Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İçimi dökmem lazımdı

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• İçimi dökmem lazımdı

Ben kendimi bildim bileli kiloluydum. Son 2 yıla kadar. O zamana dek insanların gelip yüzümün ne kadar güzel olduğunu, zayıpladığımda çok can yakacağımı söyleyip dururlardı. Bense bunlara inanırdım, bu da benim külkedisi masalımdı. Sindrella olacaktım. Buna inanarak büyüdüm. 11 yıl boyunca, bu inanca bağlı kaldım... Zayıfladım. Pek bir şeyin değiştiğini söyleyemem ama işin kötü yanı çok büyük hayalkırıklığına uğradım. Bu bende saplantı haline geldi. Birileri benden hoşlanmalı, birileri beni çok güzel, en güzel bulmalı, herkes beni sevmeli! Biliyorum bu düşüncenin ne kadar hastalıklı olduğunu ama bu zamanla bende saplantı haline geldi. Aşmayı çok istiyorum. Kendime telkinlerde bulunuyorum ama...
    Bu da sanırım narsistik kişilik bozukluğumun bir uzantısı. Bunun yanı sıra sürekli toplumda dışlandığımı, sevilmediğimi, itici olduğumu düşünüyorum. Arkadaşlarım var, beni önemseyenler de var ama biri ters bir şey yapsa, terslese, umursama kendimi yerin dibinde hissediyorum ve tamamen dışlandığımı hissediyorum ve bununla her gün yaşamak çok zor. İçimi dökmek istedim, hep bunlar kafamda dönüp duruyordu ancak ben paylaşamıyordum.. Eğer yargılayacaksanız beni, biraz empati kurmanızı öneririm. Zîra bu kişiliğe sahip olmayı ben istemedim.

Birazcık narsistlik iyidir jeanned. İnsanlar onuda kaybederse bu sefer tarladaki buzağıdan farkı kalmaz.
    Ama herkesin sana gelmesi , seninle ilgilenmesini maalesef bekleme.
    Bir videoda izlemiştim. Bir psikiyatr diyordu. İnsanlar küçük tanrılardır diyordu.

Yaratıcı kendi özelliklerinden biraz bizede katmış. İşte bunları çözüp dengeyi kurmaya çalışıcaz.

Tabiki sakın kendini hiç kimseden küçük görme . Ama sakın şunada kapılma.

Boş gurur - kibir denilen bir olay var. Kişide hiç bir yetenek olmadığı halde , hiç bir başarısı olmadığı halde ve edindiği bilgiler kendisine faydalı olmadığı halde , Bu edindiği bilgileri paraya çeviremediği ve insan ilişkilerinde yararlanamadığı halde ,

kendi başına kaldığı zaman herşeyi ben bilirim , herşeyi ben düşünürüm , herkes benimle ilgilenmeli gibi düşünceler kesinlikle hastalıklı düşüncelerdir.

Bu boş gurur , boş kibir daha çok işi gücü olmayan boş boş oturan çok fazla düşünen insanlarda olur.
    Ona dikkat edelim sadece.

Sen nabıyorsun başka keyiflerin nasıl.

Yorum

Aynı durum bende de var sanırım ama her seferinde bu kadar kötü hissetmeye bende bir çare bulabilmiş değilim.
      Bir kördüğüm ki içim çözdükçe dolanıyor..

Yorum

Şu küçüklüğümden beri inandığım şeyin gerçek olmamasının hayal kırıklığı dışında...
        sadece derslerimle ilgileniyorum. Bugünlerde yaşam enerjim yüksek. Kendimden nefret etmemeye gayret ediyorum. Olumlu bakmaya çalışıyorum. Gelecekteki iş yaşantımı düşünmeye çabalıyorum..
        Bir de toplumda saygı kazanmak için kendimi kısıtlama çabalarım var... Olmadığım biri gibi olmaya çalışıyorum. Yani daha ciddi, daha sessiz olmaya çalışıyorum. Konuştuğumda sanırım her şeyi mahvediyorum. Bu günlük hareketimi gerçekleştirdikten sonra, kendimden utanıyorum, hata yaptığımı düşünüyor ve yeni stratejiler hazırlıyorum... Ama bunlardan kurtulacağım, kararlıyım. Sadece ders ve iş.
        Gönül işi de benim için yalan. Hiç sevmedim kimseyi, sevecek gibi oldum, yüz vermediler. Son sevgilimden söz etmiştim daha önce, internette erkeği oynayan bir kadındı. Çok sonra öğrendim. Güven eksikliği, estetik kaygılar falan...
        Öyle.. : ) sorudğunuz için teşekkür ederim, siz?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Agopin View Post
          Aynı durum bende de var sanırım ama her seferinde bu kadar kötü hissetmeye bende bir çare bulabilmiş değilim.
          Yalnız olmadığımı bilmek çok ama çok iyi hissettirdi. Biraz daha detaylandırabilir misiniz, rica etsem?

