Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fiziksel güvenlik sınırım aşılırsa yüzüm kasılıyor:((...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Fiziksel güvenlik sınırım aşılırsa yüzüm kasılıyor:((...

Merhaba,

Hayatında bir sürü ıvır zıvır üzücü şey yaşadıktan sonra huzura kavuşmuş, dingin insanlardanım. Kendimle ilgili çözüme ulaştırıp, engelleyemediğim tek şey; fiziksel güvenlik sınırımın ihlali sırasındaki tepkim...

Biri dibime oturup benimle yüzyüze bir şey konuşmaya görsün, yüz felci geçirmiş gibi kalıyorum, deyim yerindeyse dişlerimin arasından konuşuyorum ve anormal derecede irrite oluyorum... Karşımda belli bir mesafede oturulduğunda sorun yok, ama yine de herkes o an bana bakıyorsa ya da videoya çekiliyorsam yine yüzüm kasılıyor. Herkes bakarken ya da videoya çekilirken kontrol edebiliyorum kasılmamı, düzeltebiliyorum ama, dibimde oturunca biri yüz felci geçirmiş gibi oluyorum((

Sadece eşimden rahatsız olmuyorum, onun dışındaki herkesin çok yakınımda olup, benim konuşmak zorunda olmam sinirimi bozuyor. Bu belki ufakken annemin ağız kokusundan aşırı rahatsız oluşunun etkisinden de kaynaklanabilir, bilemiyorum.

Ayrıca toplu taşıma araçlarına bindiğim zaman patlamak üzere olan bir bomba gibi oluyorum, sanki o an ruhuma işkence ediliyor...

Evet, kim cevabını biliyor bu sorunu nasıl aşacağımın??

bence sosyal fobi ...
    sosyal fobi ile araştırma yap ve birkaç test çöz belirtileri varmı nekadar belirtsi senle örtüşüyor.bunlara bak.

Yorum

sosyal fobi?... ok, hemen araştırıyorum, ikinize de teşekkürler.

Yorum

Orta seviyede sosyal anksiyete çıktı;35'de sosyal anksiyete yoktu, benimki 36 çıktı, neredeyse yok gibi yani... Bu kadar etkileyebilir mi?

Yorum

değerlern snırda olması tabikide etkiler anlamına gelir.
          tabiki bu testler sadece ön bilgi olması amacıyla yapılmaktadır kesinlikle tam doğruluk taşımaz
          size tavsiyem en kısa zamanda bir uzman tarafından yardım almanız.
          ama 2. tavsiye olarak psikiyatr değil psikoloğa gidin.

Yorum

gribim var dersen uzaklaşırlar.
            birde mendile fışla inandırıcı olur

Yorum

silkabil sanırım bayansın. Bende erkeğim. ama ne tesadüf birisi benimde otobüs minibüs gibi yerlede yanıma iyice sokulsa ( bayanlar hariç ) bende rahatsız oluyorum.

Kardeş biraz öte kayda rahat oturalım diyorum.
              Bön bön bakarsa ne bakıyon kardeşim diyorum.

Ya birde gereksiz muhabbet açanlara niyeyse bende uyuz oluyorum. İlla kimse ile konuşmak zorunda değilimki.

Mesela birisi geliyor hiç tanımadığım birisi geyik muhabetine başlıyor. 1 dakika sonra kardeş işim gücüm var şimdi kafamdan onları düşünüyorum. Hiç konuşacak muhabbet edecek durumum yok. sen bak keyfine diyorum.

Bazıları var sanki o konuşmayı başlatınca illa konuşucaz. Konuşmak istemedikten sonra niye konuşuyum ki.
              Babam değil , anam değil , dayım değil , akrabam değil. Tanımadığım insanlarla niye konuşmak zorunda kalıyım ki.

Ha birde sadece bakkal , kasap , elektirikçi , nalbur , börekçi ,eczacı vs vs işimiz düşüyor . ne alacaksam alıyorum. Hadi hayırlı işler diyorum çıkıp gidiyorum. O para kazandığı için mutlu bende almak istediğim eşya vb şeyi aldığım için mutlu oluyorum. Böyle geçip gidiyor.

Ya birde bazı esnaflar var. İlla konuşmak istiyorlar. Yok kardeşim ben istemiyorum. İlla zorla muhabbet edicekler. Ne acaiyip insanlar ya. Uyuz oluyorum öyle tiplere bende.

