Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İstemeyerek etki altında kalıyorum:(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• İstemeyerek etki altında kalıyorum:(

Mayıs ayında evleniyorum, ama yine aynı şekilde bir ay var evlenmeme ve ben evliliğe karşı güvenimi kaybettim, kendime güvenemiyorum, ( daha öncede bir ay var iken ayrılmıştım)kafam o kadar karıştıki, ve her şey o kadar ters gitmeye başladıki, tam nikah için gün aldık, ertesi günü işe gitti ve işten çıkarıldığını öğrendi, ondan sonrada yavaş yavaş insanlar eleştirmeye bana muhteşem fikirlerini vermeye başladılar, susun söylemeyin dediğim halde, herşeyi ben almışım onun birşeyi yokmuş, eğer bana güvenmese o düğünü bile yapamazmış, kendini çok ucuza satıyorsun, onu çok şımartıyorsun, evlenince anlıcaksın, o kaar çok sözler söyledilerki, ben ona aşığım diyorum, parası umrumda bile değil diyorum, senin ayakların yere basmıyor diyorlar. Ben mantık dışında adım atmam, duygularıma yenik değilimdir, biliyorlar ama hala eleştiri eleştiri, bıktım artık... Bu sefer kimseyi karıştırmıcam dedim, söz söyletmicem dedim, şimdiye kadarda söylemiyorlardı, biraz daha sussanız içinizde kalsa ne olurdu, şuan iyimi oldu, ona karşı içime şüpheleri soktunuz, artık nasıl çıkarıcam bu şüpheleri içimden, devamlı yiyip bitiricek beni şüphelerim, huzurlu bir şekilde evlenmek varken, huzursuzluğa gömdünüz beni, üstelik dönme şansım yok bu sefer, ya babama birşey olur ayrılırsam, ona olmazsada bana olur olan. Arkadaşlar bana fikir verin lütfen şu halimden kurtulmam lazım, yoksa bu sefer kesin deliricem. Sinirden beynim uyuşmaya başladı artık, gitgide depresyona girmeye başladım...
    Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

yaşadıkların çok normal...hayat senin hayatın..iyisiyle kötüsüyle yaşayıp görmeden bilemezsin...
    Her günümüz 'insanlık' adına utanç duymadan yaşansın....

Yorum

Ya ben bu inanları anlamıyorum kendilerini ciddi şekilde sorumlu hissediyorlar eleştiri konusunda. Ya onların söyledikleri saçmalık knuyu öyle bi yana çekmişler ki valla nasıl mantık bilemedim. Ya işten çıkarıldıysa başka bir işe girer. Yani bu siz evli olduğunuz dönemde de olabilirdi. İnsanları anlamıyorum cidden onlar ne yaşamışlar ki ne biliyorlar. Bir filmde der ki " Yorum yapmak sadece dışarıdan izleyenlerin lüksüdür." aynı o hesap işte. Senin yerinde değillerki senin sevginin herşeye karşı durabileceklerini görsünler. Ayrıca şu kendini ağırdan sati hemen cevap verme gibi laflar cidden saçma geliyor. Ya nice insan bu laflar yüzünden mutluluğundan olup pişman oluyor. şimdi senin seçim yapa şansın var o pişmanlığı hiç yaşama bence.
      Bir kördüğüm ki içim çözdükçe dolanıyor..

Yorum

Bu tarz olumsuz yorumlar,eleştiriler hep olur,önemli olan sizin bunları nasıl karşıladığınızdır.Tavrınız / duruşunuz net olursa,fırsat bulamazlar emin olun.İçinizde uyanan şüpheleri;içinizde tutup,acaba demek yerine paylaşın nişanlınızla.İletişim mutlu ilişkilerin en güçlü anahtarıdır.
        Kimsenin seni üzemeyeceği kadar güçlü olduğunda ve sen kimseyi üzmeyecek kadar iyi olduğunda; mutlusun demektir .

