merhabalar. ben daha on yedi yaşındayım ama yaşlı gibi hissediyorum.yaşamaktan sıkıldımm hiçbir şeye heves etmiyorum ,insan görmek istemiyorum okula da gitmek istemiyorumm.kurtulmak istiyorum bu hayttan.çok karamsarım geleceğim konusunda da.mutsuzluğa mahkummum . aileme söylüyorum bunları hiç takmıyorlar beni.çünkü onlar da alıştılar bu duruma kaç yıldır böyleyim bir kaç kez psikiyatriste gittim hep ilaç dayadılar .moralim yerine geldiği an bıraktım ilaçları zaten bir işe yaradıklarını da düşünmüyorum .ancak beyni uyuşturuolar salak ediyorlar adamı.hep geçmişte yaşanan beni üzen şeyleri düşünüyorum.fena bir aşağılık kompleksi içerisindeyim .özgüvenim yok topluluk arasında konuşurken ya da biri suratıma dikkatli bir şekilde baktığında rahatsız oluyorum .bazen kendimden utanıyorum nefret ediyorum kendimden bazen.insanlar benle dalga geççek korkusu var.sürekli nasıl görünüyorum acaba diye düşünüyorum ayna takıntım var. nasıl yencem bilmiyorum .çevremdekilere arkadaşlarıma yansıtmamaya çalışıyorum bunları .içime atınca da psikolojim daha çok bozuluyor
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
yardım ederseniz sevinirim
Collapse
X
-
hoşgeldin delideli.(ya nickini değiştirsen güzel olcak)
yaşadıkların depresyona ve sosyal fobiye benziyor..daha yaşın genç bunları daha kolay atlatabilirsin.ama doktora gitmelisin bence.dertlerini çok iyi bir şekilde ifade et,mutlaka faydası olacaktır.
içine atma olayına gelince,hepimiz çoğu şeyi içimize atıyoruz.imkanın varsa avaz avaz bağır
japonyada böyle bi uygulama vardı heralde çığlık atarak streslerini atmaya çalışıyodu insanlar.sezen aksu da diyodu 'ya da balkona çık bağır bağırabildiğin kadar..
.şehir yaşamında zor bu tabii
-
balkona çıkıp bağırmak
ben o kadar cesur değilim ama evin içinde yapabilirim.ben bunları bi 7 yıldır yaşıyorum atlatamıyorum yani.doktor meselesine gelince hep baştan savıyorlar ya da benim gittiklerim öyleydi .ailem biliyor durumumu ama üstüme düşmediler ben hep direttim doktor doktor diye baktım hepsi aynı ilaç veriyor .özeller de çok pahalı
Last edited by delideli; 06-03-2011, 05:53 PM.IşIk VER BANA !
Yorum
-
Güçlü kız olucaksın. Biraz bak kendine , her gün dişlerini fırçala , spor yap , derslerine çalış , sınıfta atılgan ol.
Sınıfındaki arkadaşlarınla biraz şakalaş , eğlen yüzün gülsün. Temkini elden bırakma.
Seni eleştiren eleştirsin umurunda olmasın.
Her insan oğlu gibi Açık alan korkusu var sende de. Bir nevi sosyal fobi . Sosyalleşememe.
İnsanlarla konuş tartış , bir araştırma grubu kur okulunda.
Daha sonra üniversiteye gidersen oraya gidersin. Sonrada bulursun birisini biraz itişirsiniz , kakışırsınız , tartışırsınız sonra bakarsın evlenirsiniz.
Ondan sonra gene gel bu tür sitelere evlilik problemlerini yazarsın başkaları sana yardımcı olur. İleriki zamanlarda , senin gibi gençler gelir bunalım geçiriyorum şu bu yazar , sende onlara benimde gençliğimde böyle böyle idi kafana takma şunu yap bunu yap diye tavsiye verirsin. Hayat öyle geçer gider.
happygirl ablan var bak sitede o da yalnızlıktan şikayet ediyor . birde ona özelden mesaj at tanışsanıza. Birbirinizle dertleşin konuşun işte.
