Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lütfen Yardım Edin ! [Piskolojik Desteğe ihtiyacım var] ~arkadaşlar..~

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Lütfen Yardım Edin ! [Piskolojik Desteğe ihtiyacım var] ~arkadaşlar..~

Herkese merhaba..
    Arkadaşlar ben 16 yaşındayım.Ve bugünlerde moralim çok bozuk
    .
    benim öyle çok geniş arkadaş çevrem yok,ve yaşıtlarıma bakılırsa sanırım biraz fazla düzgün bir insanım.d
    nasıl diyeyim,bnm yaşmdaki kızlar daha büyük,olgun gösteriyorlar bense çok makyaj yapan biri değilim onlar kadar havalı da değilm
    mesela herkese iyi davranıyorum yani nasıl diyeyim,kimseyi küçümsemiyorum..
    fakat snfta olsn bşka bi yerde olsun
    iyi davrandığım ÇOK iyi davrandığım bazı insanlar birden bana sert davranmaya başlıyor ters tepki veriyorlar yani..ben onlara ne kadar iyi davranırsam o kdar terslerniyorum
    ama ben ters davrandığım zaman sanki bnmle daha yakın olmak istiyorlar bilemiyorum insanoğlunun piskolojisi bu olsa gerek.
    ama ben kimseye ters davranmak istemiyorm kimse kırılmasn istiorm o yüzden iyice şaşırdım.
    4T kuralı [TAPARSAN TEPİLİRSİN TEPERSEN TAPLIRSIN] kesnlkle doğru ama bn beceremiorum tepmeyi. .d
    ve ayrca ilkokldan tandğm bazı arkdşlarm bni gördklernde görmzlkten gliolar e mecbr bn de görmememzlktn gliorm ama bazen gidip BEN başltıorm knşmayı o zmn ii hoş konşuolar ama İLK BAŞTA NEDEN GÖRMEMEZLKTEN GLİOLAR ANLAYAMIORUM.. .S
    tek suçum onlar gibi içki içmedğmden,sigara içmedğmden mi?
    yoksa fazla erkek arkdşmn olmaması mı?
    yoksa fazla popüler çevrmn olmaması mı?
    :S
    bıktm artk km doğru km shte ayrt edemiorm
    bn sadece istiorm ki
    bnmde onlar gbi glüp eğleneblcğm arkdşlarm olsn erkek kız farketmez kardeş gibi..
    onlarn var bnm yok anlaycğnz :s
    ne yapmalıym:?:?
    önerilnrzi bkliorm şmdden tşkkrler....

Merhabalar, öncelikle aramıza hoşgeldin canım. Ergen bir yaşdasın, özellikle sessiz, içe kapanık kişilerde senin gibi çevreye adapte sorunu yaşamaları çok normal. Yaşamında kimseye hak ettiğinden fazla değer vermemeyi öğrenmelisin. Bırak senle konuşmasınlar, çokda önem verme. Özellikle lise çağlarında okullarda gruplaşmalar olur, bunun yanında sessiz kalanlar dışlanır. Sen yinede kendin gibi bir arkadaş seçebilirsin, ama bunun yanındada çok fazla önemseme çevrendikleri, bu kez sen üsteledikçe onlar daha çok kaçacaktır senden..
    Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

cvpladğnz için teşekkr ederim
      ama işin tuhaf tarafı şu:
      ben içine kapanık birisi değilim yani arkadaşlarım çok deli dolu oldğumu söylerler..
      ama önerinizi dikkate alacağm üstelemicm yni..

Yorum

Aman sakın dışarıya özenip alkol, sigara alıyım deme. Arkadaşların teklif etse bile aldırma onlara alkol ve sigara marifet olmuş gidiyor, sen kendine hakim ol, sağlığını düşün.
        Her şey güzel olacak...

Yorum

" Aklım başımda , kafayı nasıl sakatlayabilirim ? " gibi bir soru olmuş senin ki. anathema13 ün dediği gibi , kafa dengi arkadaşların olursa, sorun kalmaz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sen'jin View Post
            " Aklım başımda , kafayı nasıl sakatlayabilirim ? " gibi bir soru olmuş senin ki. anathema13 ün dediği gibi , kafa dengi arkadaşların olursa, sorun kalmaz.

