Duyuru

Collapse
No announcement yet.

EKT(ŞOK TEDAVİSİ) fayda gören varmı

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• EKT(ŞOK TEDAVİSİ) fayda gören varmı

arkadaşlar 4 nisanda hastaneye yatıyorum.ve ekt yapılacak daha öncede yapıldı bi faydasını görmedim sizce bu sefer görürmüyüm.ve aramızda ekt olup fayda gören varmı..bu aralar kendimi çok kötü hissediyorum herşeyden bıktım kimse beni anlamıyor akşama kadar uyuyorum aklımdan inthar düşüncesini çıkartamıyorum evde yalnız kalmak korkutuyor beni kendime zarar verecem diye 8 defa denedim intihara teşebbüsü ve ailemi çok üzdüm ve halada üzmeye devam ediyorum artık üzmek istemediğim için akşama kadar uyuyarak vakit geçiriyorumuyanık olduğumda biliyorumki kendime zarar verecem çok zor durumdayım arkadaşlar.....

çok tşk ederim.ekt her şehirde yapılıyor uzman doktorlar eşliğinde...ama bulunduğunda yerde üniversite hastanesi varsa oraya gitmeni tavsiye ederim yada herhangi bi ruh ve sinir hastalıklarını hastanesine gidebilirsin...inanırmısn kendime bişey yapmamak için zarar vermemek için yataktan çıkmıyorum ya biz bu yenecez ya biz yenecez o bizi yenmeyecek...

Yorum

evet o bizi yenemeyecek bak beni yenemedi çok yıprattı ama bak hala ayaktayım, yaşıyorum inşallah sen de ayağa kalkacaksın en kısa zamanda. umudumuzu yitirdiğimiz en zor zamanlarımızda muhakkak bir ışık bulacaksındır karanlıklar içinde.

Yorum

hiracım inş bende kalkacam ayağa bakalım ekt ne sonuç verecek ama inan artık bıktım hastanelerde yatmaktan 2 ayda bi bak ben hastanede yatıyorum ama bu hayattan bıktım insanlardan herşeyden nefret eder duruma geldim bi insan hiçmi dışarıya çıkmaz ben çıkmıyorum işte....hiçbişey yapasım gelmiyor bundan dolayı ailem kızıyor ama napabilirim elimde olan bişey değil

Yorum

öncelikle geçmiş olsun derim.şizofrenden rahatsız yakın arkadaşım iki defa ekt tedavisi gördü.tedaviden itibaren 6-7 gibi hafıza kaybı yaşadı yani olayları kesik kesik hatırlıyor .tedaviden gördükten sonraki hali çok iyi . içindeki intihar isteği kayboldu ,yaşama sarıldı .yalnız konuşurken ara ara takılmaları oluyor .

Yorum

ibrahim bey verdiğininz bilgiden dolayı çok tşk ederim...

Yorum

6 - 7 ay gibi zorluğun olur sonra düzelirsin .içinde biraz istek olması lazım yarın daha iyi olacak diye

Yorum

Rabbimmmm bizi ne iyi edicek bi yol göster nolurrr kulların ne kdr acı cekiyor görüyomusun

Yorum

Benim abim defalarca yattı tedavi için. EKT sadece hafızasını sildi. Hiç bir değişme olmadı. Onayladığım bir yöntem değil; iyileşenini hiç görmedim. Ama yine de umudunuzu kırmak istemem, belki sizde işe yarar. Herşeyden önce güzel bir hayatı arzulamayı ve umutla dolu olmayı unuttuğunuzu düşünüyorum; abim gibi.

Biz insanız; su ne ise yaşam için umut da o bize. Umut; güzel bir hayata dair, ne için olursa olsun umut lütfen... Çikolatadan aldığınız zevki bile küçümsemeyin, o çikolatayı almak için markete gitmeniz bile yaşam belirtisi. Ufak isteklerde bulunun ve gerçekleştirin. Ufak ufak hayata adım atmaya başlayın, kaldığınız yerden.

Yorum

Sevgili arkadaşlar,
                    Kimle kimsenin umudunu istemedende olsa kırmasın,
                    neden derseniz
                    bir ilaç vardır 1 kişiye iyi gelir diğerine gelmez, birinde fazla yan etki yapar diğerinde yapmaz, bunlar hep deneme yanılma yöntemiyle bulunur bu nedenle doktorlar bir ilacı dener 2 hafta için tekrar gelin der, yan etkileri fazlaysa değiştirir,
                    mesela risperdal yazarlar bu ağırdır uyku getirir sersem gibi yapar ama abifly kimine çok daha hafiftir
                    kiminde ise tam tersi,
                    bu açıdan baktığınızda AKT tedavisi bana iyi gelmedi tavsiye etmiyorum demek yanlış olur,
                    çünkü herkesin bedeni ve bünyesi farklıdır her ilaç veya her uygulama herkeste aynı tepkiyi vermez biraz dozu azaltabilirler veya arttırabilirler bunlar biraz denemelerle alakalı oluyor mecburen...