Canını sıkan başka şeyler var ise onlarıda yazarsan insanlar sana yardımcı olurlar.
Sende insanlara yardımcı ol. Herkesin farklı bir derdi var. Sınıfındaki , ailendeki diğer insanların dertleri ne olabilir düşün , anlamaya çalış bir araştır sende onlara yardımcı olursun.
Fazla bir şeyin yok senin sadece biraz canın sıkılmış .
İnternetde oyunlar var onlardan da biraz oyna. Can sıkıntısı gider.
Birazdan diğer ablalarında gelir onlar sana daha güzel tavsiyeler verirler.
Yorum
-
godfather,dediklerine harfiyen katılıyorum dostum.
delideli,evde de bağırabilirsin sorun yok
doktor olayına gelince özeller çok pahalı evet.devlet hastanelerine git.başından savmayan doktorlar da var
istabnuldaysan bakırköy veya erenköye git.
godfather'ın dediklerini de uygulamaya çalış.
Yorum
-
Daha yolun başındasın, zamana bırakmak lazım bazı şeyleri zamanla herşey ya iyi olur ya da kötü. Ama zamana bırakmak lazım işte...Orjinal yazı sahibi: delideli View Postmerhabalar. ben daha on yedi yaşındayım ama yaşlı gibi hissediyorum.yaşamaktan sıkıldımm hiçbir şeye heves etmiyorum ,insan görmek istemiyorum okula da gitmek istemiyorumm.kurtulmak istiyorum bu hayttan.çok karamsarım geleceğim konusunda da.mutsuzluğa mahkummum . aileme söylüyorum bunları hiç takmıyorlar beni.çünkü onlar da alıştılar bu duruma kaç yıldır böyleyim bir kaç kez psikiyatriste gittim hep ilaç dayadılar .moralim yerine geldiği an bıraktım ilaçları zaten bir işe yaradıklarını da düşünmüyorum .ancak beyni uyuşturuolar salak ediyorlar adamı.hep geçmişte yaşanan beni üzen şeyleri düşünüyorum.fena bir aşağılık kompleksi içerisindeyim .özgüvenim yok topluluk arasında konuşurken ya da biri suratıma dikkatli bir şekilde baktığında rahatsız oluyorum .bazen kendimden utanıyorum nefret ediyorum kendimden bazen.insanlar benle dalga geççek korkusu var.sürekli nasıl görünüyorum acaba diye düşünüyorum ayna takıntım var. nasıl yencem bilmiyorum .çevremdekilere arkadaşlarıma yansıtmamaya çalışıyorum bunları .içime atınca da psikolojim daha çok bozuluyorbiliyorum artık çok zor çok
kuracak yeni bir hikayem yok.
yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle
alt üst olmuş coğrafyanda
cebinde bozuk paralarınla
kendi mezarına selam durup
boşver mi diyorsun kanasın.
Yorum
-
Bu aslında sanıldığı kadar kolay birşey değil God_father ın söylediklerini uygulamaya çalış ama yavaş yavaş yap bir anda kalabalığın içine atma kendini bu daha kötü sonuçlar doğurabilir ben senden 6 sene daha büyüğüm ve benzer sorunları yaşıyorum.Bende 1 senedir nüfuz etti.Aslında ben de senin gibi kurtulmanın yollarını arıyorum...
Yorum
-
Suan icinde bulundugunuz durumun ergenlikle cok ilgisi var.Bircok yasıtınız sizin yasadıgınız sorunları yasıyor.Mesela ergenlik cagındaki cekingenlik normal birsey,tabi cok ileri derecede olmadıgı sürece.Yine aynı karsısında vakit gecirmeyen ergen yok gibidir.Bu sorunların 2-3 yıl icinde ortadan kalkıcagına inanmamla birlikte yinede sosyallesmek adına birseyler yapmanızı öneririm.Siz biraz sosyallesip ergenlik sorunlarıda üstünüzden kalktıgında sosyal fobiye zıt örnek olarak gösterilecek bir kisi olup cıkıverirsiniz.(sosyallesmeden kastım ahlakınızdan,namusunuzdan taviz vermeniz degil bu degerlerin gözetildigi arkadas ortamlarında bulunmanız.Cünkü yalnıs sosyal cevre kurbanıda cok gencimiz var maalesef.Erkekte olsanız bayanda olsanız gecerli bu durum...)
