Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hastalıklarım... Yeter artık~

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Hastalıklarım... Yeter artık~

Selamlar. "Canıma tak etti" başlıklı yazımda hayat hikayemi size anlatmıştım. Şimdi ise beni rahatsız eden sonuçlarından söz etmek ve isyan etmek istiyorum!

Hastalıklarım (Şuana dek teşhis edilmiş)

-Histerionik kişilik bozukluğu
    -Agresif pasif kişilik bozukluğu
    -Narsist kişilik bozukluğu
    -Agorafobi
    -Depresyon

Bütün hastalıkları kapmışım resmen. Sosyopat eğilimi göstermeye başladım. Başta alakam olmadığını düşünmüştüm bu hastalıkla. Ama son zamanlarda kendimi bile tanıyamıyorum içimdeki vicdansızlıktan. Sosyopat olmaktan korkuyorum. Neden bütün hastalıklar bende? Bu kadar güçsüz olabilir mi bir ruh?

bunlar doktorunun teşhislerimi yoksa okuduğun yazılardan kendince çıkardığın şeyler mi?
    ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”

Yorum

Her türlü şanssızlığa ve hastalığa rağmen yaşamak zorundasın. İsyan edeceğine çözüm yolları aramalısın. Mutlaka bir çıkış yolu vardır. Bütün hastalıklar sende olamaz!

Kalp rahatsızlığın, diyabetin ya da böbrek yetmezliği var mı? Diyalize giriyor musun? Sakatlığın var mı? Elin ayağın var, gözün görüyor ve kulağın işitiyor mu?

Şu bilgisayarda yazı yazabiliyor mu parmakların?

Aklını kullanabiliyor musun?

Bence bir çıkış yolu var!
      Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

hayat zor..bazıları için, veya da bazen herhangi birimiz için; ileri derecede zor..iyi düşünmek de zor..ama kötü düşünmenin de şöyle bi tarafı var, başladın mı, yol verdin mi arkası çorap söküğü gibi gelir..böyle bi dönemim oldu da ordan biliyorum..yığılır, yığılır, yığılır böyle; üstüne yığıldıkça da altından kalkması güçleşir..düşünceyi terbiye etmek mümkündür, ama emek ister, zaman ister; öyle iki satır yazı okumakla falan da olmaz her zaman..uğraşacaksın, kendine göre bi sistemler icat edeceksin, inşa edeceksin, yaratacaksın, vs..iyi düşünmek emek istiyor bazen, insanların 'ben yaptım oldu' demelerine de bakma, onun altında da bi emek vardır çoğu zaman, zaman harcanmıştır, eziyet çekilmiştir..artık bişeyleri halletmiş bir insan pırıltılı görünür ama o pırıltıyı edinene kadar canına okunmuştur belki..kolay değil..ama şu da var ki, ne kadar çok 'neyim var, neyim var, ille de bişeyim daha vardır, acaba neyim vardır?' diye düşünmeye saplanırsan o kadar çok; bişeyin olur..olumsuz anlamda..yığma bunları üst üste..bugünden yarına olmaz; ama emek verirsen, mümkündür..olmayabilir de, ama olabilir de..
        ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun..

Yorum

Gercekten bu sitedeki yardım edebilmek icin can attıgım sayılı kisilerdensiniz.Hayat hikayeniz anlam yüklüydü.Ve o hikayedeki en masum kisi en fazla yıpranan kisiydi maalesef.Suanki psikolojik sorunlarınız icin ayrıca konusmamız lazım ama adaletin eninde sonunda yerini buldugunu bilmelisiniz.İnanmalısınız buna.Buna inanmayan kisiler icin anlamsız hayatlar vardır;hicbir zaman tanımlanamayan hayatlar.Ama anlamsız tanımsız birseyin olması,bir kisiye yapılan haksızlıgın yapan kisinin yanına kalması bir insanın adalet duygusuna bile sıgmıyor degil mi ?
          Özeldende konusabiliriz.Bircok arkadasımızla özel mesaj yoluyla uzun uzun konustuk.Konu baslıgından takip etmek daha zor olabiliyor.
          Çılgın,hayat dolu ve hırçın SARIyla;Asil,olgun ve durgun KIRMIZInın dostluğu:

''GALATASARAY''