EKT tedaviside aynı şekilde kiminize iyi gelir kiminize gelmez ama istyatistiksel olarak baktığımızda çoğuna iyi geldiğini görüyoruz
                    bunu bi nevi bilgisayara reset atmaya benzetebiliriz, artık programlar birbirine karışmış herşey iç içe girmiş olan bilgisayar yani beynimize reset attığınızı düşünün bu EKT tedavisi ile...
                    yan etkileri genelde zaten hafıza kaybıdır, ama buna değer,

ayrıca ben özel bir psikiyatri polikliniğinde çalışıyorum ,orada uygulanan yöntem tamamen farklı, avrupapadan bile gelenler olmakta, genelde herşeyi denemişler ama bir türlü sonuç alamamış hastalar son umut olarak gelmekte biofeedback denen bir tedavi,

amerikada çok yaygın türkiyede ise sadece bir iki yer yapmakta, hastaların buraya gelmeden ilk ve son hallerinin dosyaları genelde benden geçer yani okurum gelişmeleri görürüm ve inanın aldıkları sonuç inanılmaz güzel oluyor, tüm tedavi yöntemlerini denemişler sonuç alamamışlar fakat burda iyileşme ivmesi yukarıya doğru hızla gitmekte, kimisi 1 ayda kimisi 3 ayda kimisi1 senede durumun şiddetine göre ve ilaçsız bir yöntem...

ben kaba taslak şahit olduğum şekilde anlatayim size öncelikle hasta , doktor ile ön görüşme yapmakta, yani hastalık ile ilgili bilgiler almakta nerelerde tedavi olduğu hangi ilaçları kullandığı hangi raporlarının olduğu vs tüm evrakları alıp inceliyor,
                    daha sonra kan ve dışkı örnekleri için test istiyor, çünkü kandaki bazı değerlerdeki aşırı yükseklik veya aşırı düşüklük bunlarada sebebiyet verebiliyor özellikle ağır metaller.. aynı şekilde dışkıdada öyle tabiki, daha sonra beyin EGG si çekiliyor yani beynin uyurken ve uyanıkkenki aktivitesine bakılıyor dahaha sonra tova adı verilen dikkat testine alınıyor görsel ve işitsel olarak, tüm bu elemeler ve incelemelerden sonra doktor gerekli olan uygulamayı size söylüyor,

bu yöntemde beynin yanlış ve hatalı komutlar veren dalgalarını yine kulaktan beyne giden ses dalgalarıyla bloke edip doğru dalgaların iletilmesini sağlıyor en az 1 ay geliniyor ve her gün bu uygulama tekrar ediliyor bir çok hasta sadece 1 ayda %70 ila %90 arasında toparlanmış oluyor, eğer çok ağırsa ilaçla birlikte oluyor ama genelde ilaca pek gerek kalmıyor tek eksi yönü biraz pahalı bir tedavi, devlet karşılamadığı için malesef tüm yük aileye biniyor, iyileşen bir çok hasta devlete yazı yazdı bu tedavinin devlet tarafından karşılanması için biraz hareket var gibi ama bakalım,

ve %70'inde tekrar bu hastalık nüksetmiyor, hiçmi iyileşemiyen yok evet iyileşemiyende oluyor bu sayı çok çok az şöyle söyleyeyim 100 hastadan 10-15i iyileşemiyor tam olarak veya çok az iyileşiyor...

bunu ne reklam olsun diye yazıyorum arkadaşlar nede başka birşey için, ben burada zor drumda kalmış çok insan gördüm çoğu zaman içim acıdı sizlerede en azından bir umut daha verebilirim düşüncesiyle yazıyorum umarım yanlış anlaşılmamışımdır ve umarım yardımcı olabilmişimdir

Allah hepnizin yardımcısı olsun, çok zor bir durumdur hem kişiler hem aileleri için inanılmaz zordur,
                    tedavisi olmayan hiç bir hastalık yok arkadaşlar,

Yorum

Dogrulari soylemek gerekirse ben gordum faydasini...EKT den once hayali arkadaslarimi gunde 5-6 kez gorurken bu oran EKT den sonra gorme sıklığı gunde 1 yada 2 ye kadar dustu..

Yorum

İşleniyor...
                      X