Yorum

İstihare namazı kılmayı denediniz mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Figani View Post
            İstihare namazı kılmayı denediniz mi?
            İlk görüşme olumlu olunca, istihareye yattım, ve hayırlı gördüm...
            Arkadaşlar yorumlarınız çok güzel, bana güç verdi her biride.. Kimyon, evet söylüyorum nişanlıma kırmamaya özen göstererek, ama iş meselesini şuan söyleyemem, çünkü zaten çok üzülüyor onuda söylersem dahada çok üzülür... Normalde iletişimimiz çok güzel,

Yorum

eğer bu kişiler bu sözleri tutmuş tutmuş da şimdi söylüyorlarsa ayıp ediyorlar, yok, daha önce de böyle uyarıları olduysa durumu bu açıdan gözden geçirmiş olmak gerekir..
              insanın düğününe 1 ay kala işten çıkarılması hakkaten kötü bi sürpriz; iki taraf için de..ama nişanlınız vasıf itibariyle falan uzun bi süre geçmeden iş bulabilecek durumdaysa çok da sorun olmaz herhalde..

parası umurunuzda olmalı; bu paragöz olmak demek değildir..kişiler için hayat değişiyor, zaten bunun bitakım sancıları, sıkıntıları olacak..bunu evliliği olumsuzlamak anlamında söylemiyorum, evlilik de başka pek çok şey gibidir, kafadan iyi veya kötü değildir; nasıl gittiğine bakar..ama o sancılarla beraber maddi sıkıntı da çekilirse işiniz daha zor olur, o yüzden en azından; ne bileyim, güvenli bir iş, veya fazla zorlanmadan iş bulabilecek durumda biri olması falan önemsiz değil..bu süreci geçirebilecek ufak bir birikimi olabilir, bi yerlerden bir desteği olabilir..?

bu tür sözler sizi şüpheler içinde kıvranacak hale getirdiyse, içinizde belli belirsiz bir haklı olabilecekleri düşüncesi olduğu için olabilir mi..? siz de öyle düşünmeye meyilli olmasaydınız bu kadar önemsemezdiniz; gibi düşündüm, yanılma payıyla tabii..

son olarak, insanın kendine yaptığı kötülüğü başka hiç kimse ona yapamaz; derler..babanıza bişey olacak diye ayrılmak istediğiniz halde ayrılmamak, size haksızlık olur, ama ayrılmak sizi de çok üzecekse, istemiyorsanız, bunu neden yapacaksınızki..? hayatta her şeyin, bi riski var, evlenmenin de..o riski almak içinizden geliyorsa alın; bir yetişkin olarak..o sözleri de bu kadar sallamayın hak vermiyorsanız..mutlu; demeyelim de, mutlu olmak umuduyla bi tuhaf heyecanlı olmanız gereken bu günleri böyle geçirmeyin..yaklaşan yeni hayat formunun heyecanıyla biraz kuşkucu, biraz ürkek olmakta pek de bi tuhaflık yok, bu ille de depresyon demek değil..
              ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun..

Yorum

Kendi içinde mutluluğu yakalayamamış insanlar, hayata da, insanlara da olumsuz yaklaşıyorlar.
                Moralimizi yüksek tutacak insanlarla birlikte olmaya çalışmalıyız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dalgakıran View Post
                  eğer bu kişiler bu sözleri tutmuş tutmuş da şimdi söylüyorlarsa ayıp ediyorlar, yok, daha önce de böyle uyarıları olduysa durumu bu açıdan gözden geçirmiş olmak gerekir..
                  insanın düğününe 1 ay kala işten çıkarılması hakkaten kötü bi sürpriz; iki taraf için de..ama nişanlınız vasıf itibariyle falan uzun bi süre geçmeden iş bulabilecek durumdaysa çok da sorun olmaz herhalde..

parası umurunuzda olmalı; bu paragöz olmak demek değildir..kişiler için hayat değişiyor, zaten bunun bitakım sancıları, sıkıntıları olacak..bunu evliliği olumsuzlamak anlamında söylemiyorum, evlilik de başka pek çok şey gibidir, kafadan iyi veya kötü değildir; nasıl gittiğine bakar..ama o sancılarla beraber maddi sıkıntı da çekilirse işiniz daha zor olur, o yüzden en azından; ne bileyim, güvenli bir iş, veya fazla zorlanmadan iş bulabilecek durumda biri olması falan önemsiz değil..bu süreci geçirebilecek ufak bir birikimi olabilir, bi yerlerden bir desteği olabilir..?

