Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hiç Anlamıyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Hiç Anlamıyorum

Bu yazımı mümkünse herkes okusun. Buraya öncelikle destek almak için yazıyor insanlar. Bir saçmalıktır alıp gidiyor. Önce birilerine hakaret ediliyor dolaylı ya da doğrudan sonra cevabını yiyince bir alınganlıklar bir açıklama ihtiyaçları. Yani insan burada salim kafa ile bir yorum yazsa bu tarzdaki kişiler yüzünden asabı bozulur kötü ruh halindeki daha kötü olur. Nedir yani bu kadar laf yetiştirme merakı?

Destek almak ya da içini dökmek amacı ile yazan arkadaşlara tavsiyem bu kişileri kesinlikle ve kesinlikle dikkate almayın. Bu insanlar o kadar ki, bir doktor gibi teşhis yazıp ilaç alıp almamana kadar karışır, doktora gidip gitmemene kadar müdahale eder, tam tabir olmasa bile siz kaybolan duygularınızı açarken size kaybettiğiniz bir eşyamış gibi tam bir akılsız muamelesi yapar. İntihar düşünenleri ölmeye sevkeder yap hadi der bunlar.

Bazı yorumlara küçük notlar yazmıştım. Onlar şimdi bu yazımı okusun. Merak etmişler bu ne diye. Dikkatli olun arkadaşlar. Ben bu şekilde dibe vuranları biliyorum. Buradaki bir kelimeden daha kötü durumlara düşenleri...

Söyleyeceklerim bu kadar alınan alınsın. Nezaketten yoksun olan sonunda vicdanları ile başbaşa kalır. Üstelik incittiği insanlara itiraf edemeyecek kadar zayıf karakterdedir ki gider sana yazacaklarını ortalığa yazar. Haksız yere duygu sömürüsü yaparlar...

Ama affedilmezler...

Adamlar bir de burda psikiyatriste psikologa gidememe nedenleri hakkında anket yapıyor. Şu forumları okusunlar da o kişileri uyarsınlar bence...

Yorum

bende bu foruma yeni üye oldum yazılanların birazını okuduğum kadarıyla gerçekten haklısınız.intihar sebebi olabilirler.üyeliğimden pişman olmak istemiyorum

Yorum

Bu aralar sitenin yeni modası..bu tarz yazılar yazmak oldu galiba..neler oluyor anlamıyorum ama..
        yeni bir furya heralde.

Yorum

manifesto ya da furya fark yapmaz sonuçta sizde hala içindesiniz(yani üyesiniz)

Yorum

etki tepki meselesi

Yorum

haklısın burdaki insanlar moralini düzeltmek için geliyor ama burdakiler bazen insanı çileden çıkartıcak şeyler söyebiliyorlar.

mesela ben günün çoğu saati kötü bir moralle geziyorum ama bazen çok çok kötü olduğumda oluyor her şey üstüme geliyor gibi yani çok bunalmış gibi olduğumda kendimi buraya atıyorum çünki sadece burda nazlanabiliyorum zaten dışardaki ınsanlar karaktersiz, doğruyu, yanlışı bilmez kimseler, yani nazım sadece burdakilere geçiyor burdada öyle insanların abuk subuk lafları duymak en son istiyeceğim şey olur

Süper Natural

Yorum

üye olupta yaptığım ilk yorumdan sonra üzerine alınma ihtiyacı duyan insanlarda varmış.herzaman ki sözümü söyleyeceğim:bulunduğunuz yer önemli değil,söylediğiniz kelimeler önemli ki bulunduğunuz yer söylediğiniz kelimelere dikkat etsin..saygılarr

Yorum

Bilinmeyen arkadaşım selam... Sen iyimisin, moralin keyfin nasıl? Ben en çok bunu merak ediyorum... Bu konuda söylediklerinde sonuna kadar haklısın. Ne yazıkki bizler birbirimizi tanımasak ta , yüzyüze görüşmesek te ben hala birbirimize destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Hatırlar mısın ilk yazında demiştim ki ilk sanayi döneminin yaşandığı günlerde insanı makine -robot gibi gören anlayış hala devam etmekte... İnsan duygusal bir varlıktır ve insanın ruh halini bilebilmek, sevgi ve saygı çerçevesi içerisin de onu kırmadan,incitmeden iletişim kurabilmek herkesin harcı değildir. Bazen öyle abuk subuk yorumlar yapılıyor ki diğer arkadaşlarımız hakkında ,insan emin olun sinir küpüne dönüyor burda. "Yok neymis psikoloji portalının % 80 i hasta değilmis... şöylemiş.. böylemis..." Sanane arkadas diyesi geliyor insanın... Doktor musun? Psikolog mu? Psikiyatrist mi? Bir kişinin bir kaç mesajına bakılarak onun kişilik profilini asla çizilemez. Dolayısıyla yanlış sözler sarfetmek yerine olayları karşınızdaki kişiyi rencide etmeden yorumlayabiliyorsanız bir başkasına faydası olabilir.