kötü örneklere özenmiyorum açıkcası sadece bu durum bni biraz sorgulamaya itti o kdar yanıtınız için teşekkrler..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anathema13
              öncelikle hoş geldin qwerty. bu isimde mükemmel bir linkin park şarkısı vardır. yeri gelmişken anmadan geçmeyelim istedim =)

anlattıklarına gelince, bunun iki boyutu var bana göre. birincisi, tamamiyle senin haklı olman. bu durumda sana önerim şu, bir insanın 10 tane dostu olmaz. bu benim görüşümdür. en fazla 2 bilemedin 3 tane olur. bu sebepten ötürü kendine, seni gerçekten anlayabilen ve alaycı bir tavır takınmayan arkadaşlar bulman, bu arkadaşlardan da kendine dost edinmen. yaşadıklarını az çok ben de yaşadım. 1 yıl falan sürdü bu durum. şimdi ise çok popüler biriyim arkadaş çevremde. bunun olmaması için hiçbir sebep yok aslında. her kader bir seçimdir. senin bu sıkıntıyı çekmenin kader ile bir alakası yok. tamamiyle senin seçimine bağlı bir durum. ümitsiz olma yeter. hem 16 yş gerçekten bi kız için dönüm noktası gibidir. en yakın arkadaşlarımdan birini bu dönemde tanıdım. 8 yıl oldu ve dostluğumuz kuvvetlenerek devam etmekte. sana da nasip olur umarım böyle bir dostluk.

ikincisi, bu yaşananların sana böyle geliyor olması. yani onların sna karşı en ufak hareketleri bile seni çok üzüyor ya da senin gözünde büyüyor olabilir. hatta onlar senin için bzen çok çok önemli bazen de sıradan kişiler olabilir. bu durumda borderline kişilik bozukluğu yaşama ihtimalin var. bunun için istersen bir pskiyatrist ile görüşebilirsin. hem bize anlatamadığın özel şeylerin de vardır belki. daha detaylıca dinler seni ve varsa bir rahatsızlığın karar verir.

ayrıca, diğerleri gibi içki, sigara vs kullanmıyor oluşun hoşuma gitti. bugünki alkışlarım sana gelsin :41:

dediğim gibi kendine seni gerçekten dinleyebilecek, anlayabilecek, ilgi alanları ve yaşantısı sana uyan arkadaşlar bulursan eğer istediğin neticeyi elde etmen daha kolay olur. eğer yine bir sıkıntın olursa yardımcı olurum seve seve, kardeş gibi =) umarım herşey gönlünce olur.
              öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim (alkışlar için de )
              dediklerinize katılıyorum ve gözden geçircem. [2.ihtimal de olabilir bilemiyorum belki de ben biraz abartmış olabilirim]
              ayrıca bana uyan arkadaşlarım var elbette ama hala kimin gerçek kimin yalan olduğu konsnda endişelerim var.
              tekrar çok teşekkürler..

Yorum

Bence her şeyden önce, TAVRINI ORTAYA KOY..!

Eğer bir gün karşına gerçekten kardeş, dost, arkadaş vb. çıkacaksa. Bırak ta onlar seni bulsun. Sen onları değil. Ha bu demek değildir ki; kimseyle konuşma, sus otur. Hayır öyle değil. Yeteri kadar sosyal bir kişiliğin olsun: ki sanırsam öyle. Sen gidip te kimseye "arkadaş olalım mı? beraber gezelimmi?" vb. deme. Böyle dediğin sürece karşı tarafın seni reddetme olasılığı vardır. Şayet sen reddedilmekten utanan (gocunan) biriysen bu durum daha vahim bir hal alır....

Demek istediğim; sabret ve izle. Ama sosyal olmak bakımından kimseden aşağı da kalma. Herkes arkadaşın olsun. Hem 16 yaşındasın. Lise hayatının bitmesine az kalmış. Bence tamamen üniversiteye odaklan. Lise hayatındaki arkadaşların gelip geçicidir. Buna mukabil üniversite hayatındaki arkadaşların kalıcı olacaktır... Bu dediklerimi düşün. Ve tavrından asla ve asla taviz verme...!
                Do I really want this
                Sometimes I scare myself I just can't let it go
                Can you believe it
                Everything happens for reasons I just don't know
                I don't care about anyone else but me
                I don't care about anyone

Yorum

Evet ben de onu düşünerek avunuyorum zaten liseden çıkınca edindiğim arkadaşları bir daha nerede görcem ki ?

taviz konusuna gelince: inşallah tavrımdan hayatım boyunca kişiliğmden taviz vermeyeceğim

Cevabnız için teşekkür ederim..

Yorum

Rica ederim... Dünya'nın en büyük HELLENİZM örneği olan Türkiye'de; kendi tavrını korumak çok zordur. Buna mukabil, kendi şahsiyetinden taviz verenleri ESEFLE kınıyorum. Vesselam...
                    Do I really want this
                    Sometimes I scare myself I just can't let it go
                    Can you believe it
                    Everything happens for reasons I just don't know
                    I don't care about anyone else but me
                    I don't care about anyone

Yorum

Bence doğru yolda ilerliyorsun onların yanında olmak için onlar gibi olman gerekmiyor...kendine göre senin gibi düşünen mutlka birileri vardır ama onlar gözönünde olduğu için sana popülermiş gibi gelebilir ama şöyle hayal et ve gerçekleşmesi için çabala ben en yüksek kariyeri nerde yapailirim ve bunun için ne gerkli...emin ol moralin daha iyi olacak...yılmak yok savaşmak var...

Yorum

teşekkürler..

Yorum

İşleniyor...
                        X