bu tür sözler sizi şüpheler içinde kıvranacak hale getirdiyse, içinizde belli belirsiz bir haklı olabilecekleri düşüncesi olduğu için olabilir mi..? siz de öyle düşünmeye meyilli olmasaydınız bu kadar önemsemezdiniz; gibi düşündüm, yanılma payıyla tabii..

son olarak, insanın kendine yaptığı kötülüğü başka hiç kimse ona yapamaz; derler..babanıza bişey olacak diye ayrılmak istediğiniz halde ayrılmamak, size haksızlık olur, ama ayrılmak sizi de çok üzecekse, istemiyorsanız, bunu neden yapacaksınızki..? hayatta her şeyin, bi riski var, evlenmenin de..o riski almak içinizden geliyorsa alın; bir yetişkin olarak..o sözleri de bu kadar sallamayın hak vermiyorsanız..mutlu; demeyelim de, mutlu olmak umuduyla bi tuhaf heyecanlı olmanız gereken bu günleri böyle geçirmeyin..yaklaşan yeni hayat formunun heyecanıyla biraz kuşkucu, biraz ürkek olmakta pek de bi tuhaflık yok, bu ille de depresyon demek değil..
                  Önceden söylemiyorlrdı, Parası umrumda değil derken, tabiki beş parasız evini geçindiremiyecek birisi olsa birde pasif ve tembel, girişken bir insan olsa umrumda olurdu, ama o çalışkan bir insan, ekmeğini taştan çıkarabilecek bir insan tabiri caizse, İşini iyi yapan bir insan kısa sürede bulabileceğine inanıyorum, şuan zaten ben kendi patronum dahil birçok kişiye söyledim, herkes araştırıyor iş. Kısa zamanda bulunur inşallah. Neden içime şüphe girdi derseniz, ben aslında ondan eminim ama, insanlar eleştiriyi geçti, diretiyorlar fikirlerinin doğruluğunu kanıtlamak için, ister istemez etkilenmeye başladım artık.
                  Ayrılmayı aklımın ucundan bile geçiremem, hem çok seviyorum bu saatten sonra eğer o olmazsa bende olmam, ayrılığı misal olarak düşünsemde yapamam gibisinden söyledim. Depresyon daha önce geçirdiğim için depresyona girmeye başladığımı hissediyorum. Hayatımda herşey net olsun istiyorum, kafam karıştığı zaman ben direk depresyona giriyorum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sevde_ View Post
                    ben aslında ondan eminim
                    Ayrılmayı aklımın ucundan bile geçiremem, hem çok seviyorum.
                    eh..salla gitsin o zaman, beğenmeyen almasın..:RpS_tongue:
                    ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun..

Yorum

Su gibisin; hangi kaba konursan o şekli alıyorsun... Etrafındaki sesler; onun maddi durumuyla, işsiz kalıp geleceğinin kararabileceği hakkında telkinlerde bulunmuşlar sana... Ve sende evleneceğin adama sahip çıkmak varken onun yüz üstü bırakma noktasına gelmişsin...

İşte bu yüzden diyordum; bayanlar ya tipe ya da sana güzel bir hayatı sunup sunamayacağına bakıyor diye... O adamı yarı yolda sırf işsizliği yüzünden bırakırsan, o adamın hali ne olur düşündün mü hiç? Sorumsuz, düşüncesiz ve maddiyatçısınız....

Yorum

adamı sırf işsizliği yüzünden yarı yolda bırakan kim tam olarak..? :RpS_blink:

Yorum

Konuyu açan bayan bırakmış, yanlış anlamadıysam eğer....

Yorum

sevde_ hanım ; evlendiğiniz zaman oturacağınız bir ev varmı yoksa kirayamı çıkacaksınız ? siz çalışıyormusunuz ?
                            eşyalar vb alındı mı ?

Yorum

Siyahın matemi, Allah iyiliğini versin senin, gece gece güldürdün beni, sen çok ön yargılısın, bir oku yazıları ne anlatmak istediğimi düşün ondan sonra yorumunu ona göre yap kardeşim.

Yorum

İşleniyor...
                              X