin kokoin nedir bilmem saf dogdum saf ölecem şu anası sattımın dünyasında hep bir umutla bir gün mutlu olcammı olcaksam cocuklarıma cocuklum için ne anlatacam karım bana geçmişte nasıl hayatın oldunu neden hiç arkadasım olmadını sormuycakmı ben de tabi taa doustan basa kadar herseyi Anlatacam bir gün duydugunda agzı bi karış açık kalcak belki kimle evlendim ben diycek belkide olanlara kayıtsız kaldım için suçlu ben olcam aklıma mutlu olamama evlenememe gibi durumlarda gelio ama cok düsük ihtimal mutlaka bekar ölen yoktur bu konuyu evlendirin beni demek için açmadım yada tabiri caizse bu oglan evlilikle bozmus demeniz içinde açmadım ama nabıyım tek umudum onu deli gibi sevip onunda beni deli gibi sevip anlayan biriyle evlenip kendi evime cıkmak tabi sadece bi hayal hayal diyorum cünkü gücsüzüm ve hayat beni kaba saba bişiden anlamayan biri haline getirdi kendini kabuna kitlemiş biri haline getirdi ne kadar cıkmak istesemde kabumdan cıkamıyorum belki cıksam bendemi serefsizleşirim acaba nede olsa agac yasken egilir benim yasadıklarımı yasayanlar ne olur siz benden dha iyi bilirsiniz ki millet ailesiyle yaptıgı bi kavgayı bile mahane ederek kötü yola girio esrarcı oluyo vs tabi onları kücümsemiyorum ben herkesi yasadıgı kendine iz bırakır
    benim babam tam ... biri yinede küfredemiom ne malım ben ya bir gün olsun ogluyla kızıyla ne derdin var diye ilgilenmedi hep kendini düsündü annemide hep kullandı kulanmayada devam ediyo annemde suçlu aslında cünkü dedigi tek şey alaha bırak... ama ne zamana kadar niye boşanmıyolar niye ben elime çakıyı alıp babamı kesemiom,
    boşanmaları en mantıklı iş ama onuda yapmıyolar cünkü mal davası ablam evlendi tabu babamın üzerine boşansa kızı evden cıkarır kızın mutluluyla oynar o derece serefsizdir demek istedim suçum neydi benim böyle bi dünyaya geldim bana bi çare verin hani bana sosyal ol diyonuz ya bu ailede nasıl sosyal olcam ben
    Last edited by murat058; 20-09-2010, 12:03 AM.

Sosyal olmadığınızda ,aileniz,içinde yaşadığınız şartlar değişiyor mu ?içinize kapandıkça ,tam tersi daha çok kendinize yönelirsiniz.yalnız kaldıkça kurar dururum kafamda mesela ben..ama başka şeylerle meşgul olup ,farklı ortamlarda insanlarla diyaloğa geçsem kafamdaki sıkıntılı sorunlu konular azalır.düşünmem çünkü.

suçlu olmak değilki mesele..hepimizin kaderindeki anne baba kimse ona sahip oluyoruz.yapabilcek birşey yok..isyan etmek yerine başkalarını getirmez ki..imtihan dünyası herkesin soruları farklı.
    babayı dövmekmiş,esrar kullanmakmış vb..bu anlattıklarınız hiç olacak şeyler mi.meziyet mi yani..
    kötü emsal emsal olmaz..

Yorum

uyuşturucu, kokain vs. durumları: bunlar girildiği zaman dönülmeyen yollardır. stresin derdin sıkıntın bir gün biter ama bu belalara bulaştığın zaman asla geri dönemezsin. ve bu maddeler kalıcı etki bırakır insan vücudunda.

öncelikle sana şunu söyleyebilirim insanların geçmişleri başarılarla dolu değildir bunu unutma. insanlar biraz yavş.. olduklarından dolayı hep iyi olanları anlatırlar kötülerden bahsetmezler, anlattıklarının yarısı yanlış yarısı doğrudur. karına geleceğine vs. fazla düşünme, her yaşın farklı bir derdi tasası olduğunu düşünüyorum. evli değilim ama evlilerden görüyorum. onun için ilerleyen zamanda belki bunları düşünecek zamanın olmayacak belki moralin yüksek olacak. bu yüzden hep olumluları hatırlayacaksın. olumsuzluklarda hayatın tadı tuzu olarak gelecek.

hayat senin renk paletine ne koymuşsa tuvaline o renklerle en iyisini yapmaya çalış. kendini sosyal olmak zorunda olduğunu hissetme ben öyle düşünüyorum. çünkü zamanı gelince, ortamı oluşunca insan sosyal olur, diğer türlü birde ben nasıl sosyal olacam sorusu kafanı ağrıtmasın.

son olarak hayat inişli ve çıkışlı bir yoldan ibarettir, bazen yokuş çıkarken insan küfreder isyan eder ama yapması gereken davranış; başlangıcı olan herşeyin birgün bir sonunun olacağı inancıyla yoluna devam etmesidir.
      Last edited by hezarfen; 20-09-2010, 12:30 AM.

