..............................................
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Ailemden nefret ediyorum
Collapse
X
-
kesinlikle bir yanlış anlaşılma var. Bir anne çocuğunun kötülüğünü istemez ona birşey olsa kahrından ölür
yalnız şu var: ebeveynler çocukları ile konuşma şeklini yanlış yapıyor (tehdit ediyor, eleştiriyor, bağırıyor, kayırıyor bütün bunları bilinçsizce yapıyor) ama çocuktan saygı bekliyor.
ailenizden nefret etmiyorsunuz aslında sadece onlara kızıyorsunuz
anlaşabilmek için en güzel yol konuşmaktır, tabii konuşmayı ben diliyle yapmanız şartıyla.Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)
Yorum
-
senin olayının aynısı bizim evde de sık sık yaşanıyordu. sevmediklerinden değil gerçekten de. en iyi şekilde davranmaya çalışıyorlar ama bizim beklediğimiz şekilde olamıyorlar. kıyafet konusunda da aynı senin gibi durum. sonradan şişmanladım da giyemediler. :tinysmile_twink_t:ben de çok bağırdım çağırdım anneme. anlamıyorsunuz vs diye ama bvu hiç bir şeyi değiştirmiyor işleri dah kötü hale sokuyor. ilaç kullanmaya başlayınca da annem bana karşı çok anlayışlı oldu bu kez de ben durmadım benim deli olduğumu düşündüğün için böyle iyi oldun diye. sanırım bu biraz da hastalık seyrinden kaynaklanıyor. zaman zaman sinirlerimize hakim olamıyoruzz. herkes her durumda bizi anlasın destek olsun üstelik te bizim istediğimiz gibi olsun diye bi beklenti içinde oluyoruz. oturup konuşup anlamaya çalış aileni. ve kendini anlatmaya çalış.düştüysek kalkarız daha ölmedik ya
Yorum
-
Merhaba uzun süre oldu siteye girmeyeli ve hayli değişmiş
Klasik aile manzaraları ve çok doğal bunların yaşanması ki her ailede zaman zaman olan şeylerdir, anlık psikolojiyle her iki tarafın beklentilerinin karşılanmaması karşısında düzgün bir şekilde kendini ifade edememesinden doğan iletişim bozuklukları bazıları kısa bazıları uzun vadelidir..
Kardeş konusunda; her birey farklıdır ve ailenın çocuklarına zaman zaman farklı yaklaşması da doğaldır. Ama zaman zaman yanlış anlamalar da olabilir tabi.. Ve unutmayalım ki arkadaşlar.. Hiç kimse kimseyi değiştiremez öncelikle, tek değiştirebileceğimiz kişi benliğimizdir..OLMAK YA DA OLMAMAK..
Yorum

Yorum