Gencken yaslı gibi hissetmenin bir nedenide istedigin hayatı yasayamamak.Hani nasıl zevkli günlerimiz cabuk gecerken,sıkıntılı günlerimiz uzun gelir bize.Sanki yazlar 1 ayken kıslar 10 aydır
Yani kendi hayatınıza yavas yavas kendiniz sekil vermeye baslayın.Bırakın baskaları ne derlerse desinler.Okumaksa okumak,spora yönelmekse spora yönelmek,evlenmekse evlenmek,baskalarının git dedigi yere degil yüreginizin götürdügü yere gidin...
Last edited by ultrAslan; 07-03-2011, 08:57 AM.Çılgın,hayat dolu ve hırçın SARIyla;Asil,olgun ve durgun KIRMIZInın dostluğu:
''GALATASARAY''
Yorum
-
evet ben kalabalık istemiyorum insan görmek istemiyorum hatta .bugün okula gitmedim arkadaşım mesaj atıyor niye gelmedin doktora gittim diye yalan söylüyorum.hiç içimden gelmiyor .kaybolmak istiyorum bir süre kimse yaşadığımı bilmesin unutsunlar beni.tabii imkansız bir istek yarın paşa paşa gideceğim okula :s üniversite sınavlarına bir yıl kaldı en değerli vaktim boşa geçiyor.belli bir sorun yok ama ben ne yapıp edip bir sorun buluyorum .Orjinal yazı sahibi: Acizane View PostBu aslında sanıldığı kadar kolay birşey değil God_father ın söylediklerini uygulamaya çalış ama yavaş yavaş yap bir anda kalabalığın içine atma kendini bu daha kötü sonuçlar doğurabilir ben senden 6 sene daha büyüğüm ve benzer sorunları yaşıyorum.Bende 1 senedir nüfuz etti.Aslında ben de senin gibi kurtulmanın yollarını arıyorum...IşIk VER BANA !
Yorum
-
benim durumum ergenlikle ilgili değil sanırım çok uzun zamandan beri böyleyim .çocukluktan kalan eziklik.evet ben sosyalleşemedim kendi tercihimdi aslında tanınmamak istiyordum.şimdi çok pişmanım ot gibi yaşıyorum .okul ev dershane ..ders ders nereye kadar.bir yıl kaldı lisenin bitmesine bu saatten sonra okulda sosyal kulüplere girmek istemem komik olur belli bir düzen oturtturulmuş çünkü .müziğe ilgim var seviyorum yani kursa gitsem enstrüman çalmak adına işe yarar mı ki .bir yandan aileme maddi olarak yük olmak istemiyorum ucu paraya dokunuyor çünkü.Orjinal yazı sahibi: ultrAslan View PostSuan icinde bulundugunuz durumun ergenlikle cok ilgisi var.Bircok yasıtınız sizin yasadıgınız sorunları yasıyor.Mesela ergenlik cagındaki cekingenlik normal birsey,tabi cok ileri derecede olmadıgı sürece.Yine aynı karsısında vakit gecirmeyen ergen yok gibidir.Bu sorunların 2-3 yıl icinde ortadan kalkıcagına inanmamla birlikte yinede sosyallesmek adına birseyler yapmanızı öneririm.Siz biraz sosyallesip ergenlik sorunlarıda üstünüzden kalktıgında sosyal fobiye zıt örnek olarak gösterilecek bir kisi olup cıkıverirsiniz.(sosyallesmeden kastım ahlakınızdan,namusunuzdan taviz vermeniz degil bu degerlerin gözetildigi arkadas ortamlarında bulunmanız.Cünkü yalnıs sosyal cevre kurbanıda cok gencimiz var maalesef.Erkekte olsanız bayanda olsanız gecerli bu durum...)
