Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ben Bir İnternet Bağımlısıyım ve Kurtulmak İstiyorum..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Ben Bir İnternet Bağımlısıyım ve Kurtulmak İstiyorum..

Nasıl başlasam bilmiyorum ki..

İlk bilgisayarı küçükken babamın çalıştığı yerde görmüştüm. Sonra biraz büyüyünce (5. sınıftı sanırım) babamın bir arkadaşının şirketinde ilk bilgisayar oyunu oynamıştım. Prince of Persia nın ilk versiyonuydu sanırım. Küçük atarim de olmuştu. Sonra ilk internet cafe açıldı. Orta okulda arkadaşım götürmüştü beni. Mirc falan neredeyse daha yoktu. Orada iyice haşir neşir olmuştum bilgisayarla. Daha sonra babama zar-zor bir bilgisayar aldırttım. Okuldan kaçıp kafeye giderdim ordan da eve. Hani Kafe kapalıysa atari salonuna giderdim ama amaç internete gitmek olurdu..

Kendi bilgisayarımı boza-yapa boza-yapa birşeyler öğrendim. Liseye geldiğimde artık kafelere pek para da ödemez oldum. Sonuçta birşeyler ters gidince ben yapıyordum..
    İyice okuldan kopmuş bir vaziyette hayatıma devam ederken sabahlara kadar bilgisayar başında oluyordum (Kafede gecenin 3ü 4ü hatta sabaha kadar). Bu nedenle ailemle de çok büyük kavgalar ediyordum.
    Yine lisede online oyunlar çıktı. Artık iyice bilgisayar başındaydım. Hani asosyal biride değildim. Çevremdeki arkadaşlarla sabaha kadar oyun oynuyorduk. Acayip zevkli birşeydi o günleri özlemiyor da değilim hani

Gel zaman git zaman üniversite olayı çıktı karşıma. Hayatında okula gitmemiş adam sınavda ne yapıyorsa ben de onu yaptım ve kaldım tabii..
    Sonra ki yılda şanstan mı desem kısmet mi desem birden üniversite buldum kendimi. Bilgisayar üzerine okumak nasıl oldu ben de bilmiyorum..

Her neyse yıllar geçti;
    Ben çalışmaya başladım. İyi bir işim, farklı kesimlerde arkadaşlarım oldu. Yurt dışında tanıdıklarım oldu...

Hayatımdan şikayetçi değilim, ama artık bir şeyleri fark eder oldum. Sabah ilk yaptığım şey haberleri okumak. Saatlerce haber, haberler bitince tek tek haber yorumlarını okumak. Daha sonra forumları okumak. Tek tek bütün konuları okumak..

Artık can sıkmaya başladı. Kafamı toparlamakta zorluk çekiyorum. Belki de işlerden kaçıyorum. Okumak istemiyorum. Hatta internete bile girmek istemiyorum ama ne zaman bilgisayarımla yanlız kalsam hemen forumlara bakıyorum. Akabinde haber sitelerine dalıyorum..

Dışarı çıkarım, gezerim tozarım, Arkadaşlarımla eğlenirim, kız arkadaşımla alış verişe çıkarım, ama ne zaman ki iş için bile olsa bilgisayar başına otursam dünyam dönüyor.

Sigara bağımlısı bir insanım. Bağımlılığın ne demek olduğunu biliyorum ve ben bir internet bağımlısıyım. Yeni yeni keşfetmiyorum ama yeni yeni kurtulmamım gerektiğini görüyorum..

Yazı gerçekten de çok uzun olmuş.
    İçimden geldiği gibi yazdım. Yanlışım olduysa afola..

Hepimiz bağımlıyız üzülme..teknolojinin dezavantajları...............dert etme..

Yorum

en azından faydalı olarak kullanıyorsun. bir oyuna takılıp kalmıyorsun.

Yorum

ismael makinenin bütün kablolarını çıkart kullanacağın zaman hepsini takarsın; zorlaşınca bırakman kolaylaşır

Yorum

Bu yaklaşım da güzel.

Yorum

Bir bağımlılıktan kurtulmak için öncelikle;

-bunun sizde oluşturduğu zararların,
            -terk etmeniz halinde kazanacağınız faydaların,
            -yerine koyacağınız şeyin listesini yapın.

Sonra bunları her gün sık sık okuyun. Bilinçaltınızı bu davranışın zararlı olduğuna inandırın. Buna mantığınızla beraber bilinçaltınızı inandırmak için bir süre bunları uygulayın. Ayrıca sizi bu yönde teşvik edici ve sık sık gözünüzün önünde olacak notlar da kullanın. Yine arkadaşlarınızdan destek de isteyebilirsiniz...

