ben rehberlikte çalışıyorum ama rehberlik denilince akla sosyal konuskan herkes tarafından sevilen biri gelir. Ama ben öyle değilim. Birincisi çok özgüvensizim suskunum ciddiyim iletişimim zayıf nedeni ise çok baskıcı bir ailede disiplinli yetişmem ama ben bunu asamıyorum. Bana neler önerirsiniz bunu aşmam için tesekkürler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
sessizlik
Collapse
X
-
Iyi aksamlar mirnaw,Orjinal yazı sahibi: mırnaw View Postben rehberlikte çalışıyorum ama rehberlik denilince akla sosyal konuskan herkes tarafından sevilen biri gelir. Ama ben öyle değilim. Birincisi çok özgüvensizim suskunum ciddiyim iletişimim zayıf nedeni ise çok baskıcı bir ailede disiplinli yetişmem ama ben bunu asamıyorum. Bana neler önerirsiniz bunu aşmam için tesekkürler
Benim durumumda senin durum ile benzerlikler tasiyor aslinda. Bende kisa bir dönem icin bile olsa, sessiz , sakin, iletisimi zayif birisi olmama ragmen, egitim alaninda calistim ve cocuklarin egitimine destek oldum (3 - 4 ay kadar) . Ama her ne kadar disa vurmasamda, kendimi zaman zaman yaptigim iste yetersiz ve ustlendigim gorevle tamamen zit bir yapiya sahip oldugumu gördum ve isi biraktim. Sen her seye ragmen meslegine devam edebiliyorsun galiba? Buda pozitif bir sey aslinda, öyle degil mi?
-
Devam ediyorum ama zorluklar yasıyorum bende kendimi yetersiz görüyorum ve eleştiriler sözler imalar hosuma gitmiyor. En cokta insanların beni kolay sevememesine üzülüyorum. Benim su anda meslegimi bırakmak gibi bir lüksüm yok ama bana göre bir meslekte degil.Belki zamanla tecrübe kazanıkça aşarım diyorum ama bilmiyorum . Şimdilik sadece mücadele ediyorumOrjinal yazı sahibi: karabulutlar27 View PostIyi aksamlar mirnaw,
Benim durumumda senin durum ile benzerlikler tasiyor aslinda. Bende kisa bir dönem icin bile olsa, sessiz , sakin, iletisimi zayif birisi olmama ragmen, egitim alaninda calistim ve cocuklarin egitimine destek oldum (3 - 4 ay kadar) . Ama her ne kadar disa vurmasamda, kendimi zaman zaman yaptigim iste yetersiz ve ustlendigim gorevle tamamen zit bir yapiya sahip oldugumu gördum ve isi biraktim. Sen her seye ragmen meslegine devam edebiliyorsun galiba? Buda pozitif bir sey aslinda, öyle degil mi?
Yorum
-
Daha önce baska bir is ile ugrastin mi? Eger ugrastin ise, o islerde'de ayni durumla karsilastin mi hic?Orjinal yazı sahibi: mırnaw View PostDevam ediyorum ama zorluklar yasıyorum bende kendimi yetersiz görüyorum ve eleştiriler sözler imalar hosuma gitmiyor. En cokta insanların beni kolay sevememesine üzülüyorum. Benim su anda meslegimi bırakmak gibi bir lüksüm yok ama bana göre bir meslekte degil.Belki zamanla tecrübe kazanıkça aşarım diyorum ama bilmiyorum . Şimdilik sadece mücadele ediyorum
Yorum
-
ugrasmadım ama benim için ne kadar insan etkileşimi çoksa o kadar kötü oluyorum . keske bankacı hesap uzmanı gibi birşey olsaydım . Aslında insanları çok iyi anlıyorum ama bunu ifade edemiyorum açılamıyorum bir açılsam iyi olacakta. Çok antisosyalim insanlardan uzak dura dura bende sosyal fobili oldum
Yorum
-
Sende kendime görür gibiyim aslinda. Bende insanlara acilamiyorum. O kadar mesafe koymusum ki insanlarla arama bir türlü istesem bile olmuyor....Orjinal yazı sahibi: mırnaw View Postugrasmadım ama benim için ne kadar insan etkileşimi çoksa o kadar kötü oluyorum . keske bankacı hesap uzmanı gibi birşey olsaydım . Aslında insanları çok iyi anlıyorum ama bunu ifade edemiyorum açılamıyorum bir açılsam iyi olacakta. Çok antisosyalim insanlardan uzak dura dura bende sosyal fobili oldum
Yorum
-
özgüven,iletişim,kişisel gelişim kitaplarına bir göz atmanı öneririm. bunu istemezsen psikologa gidebilirsin çokta faydasını görürsün. iletişim konusunda sıkıntı yaşadığın halde işini terk etmemişsin tebrik ederim. bu bile bir adımdır.aynanın karşısına geç gülüş stili bul kendine tebessüm et, sonra daha geniş gül hatta kahkaha at belki saçma gelicek ama en içten en doğal güşünü yakalamayı hedefle ve bunun üzerinde çalış. bunu tamamladıktan sonra iletişime geçerken bu tebessümü yüzünden eksik etme ,insanlarla koşurken sakin olmaya çalış, bir an önce konuşucam die kelimeleri birbirine karıştırma konuşma hızın sana bağlı tek tek tane tane takıl bu seni biraz daha rahatlatır.ilk önce küçük basit iletişimleri dene kasma kendini olduğu kadarıyla. gerçekten konuşmak istemediğinde de kedini zorlama.kendinle ilgili olumsuz düşüncelerinide olumluya çevirmek için uğraşmalısın. kendini sevmelisin, o kadar sev ki ben paha biçilemezim gibi sloganalrın olsun kendine özel.
Yorum
-
Münazara klubü olan bir ünide klübe katıl veya profosyonel münazara yapılan yerlerde eğitime git bence bana inan diksiyonu cümle kurma becerisini kendini ifade etme yeteneğini bu kadar geliştirebilcek bir şey daha olamaz. Ayrıca Obamadan Bush'a dünyanın en önemli liderleri hep harward'ın münazara klüplerinde yıllarca bulunmuşlar bu bir tesadüf mü ? Sanmıyorum..Without You I'm Nothing
K ♥M
Aşk demek sen demek
Sen demek ben demek..
Yorum

hemde ben uzman olmadıgım halde düsün yani
Yorum