slm arkadaşlar bayadır forumda değildim, hayatla cebelleşiorum diebilirim. kafam çok karışık; hani insanın hayatında yaşadığı bütün hayatını etkilicek dönemeçler vardır ya bende ordayım. karar aşamasındayım. evlilik kararı ne yapsam bilmiorum. ayrılmayı hiç göze alamıorum seviorumda ama ailem annem kardeşlerim benle aynı fikir değil. hoş pek sağlıklı aile yapımda yok. herkesin kararı belkide sağlıklı düşünebilen pekçok kişi ile çatışabilicek sağlıksızlıklarla dolu. annem istemio nedeni sevgilimin şüpheciliğ bana göre de evet öle. geçmişim onu çok bağlıo ve benimde geçmişimle ilgili sırlarım var kuşkuları da oluo belki ben de falso veriorum. önceki yazılarımda okuyan arkadaşlar anımsayabilir. 5 yıllık bi ilşkim var dı düzeyli bi ilşki bi yere kadar yakınlaşmalarımızda oldu; sevgilime ben bunu anlatmadım nedn derseniz erkeklerin pekçoğu 5 yıllık bi ilşki diince aklına farklı farklı şeyler gelebilio ama seviyelidi gel gör ki anlat anlatabilirsen. psikiyatrıma açtım bu konuyu anlatma dedi. ama ilerde bu durum başıma bela olursa naparım ne ile karşılaşırım bilmiorum. seviorum görmediğim dğeri onda buluorum. ha bağımlı bi kişilk yapımın olduğuda bi gerçek. kendisi geçmişinle ilgili bana söylemediğin bişeyini öğrenirsem evlensek de boşanırım dio bende çıkmazdayım ayrılamıorumda.nese; ailemin dert ettiği bi diğer konu çocuğun işi üni. mezunu özelde çalışıo çalışkan bi insan ama annem işi kamuda güvenilir işten çıkma derdi olmayan bi iş olsun dio; bana yanlış gelio herkes kamuda çalışmak zorunda mı bana saçma gelio karakter değil mi önemli olan eşini ailesini muhtaç etmemek değil mi. bi diğer önemli olan konu anneme göre acele edilio olması 1.5 yıldır beraberiz 30 lu yaşlarımızdayız. ama acele karar beklesin dio. o ise beklemek de usandı ailesi geldi bikaç kez devamlı ailem ertelio, tamam kuşkuları var onları da anlıorum ama annemler net bişey demedikçe karşı tarafta kuşkulanıo ve ben devamlı bi bahane uydurmaktan bıktım. bu gönlüm tekrar bi başka gönlü sevmek istemio. hayatın daha önceki ilşkimde bana gösterdiği ben sevdim karşı taraf sevmedi aldattı 5-6 yılı heçe saydı gitti. aldattı bi başkasının eşi oldu verdiğim değeri alamadım karşılıklı değil illaki sevilmek için sevmedim ama ümitlendirildim, sevildim sandım ağızdan çıkan sözlere inandım ama usandım artık, ben napıyım kara vermem gerek karşı tarafda bıktı.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
lütfen akıl verin
Collapse
X
-
şu 30lu yaşlarda olmak insanı iyice zora koşuyor sanki..daha gençken daha rahat karar verebiliyorsun ama bu yaşlarda bir panik başlıyor..
ya açıkcası annenizin ille kamuda çalışan olsun diye dayatması saçma biraz bana göre..
eğer sen onunla mutlu olacağını düşünoyrsan tek başına karar ver.ailen senin kararına uysun.sonuçta yaşıyacak olan sensin.ve cidden yaş ilerledikçe seçenekler azalıyor çünkü.ve daha detaylı düşünüyor olmak başa bela.
Sonuçta dört dörtlük kimse yok.her aradığımızı bulucaz diye bir şart yok.yokmuş meğer .bende geç öğrendim..
Yorum
-
Farfara, bir evlilik yapmayı düşünürken kişilerin birbirlerinin geçmişi, beklentileri, kişilikleri, istekleri, ailelerinin beklentileri gibi konularda konuşmaları gereklidir. Karşı tarafın sizin geçmişinizle ilgili herşeyi bilmek istemesi normaldir. Hele size böyle bir durumda sizi boşayacağını söylediği halde sizin hala bu konuyu açmamanız, bu şekilde riske girmeniz çok yanlış. Hadi siz anlatmadınız, bunu öğrenmeyeceğini mi düşünüyorsunuz? Elbette bir şekilde duyulur. Akrabalarınızdan, arkadaşlarınızdan bu konuda bilgi alırsa ya da pek çok farklı şekilde öğrenmebilir. Yani bu konuyu saklamakla yanlış yapıyorsunuz bence.
İki taraf arasında dürüstlük olması ve evleneceğiniz kişiye güvenmeniz gereklidir. Burda sorun 5 yıllık bir ilişkiniz değil, sonuçta olmuş bitmiş bir şey. Karşı tarafda mükemmel olmadığına göre bazı şeyleri fazla büyütmenin bir anlamı yoktur. fakat bunu söylemeniz gerekir, açıkça konuşursunuz ve bu şekilde kendinizi zor duruma da sokmamış olursunuz.
Yaşınızın geçmesi sizi endişelendirse de kötü bir evliliktense bekarlığın daha iyi olduğunu unutmayın...
Allah hayırlı evlilik nasip etsin...bişnev...
Yorum
-
geçmişinde onun çok ilişkisi olmuş uzun süreli sürmemiş bu ilşkiler ama ona göre 5 yıllık bi ilşkide kafa yapısına göre yanlış pekçok şey sığıp yaşanabilir die düşünüo anlıosunuz ya. tamam bende saklama niyetinde değilim ama onun bu konuda ki düşüncesinin kesin olduğunu anllınca sustum yoksa bende dürüstlükten yanayım, mantığına göre bi kadında geçmiş erkekte de geleceğe bakarmış. anlatırsam ayrılcağına eminim. ama seviorum ve kaybetmek istemiorum.
Yorum
-
söylediğiniz şeylere güvenmiyorsa ilerde bununla ilgili pek çok sıkıntı yaşayabilirsiniz. bu şekilde kendinizi büyük riske atıyorsunuz, bu yüzden iyi düşünüp karar vermeye çalışın.
ayrıca birini kaybetmekten korkup ona bağımlı yaşamak sizin psikolojinizi mahveder. buna dikkat edin...
ve sevmek evlenmek için yeter bir sebep değildir, evlendiğinizde sevgiden çok daha fazla şeyin önem kazandığını göreceksiniz. bunun en başında da ahlak ve sorumluluk duygusu gelir. daha işin başında sizi boşanmayla tehdit edebilecek birine ne derece güvendiniz bilmiyorum ama bana sağlıklı bir karar gibi gelmiyor bu durum. sırf kaybetmemek ve bekar kalmamak için yanlış bir karar vermeyin. geri dönüşü olmayan yollara girdiğiniz zaman bazı şeyleri daha iyi anlarsınız, o yüzden basiretli olup verdiğiniz kararı tekrar gözden geçirin.
selametle kalın...bişnev...
Yorum

Yorum