Duyuru

Collapse
No announcement yet.

depresyonla narsizm arasında bağlantı varmıdır?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• depresyonla narsizm arasında bağlantı varmıdır?

ben kendimin narsist olduğumu düşünüyorum.herşey her olay etrafımda donuyormus gibi ilgi görmek istiyorum devamlı bunun acaba narsizm depresyonda dolayı insanın normal hayatta yapamadıklarından dolayı oluşan bir durummu?

aslan burcu musun ? merak ettim.
    Narsizm bu kadar basit değil sanırım ya..Narsist kişilk bozukluğu ileilgili bişeyler okuduğumu hatırlaıyorum bir ara..daha farklı özellikleri de vardı.

Yorum

Balık burcuyum burcumun her özelliğini taşıyorum malesef.ve eleştiriye asla gelemıyorum bunu yeni yeni farkedıyrm.hep ben bencil değilim,ben konuşım karsımdaki sussuz falan gibi değil hep alakasız ilgi beklıyorum.mesela arkadaslarla bulustum dıyelım.zaten anlatmıstım rahatsızlıgımıda bilmeleri normal ama herkes biliyor hastalıgımı en ufak bir sohbet olsa aa bunlar benim iyiliğim için bir şey yapıyor gibi mesela biri kekelese sanki ben rahat konusımde kekelemıyım dıye ole konusuyr bana yardımcı olmaya calısıyo gıbı seyler.

Yorum

Bu arada ben heartforsaleyim.geçen test olmustum terapi görmem ıcın kagıt falanda aldık anksiyete çıktı bende.2 test sonucunda.

Yorum

narsizm bende okudum özellikleri bana uyuyor ama yaygarıcı biri değilimdir hep ben haklıyım gibi.sadece hastalıgımdan dolayı narsizm olusmus olabılırmı bende acaba dıye dusunuyorum.

Yorum

byank1, narsist kişilik bozukluğu çok ciddi bir bozukluktur, bir iki özellik uyuyor diye bu narsist olduğun anlamına gelmez, narsist olup olmadığını bir dizi psikolojik testten geçtikten sonra bir uzmandan öğrenebilirsin, mesala Rorsachach testi narsistik kişilk bozukluğunun olup olmadığını gösteren bir testtir, psikanalitik yönelimli ve Rorsachach eğitimi almış bir psikolog ya da psikiyatrist ancak bu testi uygulayabilir sana. Bu arada depresyonla narsist kişilik bozukluğu arasında bağlantıyı sormuşsun, bağlantı olabilir de olmayabilir de. Narsistik bozukluk bir kişil bozukluğudur ve bir çokpsikolojik rahatsızlıkta birlikte görülebilir, yani nevrotik hastalıklarla da psikotik hastalıklarla da görülebilir, çoğu zaman hep diğer psikolojik rahatsızlığa eşlik eden bir bozukluktur, ama buna ancak bir psikiyatrist ya da bir psikolog karar verebilir, bu arada depresyon bir hastalıktır ama narsist yapılanma bir hastalık değil bir kişilik bozukluğudur, depresyon ilaçla geçebilir ama kişilik bozukukukları ilaçla geçmez, kişilik bozukluklarının tedavisi psikoterapiyle mümkündür. Ama endişelenmeyin narsist bozukluğu olanlar genelde kendilerine bir kişil bozukluğunu yakıştırmazlar, onlara göre kendileri mükemmeldir ve hiçbir zaman "acaba ben narsist miyim" diye sormazlar, çünkü onlara göre onlar dünyanın en muhteşem insanıdırlar, hep haklıdır, çok zekidirler, kendilerine hastalık falan yakıştırmazlar, merak etmeyin narsist değilsinizdir

Yorum

Ben aslan burcuyum..bizde biraz dünya benim çevremde dönsün edası oluyor ..gerçi bu bana böyle söylendiğinde kabul etmiyorum falan ama var yani..burcunu bundan sordum.
              terapiler faydalı olur umarım..zaman gerek tabi..
              bana pek narsistlik gibi gelmedi de tabi uzman değilim .fazla yorum yapmayayım kesin olarak.

Yorum

terapi için sıra almam gerekti kagıt verdi doktor gidip almadım bayramdan sonra gidicem doktora o zaman tekrardan kagıt falan alınıyorsa alıp öle başlıcam terapiye ama yorumun gayet mantıklı ve iyi niyetliydi çok teşekkür ederim meva.

