.................................................. .......
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İçki içmeden sosyalleşememek
Collapse
X
-
alkol almadığınız zaman nasıl hissediyorsunuz kendinizi? örneğin herhangi bir ortama girmekte zorlanıyor musunuz? psikolojik rahatsızlığınız var mı ve artıyor mu?Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta…
<Şems-i Tebrizi>
-
azaltmaya çalışın ve bağımlı olmadan bırakın, bilin ki alkolün verdiği rahatlık geçici. asıl kalıcı olan sizin kararlılığınız ve gerekirse tedavi olmanız.
gerçekten artık bilinçli davranmak istiyorsanız çözüm yolunuz zaten belli. destek almanızda fayda var diye düşünüyorum. bir uzman olmak zorunda değil bu kişi, yakınınızda ve sizi anlayan biri olabilir. yardımcı olur size bu konuda.Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
<Şems-i Tebrizi>
Yorum
-
belli ki artık iradenize hakim olamıyorsunuz. iyileşme konusunda kararlı davranıp tedavi olmalısınız AMATEM e başvurabilirsiniz. ama önce bundan gerçekten kurtulmak istemeli bunun için azmetmelisiniz. hayatınızın avuçlarınızdan kayıp gitmesine izin vermeyin. doktorlar sizi tedavi hakkında yönlendirecektir yeter ki siz gönülden isteyin.
Yorum
-
bunun yerine daha sağlıklı bir şey yapabilirsin.Orjinal yazı sahibi: winorlose View PostAlkolü bırakmak sorun değil zaten çoğu zaman severek içmiyorum
İçmesem içmem şimdi ama bu seferde sosyal ortamlarda anksiyete yaşıyorum kafamda binbir düşünceler geçiyor evde otursam bile
Sırf ihtiyaçtan yani anksiyetemi alsın diye içiyorum
öncelikle zihinindekileri atman, doktor denetiminde bir ilaç, rahatlatan bir bitki çayı vs vs.. örnekleri çoğaltabiliriz. sağlığına zarar veren bir şeyi ilaç olarak kullanman sence de garip değil mi?Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
<Şems-i Tebrizi>
Yorum
-
alkolü ben çok olumsuz birşey olarak görmüyorum ama neden içtiğin çok önemli bence.. alkolü keyiften dolayı içmelisin eğer içiyorsan.. dertten kaçmak için içmemelisin.. alkolü kurtuluş kapısı olarak gördüğün zaman bunun önüne geçemezsin...
bunun yanlış olduğunu bilip bundan nasıl kurtulabilecğini araştırman bile bencd çok olumlu.. zaten bağımlı olmuş da değilsin.. düzenli içicilikten devamlı içiciliğe yeni yeni geçiyorsun anladığım kadarıyla...
hayata karşı sağlam bir duruşun olursa, kendine güvenini kazanabilrisen alkolden aldığın desteğe ihtiyacın kalmaz.. bu yüzden kişisel gelişim kitapları ne kadar yardım eder sana bilemicem... ama özgüvenini kısa sürede sana kazandıracak şeyler bulmalısın...
Yorum

Yorum