Arkadaş bir tanışalım , senin bana benim sana nazım geçsin. Bir karşılıklı güven alalım güven verelim ortaya adam gibi konuşacak konu çıksında konuşalım.

Birde işyerine gelen arkadaşlar var. Paso geyik. Ya arkadaş bi gidin ya şurda iş yapıyoruz . Çayını içtin 10 dakika muhabbetini yaptın tamam git işte . Sende işine gücüne bak bende işime gücüme bakıyım.

Çok acaip konuşkan insanlar var gerçekten.

Yorum

Sorun insanlar değil "Antropolog"cuğum, sorun benim yakınımda durmalarından duyduğum rahatsızlık. Yine de yardım etmeye çalıştığın için teşekkür ederim.

Psikoloğa gitme mevzuuna gelirsek; bilmiyorum ama nedense "hand made" işleri kendim yapıp, bununla gururlanmak gibi; bu sorunu da kendim çözmeyi yeğlerim sanırım. Belki hatta sorunu anlatırken bile çözmüş olabilirim... Ağız kokusundan duyduğum büyük rahatsızlık olabilir nedeni, teşekkür ederim herkese.

Yorum

Bu arada sen genede bir psikiyatra git derim insanların birbirine çektirdikleri sorunlar yüzünden insanların beynindeki sinüs aralıklarımı ne kapanıyormuş. cipralex vs bişiler yazarlar sana. En azından biraz kafan rahatlar.

silkabil bak bu durumda haklısın.

Arkadaş bu otobüs , minübüs , metro , dolmuş vs lerde kesinlikle binerken koku dedektörü lazım.
                  olmadı belediyelere mail atalım bildirelim.
                  Bak birde bunlar var.
                  Arkadaş adam yanına gelip oturuyor leş gibi kokuyor.
                  " hadi git kardeşim başka yere otur leş gibi kokuyorsun" diyeceksin , desen bir türlü demesen bir türlü.
                  Yol boyunca yanındakinin leş gibi kokusunu çekmek zorunda kalıyorsun birde.

Birde bir keresinde otobüste ayakta duruyoruz. arkadaş yanımdaki kişinin koltuk altları yırıl yırıl birde otobüs tıklım tıklım sağa dönüyorsun olmuyor sola dönüyorsun olmuyor.

Bazen cuma namazlarında secdeye varıyoruz. Aha önündekinin çorapları pis pis kokuyor. İnsanın dikkati dağılıyor valla.
                  Hadi ayaklarını yıkadın bari temiz çorapla gel camiye.

Senin dediğin gibi bazende bu toplu ulaşım araçlarında milletin ne biçim ağzı kokuyor öyle.
                  Tamam anladık sigara içenide var , sarımsak yiyenide , soğan yiyenide , dişi çürük olanıda vs vs de . E be kardeşim hiçmi insan ağzını fırçalamaz. Bize küçükken günde 3 kere ağzınızı fırçalayın diye öğrettiler.

Arkadaş madem toplum içine çıkıyorsun otobüse , minübüse , metroya , , dolmuşa toplu taşıma araçlarına vs e binicen insan bari haftada bir kez pazar günü banyo yapar. Temiz giyinir. Erkekler erkek parfümü , kadınlar kadın parfümü sürer.

Hadi aşırı terleyen birisi isen bu ter kokusunu önleyen deodrantlar , spreyler vs vs ler var. Git al sür koltuk altına. Milleti niye kendi leş gibi yırıl yırıl kokan pis kokularında rahatsız ediyorsun.

Gerçekten çok sorun var ülkemizde biraz insanları bilinçlendirmek lazım.
                  Hiç kendine bakmayan insanlar var. Sonrada yanına oturduğum veya konuştuğum kişiler benden niye rahatsız oluyorlar diyor.
                  İnsan ağzını fırçalamazsa , parfüm sürünmezse adam gibi en azından haftada bir kez banyo yapmazsa herkes rahatsız olur.

Birde yaz geliyor. Benim gerçi pek otobüs minübüs pek işim olmuyor ama Allah devamlı bu tür ulaşım araçları ile işe giden gelenlere sabır versin. Yazında hiç çekilmez bu otobüslerin vs lerin içi.
                  Last edited by Antropolog; 30-03-2011, 03:52 AM.

Yorum

İşleniyor...
                  X