Yorum

rica ederim ne demek..birbirimize yardımcı olabilmek için varız..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yagmurr25 View Post
                    byank1, narsist kişilik bozukluğu çok ciddi bir bozukluktur, bir iki özellik uyuyor diye bu narsist olduğun anlamına gelmez, narsist olup olmadığını bir dizi psikolojik testten geçtikten sonra bir uzmandan öğrenebilirsin, mesala Rorsachach testi narsistik kişilk bozukluğunun olup olmadığını gösteren bir testtir, psikanalitik yönelimli ve Rorsachach eğitimi almış bir psikolog ya da psikiyatrist ancak bu testi uygulayabilir sana. Bu arada depresyonla narsist kişilik bozukluğu arasında bağlantıyı sormuşsun, bağlantı olabilir de olmayabilir de. Narsistik bozukluk bir kişil bozukluğudur ve bir çokpsikolojik rahatsızlıkta birlikte görülebilir, yani nevrotik hastalıklarla da psikotik hastalıklarla da görülebilir, çoğu zaman hep diğer psikolojik rahatsızlığa eşlik eden bir bozukluktur, ama buna ancak bir psikiyatrist ya da bir psikolog karar verebilir, bu arada depresyon bir hastalıktır ama narsist yapılanma bir hastalık değil bir kişilik bozukluğudur, depresyon ilaçla geçebilir ama kişilik bozukukukları ilaçla geçmez, kişilik bozukluklarının tedavisi psikoterapiyle mümkündür. Ama endişelenmeyin narsist bozukluğu olanlar genelde kendilerine bir kişil bozukluğunu yakıştırmazlar, onlara göre kendileri mükemmeldir ve hiçbir zaman "acaba ben narsist miyim" diye sormazlar, çünkü onlara göre onlar dünyanın en muhteşem insanıdırlar, hep haklıdır, çok zekidirler, kendilerine hastalık falan yakıştırmazlar, merak etmeyin narsist değilsinizdir
                    anladım yağmur saol.bu arada tekrardan h.g siteye.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: meva_ View Post
                      rica ederim ne demek..birbirimize yardımcı olabilmek için varız..
                      saol meva

Yorum

teşekkür ederim byank1 hoşbulduk,
                        Bu arada az önce yazını tekrar okudum, depresyondan dolayı insanda narsist bozukluk çıkar mı diye sormuşsun. Kesinlikle öyle bir şey yok, yani depresyon kişilik bozukluğuna neden olmaz, kişilik bozukluklarının temeli daha 0-3 yaşında atılır, yani bir kişinin narsist kişilik geliştirmesi anne-bebek ilişkisine bağlı çok erken bir durumdur, yani narsist yapılanma çok erken dönemde oluşursa olur, yani narsist kişilk bozukluğunun nedeni depresyon değildir, yani buna depresyon neden olmaz, ama o kişilk bozukluğu kişi de varsa depresyon onu tetikleyebilir ama nedeni kesinlikle değildir

Yorum

görsel testte oldum 560 soruluk testte allaha şükürler olsun doktor psikoz falan gibi bir şey yok sende buna iyi bir şey dedi psikozla nevrozu bılmedııgmı sandı herhalde işte psikoz yok sende iyi biş şey bu dedi.depresyon +anksiyete ve panık yapılı evhamlı biriyim işte daha ne olsun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yagmurr25 View Post
                            teşekkür ederim byank1 hoşbulduk,
                            Bu arada az önce yazını tekrar okudum, depresyondan dolayı insanda narsist bozukluk çıkar mı diye sormuşsun. Kesinlikle öyle bir şey yok, yani depresyon kişilik bozukluğuna neden olmaz, kişilik bozukluklarının temeli daha 0-3 yaşında atılır, yani bir kişinin narsist kişilik geliştirmesi anne-bebek ilişkisine bağlı çok erken bir durumdur, yani narsist yapılanma çok erken dönemde oluşursa olur, yani narsist kişilk bozukluğunun nedeni depresyon değildir, yani buna depresyon neden olmaz, ama o kişilk bozukluğu kişi de varsa depresyon onu tetikleyebilir ama nedeni kesinlikle değildir
                            sanırım kişilik bozukluğu genetik bir durummu oluyor?yani genel olarak kişikil bozuklukları kaç yaş arası ortaya çıkıyor?

Yorum

kişilk bozukluklarının genetik olup olmadığı tartışma konusu ama en çok erken dönemde anne-bebek ilişkisiyle ilgili olduğu üzerinde duruluyor, Yani annenin bebeğine gösterdiği ilgi, şevkat, bebeğinin ihtiyaçlarını zamanında karşılaması, onunla kurduğu bağ çok önemli, mesala anne bebeği zamanında beslemiyor, onu uzun süre susuz bırakıyor ya da tam tersi çok fazla aşırı zamansız besliyor, ilgi şevkat göstermiyor, onunla bağ kurmuyor, bebeğe duygusal yakınlık göstermiyorsa bu durum bebekte endişe yaratıyor ama bebekler endişeyi bizim gibi algılamıyorlar, bu onlar için çok acılı bir süreç o yoğun anksiyete bebeğin gelişiminde psikolojisinde kalıcı izler bırakabiliyor, işte bu yüzden annenin bebekle kurduğu iletişim çok önemli, o küçücük varlık için dünya çok karmaşık bir yer, annenin bebekle mutlaka sevgi dolu ilgili bir iletişimi olmalı, işte kişilik bozukluklarının temeli bu dönemlerde atılıyor yani 0-3 yaş çok önemli

Yorum

İşleniyor...
                              X