Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sosyal fobinin çocuk yetiştirmesi :((((

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• sosyal fobinin çocuk yetiştirmesi :((((

Merhaba arkadaşlar, ben bir sosyal fobiyim ve 3,5 yaşında bir kızım var. Kendim insanlar içinde konuşamıyorum ve işin kötüsü kızımla da konuşacak birşey bulamıyorum. Bazen öyle oluyor ki bütün gün çocuğumla tek kelime konuşmadan geçiyor. Kızım Allaha şükürler olsun çok akıllı herşeyi bir seferde kavrıyor. Kendi kendime düşünüyorum daha aktif bir annenin elinde olsa çok daha farklı bir çocuk olabilirdi diye. Ya çocuğumla bile konuşacak birşey bulamıyorum, oyunlar üretemiyorum, yavrum öyle genellikle tv karşısında geçiyor zamanı. Bunu istemesem de yapıyorum çocuğuma, çünkü fazlasını yapamıyorum. Ve farkettim ki o da gittikçe bana benziyor. Arkadaşlarının arasında konuşulursa konuşuyor, kendi başına konu açıp konuşamıyor veya oyun başlatamıyor. Ancak kurarlarsa dahil oluyor ya da çağırırlarsa. İşin kötüsü kendini de savunamıyor. Kahroluyorum ama elimden birşey gelmiyor, çıldırmak üzereyim. Kreşe göndermeyi istiyorum ama maddi durumum müsait değil.
    Benim gibi olan anneler var mı? Ya da ne yapmalıyım?
    Lütfen yardım ediiiinnnnnnn .....

Öncelikle televizyonda yararlı oldugundan fazla zararlı programlar var.Cocugunuz basında cok fazla vakiğt gecirmesine izin vermeyin.Eger illaki geciriceksede ne tür programlar izledigine dikkat edin.Cocugunuzla konusun 3.5 yasındaki cocukla konusmak icin hicbirseye ihtiyac yok.Ne bilgi birikimi ne mantık.Bir arastırma okumustum kücükken ailesi kendisiyle daha fazla ilgilenen ve konusan cocuklar ileride daha zeki,bilgili,tuttugunu koparan kisiler oluyorlarmıs.

Diger cocukların yanındaki tutumuna gelince sizin tutumunuzla cok ilgili olmayabilir.Cocukların karakteri gittikce degisedebilir ancak siz dediklerimi yapın elinizden geldıgınce cocugunuzla iletisim kurun,televizyonda özellikle dizi ve filmleri izlememesini saglayın cizgi film ve belgesel izleyebilir.Ya da baska yararlı programlar...
    Çılgın,hayat dolu ve hırçın SARIyla;Asil,olgun ve durgun KIRMIZInın dostluğu:

''GALATASARAY''

Yorum

İletişim kurayım da ne konuşayım işte bunu bulamıyorum. Derdim burda zaten. Ben de istiyorum konuşmayı ama aklıma hiçbirşey gelmiyor.

Yorum

Ne olursa.Alın dısarıda gezdirin onu genelde cocuklar soru sorarlar.Öyle olursa sorularını cevaplayın.Olmazsa siz cevreden anlatın.Bak kuş bak araba cocuklar oynuyor,parka geldik filan :RpS_rolleyes:

''GALATASARAY''

Yorum

öncelikle yorumların için tşk ederim arkadaşım. bunları yapıyorum tabii ki, hatta üzülerek soğuk havalarda bile çocuğumu dışarı çıkarıyorum sırf evde sıkılmasın diye. ama bir yerden sonra tıkanıp kalıyorsun işte ((((

Yorum

çocukların en büyük sorunu akranlarının arasında ezilmesi ya da kendini farkettirememesi. çocuğunuza arasıra düşmanları alt eden filmleri seyrettirin.yanlış anlaşılmasın çocuğunuza şiddeti öğretin demek istemiyorum.siz de bilirsiniz bir zamanlar türkiyede polyanna dizisiyle çocukların ve dolayısıyla annelerin öfkeleri sindirilmiş. tepkisiz bir millet oluşturulmuş. öfkesini kontrol etmeyi öğreten diziler var.ya aslında tek türkiye dizisi bunu çok güzel öğretiyor.samimi söylüyorum. içinde; iyi olmayı,iyilerin hep üstün olduğu,gerektiğinde savaştığı,gerektğinde sevgi göstermeyi vs vs. öğretiyor. bunlar aslında hayatın birer aynası. ben tek türkiye ile yetişmiş çocuklar tanıyorum ki ailenin veremediğini diziden almışlardır.

Yorum

o zaman kopya çek sende. bunun için hikaye kitapları var,oyun kitapları var,çocuk yetiştirme kitapları var . bunları oku doğru yönlendirmelerle yetiştir.birde birşeyler yapmak istediğinde tek başına yapabilme gücünü ver ona aman sen yapma küçüksün ,aman sen konuşma anlamazsın,aman ayıp onu yapma buna dokunma vsvsv gibi güvenini kırma çocuğun.

mesela dışarda ya da eş dost,akraba misafir vs gibi ortamlarda da çocuğun yanındayken çekinik durma girişken ol zorla kendini,rahat güvenli ve güler yüzlü ol .çünkü belli bi süre seni modellicek.

Yorum

3.5 yasında ki cocuk konusulmaktan daha cok ilgi bekler.Ne gibi beklentileri var onları ögrenmeye calısın.Dedıgım gibi havadan sudan olarak nitelendirilen konusmaların
                arasındada cocugunuzun karakteren sahip olmasını istedigi davranısları,erdemleri ögretmeye yavas yavas baslayabilirsiniz.Aynı seyleride konusabilirsiniz sonucta cocuk
                3.5 yasında.

Ayrıca arkadaslarının yanındaki tavırları cok onemsemeyın.Zaten henüz cok kücük vede kız cocukları biraz daha sakin oluyorlar genelde...

''GALATASARAY''

Yorum

İşleniyor...
                X