Bu süre zarfında ne kadar zor gelse de bu bağımlılığınıza karşı durmaya çalışın. Tam anlamıyla zararına inandıktan sonra bundan kurtulmanız çok daha kolay olur. Bir süre sonra bu yeni durumunuza alışmış olacaksınız...
            bişnev...

Yorum

eskiden tv vardı hayatımızda
              televizyon bağımlılığı daha güzel bir bağımlılıktı galiba

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kaybeden-
                Bendeki internet bağımlılığı öyle bir düzeyde ki...internetle ilgili sorun yaşadığımda elimdeki aleti fırlatıp parçalayasayım geliyor
                Valla ben şu yazdıklarınızdan sonra benimkisi bağımlılık değilmiş diyorum..

Benimkisi sadece iş yapmak için bilgisayar başına oturduğumda haber ve forum sitelerini istemsiz bir şekilde ziyaret etmem ve saatlerimi harcamam ama bunun dışında rahatım..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: umbrella View Post
                  ismael makinenin bütün kablolarını çıkart kullanacağın zaman hepsini takarsın; zorlaşınca bırakman kolaylaşır
                  Öncelikle öneriniz için teşekkür ederim.
                  Ancak;
                  En fazla 30 saniyemi alır.
                  Ana kart dahil bütün parçaları tek tek söksem herhalde en en fazla 2 dakika

Yorum

başka bir konuda yazılım mühendisiyim demişsiniz. yazılımda yapılacak o kadar şey var ki ... tek sınır hayal gücü. forumlarda insanların programlamayla ilgili sorunlarına yardımcı olursunuz bu sayede programlama dillerinde kendinizi iyi bir yere oturtursunuz. donanım sorunlarına yardımcı olursunuz kendinizi donanımda geliştirirsiniz. açık kaynak projelere dalabilirsiniz kendinizle beraber açık kaynak yazılım kullanan milyonlarca insana kolaylık sağlamış olursunuz. vs vs. daha da genişletebilirsiniz bu başlıkları.

bulunduğun negatif durumlardan kurtulabilirsin ama onları pozitifede dönüştürebilirsin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hezarfen View Post
                      başka bir konuda yazılım mühendisiyim demişsiniz. yazılımda yapılacak o kadar şey var ki ... tek sınır hayal gücü. forumlarda insanların programlamayla ilgili sorunlarına yardımcı olursunuz bu sayede programlama dillerinde kendinizi iyi bir yere oturtursunuz. donanım sorunlarına yardımcı olursunuz kendinizi donanımda geliştirirsiniz. açık kaynak projelere dalabilirsiniz kendinizle beraber açık kaynak yazılım kullanan milyonlarca insana kolaylık sağlamış olursunuz. vs vs. daha da genişletebilirsiniz bu başlıkları.

bulunduğun negatif durumlardan kurtulabilirsin ama onları pozitifede dönüştürebilirsin
                      Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..

Tek sınır hayal gücü demişsiniz.
                      Sınırları aşmak zaten işimiz. Oyun yazıyoruz
                      Bunun dışında benimkisi galiba takıntıya giriyor yada bilmiyorum başka bir şeye.

Dediğiniz gibi,
                      Yazılımıydı,donanımıydı,programıydı, web sayfasıydı, dı, dı , dı her türlü konuda elimden geldiğince her zaman yardımcı olmak isterim tabii ki...

Yorum

Bilgisayar üzerine okudum demişsin. Bilgisayar senin işin.
                        Ama forumlara takılmak filan. Derinlere inmene gerek. Üstün körü bak sadece forumlara.
                        Haber sitelerine de öyle. Sadece göz gezdir. Sen yine iyisin.
                        Ben kore filmlerinin hastası oldum Bıraksalar sabah akşam izlicem :P

Yorum

Merhabalar .

Bilgisayar bagimliligi hakkinda bir belgesel projem var. Farkli basliklar altina da mesaj yazdim. Konuyla ilgili sorun yasayan yada gecmiste sorun yasamis birilerinin roportajlarla tecrubelerini anlatacagi bir belgesel olsun istiyorum. Lutfen bana ulasin detaylari konusalim ayhan ayhanyalcinkaya@windowslive.com yada 0554-569-9166. Hoscakalin
                          Unutma Büyük Bir Ölüm-Kalım Savaşının Galibi Olarak Geldin Bu Dünyaya

Yorum

İşleniyor...
                          X