Öncelikle birine yorum yazacak arkadasların sunlara dikkat etmeleri gerekir diye düşünüyorum. Siz karşınızdaki insanın ruh halini kesinlikle bilemezsiniz. Düşüncelerini normal bir şekilde belirtebilen insan psikolojik açıdan duygu-durum bozukluğu içerisinde olabilir de olmayabilirde. İntiharın eşiğine gelmiş olabilir de olmayabilirde. Yıkıcı eleştiriler yerine yapıcı olmalıyız. Her fırsatta birbirimize karşı saygılı olmalı ve sevmeyi telkin etmeliyiz. Dünya yaşanılmaz hale geliyorsa bunda bizlerinde payı var. İçinden çıkamadığımız durumlarda tabiki destek alma arayışı, çözüm bulma arayışı her insanın en doğal ihtiyacı... Bu yüzden biraz daha dikkat edelim diyorum.

Hepiniz saygıyla sevgiyle kalın... En güzel günler sizlerin olsun...
                  Nice İnsanlar Gördüm Üzerinde Elbise Yok, Nice Elbiseler Gördüm İçinde İnsan Yok....

Yorum

s.natural merak ettiğim bişey var gerçekten yanlış anlamanı istemiyorum.bir insan günün birçok saatini nasıl morali bozuk geçirebilir,ya da nasıl dayanabiliyorsun?

Yorum

Burası bir paylaşım sitesi ve her yerde olduğu gibi buradada kurallar var. Bazı arkadaşlar düşüncesizce yorum yazabiliyorlar, çoğu zaman biz modların gözünden kaçmış olabiliyor, ama görüldüğü vakit gereği yapılmaktadır. Son iki gündür burada böyle sitemkar yazılar görüyorum. Burada herkes istediği fikri söyler, ama bunlar kurallar çerçevesindedir.Gereksiz alınganlık yapmak, olmadı herkesin göreceği şekilde konu açmak mantıksız geliyor.
                      Aslında site yönetimi olarak o tarz konuları kilitlememiz gerekiyor. Çünkü burda gerçek sorununu anlatan kişilerin konuları geri planda kalmış oluyor, yada aramıza yeni katılan üyelerde olumsuz etki yaratıyor..
                      Eğerki buradaki üyelerle ilgili bir sorununuz olduğunda, biz modlara özelden mesaj atmanız yeterli olacaktır.

Konu sahibi arkadaşım, istersen konunu kilitleyebilirim, gereksiz tartışmalara yol açmasın.

Sevgilerimle...
                      Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sylvester
                        bırak anlaşılmasın o zaman
                        farkında ol diye söylemiştim.
                        ama farkındaymışsın sanırım.
                        ok.

Yorum

çok teşekkür ederim şu an daha iyiyim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: biolog View Post
                            s.natural merak ettiğim bişey var gerçekten yanlış anlamanı istemiyorum.bir insan günün birçok saatini nasıl morali bozuk geçirebilir,ya da nasıl dayanabiliyorsun?
                            ben depresyon gecirdim, depresyon o kadar basit moral bozukluğu gibi bişey değil adamı kamyon çarpmışdan beter eder...
                            insanda gereksiz bir acı, gereksiz bir huzursuzluk,gereksiz bir korku verir kısacası duygu patlaması olur. fiziksel olarakda organları bile etkileyebilir mesela yalancı ağrılar gibi,

depresyonda olan biri hiç içten gülemez çünki mutluluk hormonu salgılayamaz, çoğu işini yapmaz duruma gelir, hayattan zevk aldığı şeyler yok olur, karakteri değişebilir mesela gözü pek biri ise korkağın biri olabilir [kendimden yola çıkdım ].

kısacası insanın görebileceği dünyadaki en kötü hastalıkdır hatta idda ediyorum kanserden bile daha kötüdür
                            çünki kanser en kötü ihtimalle öldürür ama bu hastalık insanın ölmek istetirircesine süründürür.

burdakilerin çoğu psikolojik rahatsız fobi gibi, panik atak gibi, şizofren gibi onlarında işi çok zor biliyorum ama depresyon çok ayrı birşey

Süper Natural

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sertralin
                              Bunlar çok yanlış düşünceler. :102:
                              yaşamışlık farkı, ben sosyal çevremden darbe yedim onlara lanet okuyorum,
                              başka biriside ailesinden darbe yemiştir onlara lanet okur, yaşadığımız şeyler doğrumuzu ve yanlışlarımız etkiliyor.
                              Bence hayla cevremdekiler karaktersiz ve doğruyu, yanlışı bilmez bence :41:

Süper Natural

Yorum

İşleniyor...
                              X