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yaren25 View Post
            bunlar doktorunun teşhislerimi yoksa okuduğun yazılardan kendince çıkardığın şeyler mi?
            Doktorun teşhisleri.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ultrAslan View Post
              Gercekten bu sitedeki yardım edebilmek icin can attıgım sayılı kisilerdensiniz.Hayat hikayeniz anlam yüklüydü.Ve o hikayedeki en masum kisi en fazla yıpranan kisiydi maalesef.Suanki psikolojik sorunlarınız icin ayrıca konusmamız lazım ama adaletin eninde sonunda yerini buldugunu bilmelisiniz.İnanmalısınız buna.Buna inanmayan kisiler icin anlamsız hayatlar vardır;hicbir zaman tanımlanamayan hayatlar.Ama anlamsız tanımsız birseyin olması,bir kisiye yapılan haksızlıgın yapan kisinin yanına kalması bir insanın adalet duygusuna bile sıgmıyor degil mi ?
              Özeldende konusabiliriz.Bircok arkadasımızla özel mesaj yoluyla uzun uzun konustuk.Konu baslıgından takip etmek daha zor olabiliyor.
              Bu isteğiniz beni mutlu hissettirdi. Çok teşekkür ederim. Özelden mesajlaşabiliriz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dalgakıran View Post

hayat zor..bazıları için, veya da bazen herhangi birimiz için; ileri derecede zor..iyi düşünmek de zor..ama kötü düşünmenin de şöyle bi tarafı var, başladın mı, yol verdin mi arkası çorap söküğü gibi gelir..böyle bi dönemim oldu da ordan biliyorum..yığılır, yığılır, yığılır böyle; üstüne yığıldıkça da altından kalkması güçleşir..düşünceyi terbiye etmek mümkündür, ama emek ister, zaman ister; öyle iki satır yazı okumakla falan da olmaz her zaman..uğraşacaksın, kendine göre bi sistemler icat edeceksin, inşa edeceksin, yaratacaksın, vs..iyi düşünmek emek istiyor bazen, insanların 'ben yaptım oldu' demelerine de bakma, onun altında da bi emek vardır çoğu zaman, zaman harcanmıştır, eziyet çekilmiştir..artık bişeyleri halletmiş bir insan pırıltılı görünür ama o pırıltıyı edinene kadar canına okunmuştur belki..kolay değil..ama şu da var ki, ne kadar çok 'neyim var, neyim var, ille de bişeyim daha vardır, acaba neyim vardır?' diye düşünmeye saplanırsan o kadar çok; bişeyin olur..olumsuz anlamda..yığma bunları üst üste..bugünden yarına olmaz; ama emek verirsen, mümkündür..olmayabilir de, ama olabilir de..
                Bana sadece 21 yaşındaki bir kız çocuğu gözüyle bakmamanızı tavsiye derim. Maalesef farklı süreçlerden geçip beklenmedik bir sonuç oldum. Bunu övünmek niyetiyle söylemiyorum. Demeye çalıştığım, her şeyi denediğim. Yöntemler, stratejiler. Düzelme yok. Yanımda olduğunuz için teşekkür ederim.

Yorum

bu kadar hastalığa hala ayaktasın helal olsun sana
                  güçsüz değil güçlü bir ruhun var..
                  hastalıklarını fazla takmamanı öneriyorum.. tamam varlar ama sen daha güçlüsün onlardan..
                  iyileşmek istiyorsun.. umut istiyorsun.. bunların hepsi var merak etme .. özelden yazıcam sana..
                  cennete gidicem çünkü cehennemi burada yaşadım

Yorum

Aslında bu konu ile ilgli genel bir başlık açacaktım, açacağım. Teşhis edilmiş tanıların var diye sen bu hastalıkların belirtilerini kendi özünde benimseyerek, yaşamamalısın. Hasta olabilirsin hastalığının bilinci için doktor teşhisleri faydalıdır tabiki, ama senin kendini nasıl hissetiğin önemli. Belki doktorun yanılmış olabilir, sen "bu hastalıklar bende var, ben hastayım, hastalığım buysa böyle davranmam gerekiyor" gibi duygulara kapılıp zayıf düşmemelisin. Bu şekilde iyileşemez ve kısır döngü içinde ömrünü geçirirsin.
                    Geçmiş olsun.

Yorum

ne çok teşhis koymuşlar ya
                      bence bunların çoğu herkeste olan şey
                      sadece agorafobi ve histerionik kişilik biraz şey...

Yorum

İşleniyor...
                      X