Yorum

Böyle nasıl desem benimki güzel bulmak değil de böyle herkes benim hakkımda iyi biri olduğum görüşüne sahip olsun isterim. Bunu kendime feci şekilde takıntı haline getirdim. Biriyle aramda küçük bir sürtüşme geçsin, kendi kendimi çok kötü hissediyorum böyle çok rezil birşey yapmışımda utanmışım gibi ve gerçekten normal bi üzülme şekli değil bu tamamen alt üst oluyo dengem. an sevineceğim birşey olsada acımı hafifletmiyor, öyle kötü bi takıntı. Ve özellikle nefret etme kısmı çok doğru. kendi kendimi aşağılıyorum ama bu öyle böyle birşeyu değil aklıma gelen bütün hakaretleri ardısıra kendi kendime sayıyorum.

Yorum

Böyle nasıl desem benimki güzel bulmak değil de böyle herkes benim hakkımda iyi biri olduğum görüşüne sahip olsun isterim. Bunu kendime feci şekilde takıntı haline getirdim. Biriyle aramda küçük bir sürtüşme geçsin, kendi kendimi çok kötü hissediyorum böyle çok rezil birşey yapmışımda utanmışım gibi ve gerçekten normal bi üzülme şekli değil bu tamamen alt üst oluyo dengem. an sevineceğim birşey olsada acımı hafifletmiyor, öyle kötü bi takıntı.
              Evet bendeki de dış görüntüyle alakalı. Teşekkür ederim detaylandırdığınız için.

Yorum

Saol Jeanned ne olsun işte . Hayat mücadelesi devam ediyor. Çalışıyoruz koşturuyoruz araştırıyoruz. Para kazanmaya çalışıyoruz.

Öyle böyle işte hayat geçiyor.

Hepimize bir amaç hedef lazım. amaçsız hedefsiz de yaşanmıyor.

Biliyorsun işte ilk amaç kendimizin sevdiklerimizin aç karnımızı doyurmak.

İnsanın aç karnı doymayınca rahat bile düşünemiyor

Yorum

Değil mi...

Bir de Agopin'in söylediğine binaen diyorum bunu...Şimdi aklıma geldi. Biri bana çirkin desin, ateş basıyor beni. Bence bu normal değil. Birinin benden daha güzel olduğu söylensin, ateş basıyor. Ama asla kendimi çok güzel bulmadım. Sadece bu inançla yetiştim.. hepsi bu.

Yorum

Rica ederim. Bir çaresini bulursan beni de haberdar et

Yorum

Elbette

Yorum

Jeanned davul dengi dengine vurur demişler.
                        Niye kendini çirkin görüyorsun ki.

Veya bunlar gibimisin ?

Veya bu kadın gibi ?

Veya bu ?

Şayet bunlar gibi isen bile estetik vs var. Çok obez isen zayıflama yöntemleri var.

Ama her zaman dediğim gibi güzel kadın dedimmi yüzü gülen kadın anlarım ben. Suratı ekşi , erkeğini küçümseyen , olduktan sonra dünya güzeli olsa fayda etmez. 10 dakikalığına belki muhabbet edilir ama 10 dakika sonra vücudu 90*60*90 bile olsa suratı ekşi bir kadının yanından bütün erkekler kaçar.
                        Last edited by viraj; 29-03-2011, 08:42 PM. Reason: resim içerikleri sebebiyle...

Yorum

Her an herkese kendimden nefret ettiğimi söylüyorum. Onlara benim gibi iğrenç biriyle neden arkadaş olduklarını falan soruyorum. Bir zamanlar baya takılmıştım bu olaya " Servis niye benim için beliyo ki? İnsanlara zahmet ettiriyorsun. yürüryerek gitsene okuluna" dediğim olmuştur okul şehrin diğer ucunda. Bir kurtulabilsem, ama kurtulursam kötü biri olmaktan korkuyorum..

Yorum

Şayet bunlar gibi isen bile estetik vs var. Çok obez isen zayıflama yöntemleri var.

Ama her zaman dediğim gibi güzel kadın dedimmi yüzü gülen kadın anlarım ben. Suratı ekşi , erkeğini küçümseyen , olduktan sonra dünya güzeli olsa fayda etmez. 10 dakikalığına belki muhabbet edilir ama 10 dakika sonra vücudu 90*60*90 bile olsa suratı ekşi bir kadının yanından bütün erkekler kaçar.[/QUOTE]

Yok artık böyle kilolu değilim.. normalim. Hatta sokağa çıktığımda bakanlar var. Metroda da öyle. Ama bazen de hiç kimsenin bakmadığını görüp "işte ben çirkinim, güzel olsam bakarlardı, bana yalan söylediler, ben güzel değilim" gibi çılgınca ve beni rahatsız edici düşüncelere kapılıyorum. Sonra bir önceki iletimde de söylediğim gibi, ateş basıyor biri beni "çok" beğenmese. Hatta birini benden daha güzel buldular mı düşüncelere dalıyorum... Nasıl kurtulacağım bundan?
                            Last edited by viraj; 29-03-2011, 08:42 PM. Reason: resim içerikleri sebebiyle

Yorum

Her an herkese kendimden nefret ettiğimi söylüyorum. Onlara benim gibi iğrenç biriyle neden arkadaş olduklarını falan soruyorum. Bir zamanlar baya takılmıştım bu olaya " Servis niye benim için beliyo ki? İnsanlara zahmet ettiriyorsun. yürüryerek gitsene okuluna" dediğim olmuştur okul şehrin diğer ucunda. Bir kurtulabilsem, ama kurtulursam kötü biri olmaktan korkuyorum..
                              Aynen... : )

Yorum

İşleniyor...
                              X