Gencken yaslı gibi hissetmenin bir nedenide istedigin hayatı yasayamamak.Hani nasıl zevkli günlerimiz cabuk gecerken,sıkıntılı günlerimiz uzun gelir bize.Sanki yazlar 1 ayken kıslar 10 aydır
Yani kendi hayatınıza yavas yavas kendiniz sekil vermeye baslayın.Bırakın baskaları ne derlerse desinler.Okumaksa okumak,spora yönelmekse spora yönelmek,evlenmekse evlenmek,baskalarının git dedigi yere degil yüreginizin götürdügü yere gidin...IşIk VER BANA !
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: delideli View Postevet ben kalabalık istemiyorum insan görmek istemiyorum hatta .bugün okula gitmedim arkadaşım mesaj atıyor niye gelmedin doktora gittim diye yalan söylüyorum.hiç içimden gelmiyor .kaybolmak istiyorum bir süre kimse yaşadığımı bilmesin unutsunlar beni.tabii imkansız bir istek yarın paşa paşa gideceğim okula :s üniversite sınavlarına bir yıl kaldı en değerli vaktim boşa geçiyor.belli bir sorun yok ama ben ne yapıp edip bir sorun buluyorum .
Canım benim ben seni çok iyi anlıyorum . Ben de 21 yaşındayım. Üniversiteye gidiyorum ama epilepsi rahatsızlığımdan dolayı insanlardan uzaklaştım. Sosyal fobi oluştu bende de . Bunu yenmenin en iyi yolu öncelikle kendimizi kitap okumaya vermek . Gerçekten bu çok işe yarıyor . Tüm sıkıntılarından kurtuluyorsun. Zamanla da kendi ilgi alanını belirliyorsun. Bir de derslerinde ne kadar başarılı olursan bu sana o kadar güç verir . İnşallah üniversitede de istediğin bir bölümü kazanırsın. Çok iyi olacak senin hayatın bak benim hislerim kuvvetlidir
Yorum
-
Ben şuan 18 yaşındayım ve söylediklerinin aynısını geçen yıl yaşadım... Kendimi öldürmeye bile kalktım komplekslerım yüzünden ama inan geçicek.. hayata bambaşka bakmayı dene seni sıkan arkadaş ortamlarından uzak dur ve olaylara pozitif bakmayı dene duygusal şarkı dinliyosanda bundan vazgeç. hayatı fazla ciddiye alma nasıl olsa içinden kimse canlı çıkamayacak
ilac falan da boşş.. onlar daha berbat ediyo yaptığı tek şey senı uyuşturması.. emin ol 1 kaç yıl sonra güleceksin bu hallerine
Allaha emanet ol
Yorum
-
tamam kitap okumak deniycem .önerceğin kitap var mıOrjinal yazı sahibi: diazepam View PostCanım benim ben seni çok iyi anlıyorum . Ben de 21 yaşındayım. Üniversiteye gidiyorum ama epilepsi rahatsızlığımdan dolayı insanlardan uzaklaştım. Sosyal fobi oluştu bende de . Bunu yenmenin en iyi yolu öncelikle kendimizi kitap okumaya vermek . Gerçekten bu çok işe yarıyor . Tüm sıkıntılarından kurtuluyorsun. Zamanla da kendi ilgi alanını belirliyorsun. Bir de derslerinde ne kadar başarılı olursan bu sana o kadar güç verir . İnşallah üniversitede de istediğin bir bölümü kazanırsın. Çok iyi olacak senin hayatın bak benim hislerim kuvvetlidir
istediğim bölümü de kazanırım inş .kendimi üniversiteye kadar düzeltmem lazım başka bir şehire gidersem bu şekilde zor olur benim için
IşIk VER BANA !
Yorum

Yorum