Yorum

öyle yapmak istiom bende aldırmamak ama nabıyım göz görünce yürek dayanırmı sosyal olma meselesine gelince olmassam aha böyle yasar giderim evliligiyse bi kurtulus olarak düsünüom tabi mutlu bi evliligi ozmn işte belki yanımda biri olursa mutlu olurum ailemi takmam babam bir gün yaslancak ama bunu hiç düsünmüo düsünsede ben yoluma giderim dio bn sosyal olmayı cok istiom ama galiba caba sarf edemiom sarf edememin sebebi ailem ve benim korkularım bana yerlestirilen korkulan simdi bana diyolarki git açıl vs ama kafama yerleştirdikleri şeyleri akıllarına getirmiyolar yada en azından niye diye sormuyolar bile hadi eskiyi unutum şimdiyi nasıl unutuyum birini sevdim basıma gelmeyen kalmadı yok kızın isteyeni varmıs vs belki dogru ama bunu kendim ögrenmeliydim doruysa herseyi önüme hazır yıgma endişesinde annem 0 dan baslamak istiom hayata resim zaten ortada siyah bir resim bu artık beyaza cevirmek rengarenk yapmak istiom hayatımı ama yapamıom cünkü aynı talihsizligin heryerde karsıma cıkcandan korkuom hayatın beni kücümsemesinden korkuom

Yorum

Orjinal yazı sahibi: murat058 View Post
          öyle yapmak istiom bende aldırmamak ama nabıyım göz görünce yürek dayanırmı sosyal olma meselesine gelince olmassam aha böyle yasar giderim evliligiyse bi kurtulus olarak düsünüom tabi mutlu bi evliligi ozmn işte belki yanımda biri olursa mutlu olurum ailemi takmam babam bir gün yaslancak ama bunu hiç düsünmüo düsünsede ben yoluma giderim dio bn sosyal olmayı cok istiom ama galiba caba sarf edemiom sarf edememin sebebi ailem ve benim korkularım bana yerlestirilen korkulan simdi bana diyolarki git açıl vs ama kafama yerleştirdikleri şeyleri akıllarına getirmiyolar yada en azından niye diye sormuyolar bile hadi eskiyi unutum şimdiyi nasıl unutuyum birini sevdim basıma gelmeyen kalmadı yok kızın isteyeni varmıs vs belki dogru ama bunu kendim ögrenmeliydim doruysa herseyi önüme hazır yıgma endişesinde annem 0 dan baslamak istiom hayata resim zaten ortada siyah bir resim bu artık beyaza cevirmek rengarenk yapmak istiom hayatımı ama yapamıom cünkü aynı talihsizligin heryerde karsıma cıkcandan korkuom hayatın beni kücümsemesinden korkuom

murat058 hayat insanı en zayıf yerinden yakalar sonra çözmeye başlar, sende hayatın en zayıf halkasını bul oradan çözmeye çalış. kız mevzusuna o kadar takılma zamanı gelince çıkar hemde istemediğin kadar. herşeyi zamana bırak. önce kendine şu soruyu sor hayatın bu zaman diliminde ne yapmam gerekir? öğrenciysen derslerine çalış bölümün ne olursa olsun. insanlar belirli bölümde insan istemezler alanında iyi insan isterler. işte çalışıyorsan yeni bakışlar yeni çözümler üret ve işini severek en iyi şekilde yapmaya çalış.

bu dediğim olaylar zaman ve kararlılık isteyen olaylardır. kararlılık kelimesi seni korkutmasın kararlılık yapman gereken işleri zamanında yapmandır. birşeyi zor elde edersen zor kaybedersin. boyacı küpü misali bandır çıkar bir olayın anında olmasını istersen o durumun kalıcılığı olmaz. herkes geldiği yerlere ha ben şurada olmak istiyorum deyip yarın orada olmuyor, olanlarda bulunduğu yerde kalıcı olmuyor.

Yorum

ne işim var ne ögrenciyim bi kursa yazıldım baslıycam sende haklısın tabi hayatı akısına bırakmak gerekio

Yorum

İşleniyor...
            X