Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ufak Kardeşimin Yaptıkları Beni Geleceği İçin Çok Tedirgin ediyor :S

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Ufak Kardeşimin Yaptıkları Beni Geleceği İçin Çok Tedirgin ediyor :S

arkadaşlar daha orta 1 e yeni geçmiş erkek bir kardeşim var.
    ve kardeşim sigara içiyor gizli gizli arkadaşlarıyla kendisi nebileyim babamın cebinden arada sırada yüklü miktarlarda para aşırıyor gidiyor harcıyor . harcamakla kalamayıp parasını arkadaşlarıyla bölüşüyor bazen.

gittim gzellikle konustm olmadı , tehdit ettim olmadı , kendim kızdım olmadı.
    ben evden uzakta okuyorum üniversitede yanında olup onu kontrol edemiyorum.babamda sigara içtiğini bilmiyor ve söylemekte istemiyorum. eğer öğrenirse bundan sonra dünya ona zindan olur biliyorum.

lise 1 e geçen bir kardeşm vardı sigara içerken gördüm birkere uyardım güzellikle onunlada aynı şekilde konstum. birdaha ağzınasigara almadı.
    ama bu kardeşm beni çıldırtıyor :@

ne yapsam hikaye...sizce ne yapmam lazım çünkü beni çok endişelendiriyor lütfen yardım edin...

cidden çok zor bizim evde de var 1 tane hemde kız çocugu senin kardeşinin yaptıkları bizim kızın yanında zemzemle yıkanmış yani.. kardeşim değil kuzenim benim.. ben anlatmayayım hiç şoka girersiniz...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: teamos
      Helal olsun sana böyle bilinçli birisi olduğun için öncelikle

İkincisi profesyonel yardım almaya çalış .... Daha etkili olur

Doktora sor mesela

teşekkür ederim kardeşim. nede olsa benim kardeşim . çünkü geçtiği yolların aynısından bende geçtim ve ileride çok sıkıntı yaratıyor bunlar. yaptıklarının aynısını bende yapmıştım . yapmamda bir sebepte yoktu aslında . sebep bulamadığım için şuanda tedirginim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lagrima View Post
        cidden çok zor bizim evde de var 1 tane hemde kız çocugu senin kardeşinin yaptıkları bizim kızın yanında zemzemle yıkanmış yani.. kardeşim değil kuzenim benim.. ben anlatmayayım hiç şoka girersiniz...
        kardeşim seninde allah yardımcın olsun. rahatlıyacaksan eğer anlat herzaman dinlemeye hazırım ben

Yorum

burda yazsam konu kilitlenir.. boş ver gün olur belki anlatırım sansürlü..
          Orjinal yazı sahibi: warez View Post
          kardeşim seninde allah yardımcın olsun. rahatlıyacaksan eğer anlat herzaman dinlemeye hazırım ben

Yorum

tmm kardeşim

Yorum

Ailene haber vermen gerek en azından baban paralarını başka yere koysun harçlığı kısıtlansın sigaraya verecek parası olmaz parayı elde eden o yaşta ki çocuk ancak bu şekilde harcar çünkü sigara içtiğini de bence babana söyle ama çok tepki göstermemesi gerektiğini falan da düzgünce anlatmalısın sen yokken her şey çok daha fazla karışabilir bence kesinlikle ailene söylemelisin.
              Without You I'm Nothing

K M
              Aşk demek sen demek
              Sen demek ben demek..

Yorum

ailenin bilmesi çok kötü bir durum.
                bu para aşırma meselesi babamın fazla para vermemesinden kaynaklanıyor.
                emin olun ki parayı nereye saklarsa saklasın bir şekilde bulunuyor. çnkü bende kücükken yapardım . ve cok zor o alışkanlığımdan vazgeçtim
                eğer harçlığını kısıtlarsa başka biyerlerden para bulmaya calısacak...hırsızlık gibi =(
                daha başka bir çözümü olmalı

Yorum

valla sigara içmesinden ziyade babasının cebinden para aşırması hemde yüklü miktarda bu çok kötü bir şey....
                  kızını dövmeyen dizini döver bence hiç şekinme dobra dobra anlat herşeyi ailene belki baban onu dize getirir....Hem şimdi söylemezsen ilerde daha büyük sonuçlar ortaya çıkabilir....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: warez View Post
                    arkadaşlar daha orta 1 e yeni geçmiş erkek bir kardeşim var.
                    ve kardeşim sigara içiyor gizli gizli arkadaşlarıyla kendisi nebileyim babamın cebinden arada sırada yüklü miktarlarda para aşırıyor gidiyor harcıyor . harcamakla kalamayıp parasını arkadaşlarıyla bölüşüyor bazen.

gittim gzellikle konustm olmadı , tehdit ettim olmadı , kendim kızdım olmadı.
                    ben evden uzakta okuyorum üniversitede yanında olup onu kontrol edemiyorum.babamda sigara içtiğini bilmiyor ve söylemekte istemiyorum. eğer öğrenirse bundan sonra dünya ona zindan olur biliyorum.

lise 1 e geçen bir kardeşm vardı sigara içerken gördüm birkere uyardım güzellikle onunlada aynı şekilde konstum. birdaha ağzınasigara almadı.
                    ama bu kardeşm beni çıldırtıyor :@

ne yapsam hikaye...sizce ne yapmam lazım çünkü beni çok endişelendiriyor lütfen yardım edin...
                    sigara içiyorsa bunda bi sorun yok bende lise 1 de başlamıstım sigara içmeye
                    ablam ögrendi kızdı annem ögrendi kızdı 1-2 sene daha gizli gizli içmeye devam ettim
                    sonra artık yakalanmaya başladım artık evet içiyorum ne yapim dedim keşke demeseymışım
                    günde 3-5 sıgara içen ben ailem ögrentikten sonra evde rahat rahat günde 1-2 paket içmeye başladım...
                    Never Back Down

Yorum

aynı ben

Yorum

yani yapacak birşey yok gene içeçektir yani sen ne kadar yasakla babana soyle baban la arasını açar ...
                        ama o gene bir şekilde içer ...
                        Never Back Down

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Phonema View Post
                          yani yapacak birşey yok gene içeçektir yani sen ne kadar yasakla babana soyle baban la arasını açar ...
                          ama o gene bir şekilde içer ...
                          işte sorunda burda. sorunların ileri yaşa taşınmasındaki . sigara içen ve kullanan sizsiniz. nasıl olurda burda biir sorun yok diyebiliyorsunuz :S ??

Yorum

her insan sıgarayla bir şekilde tanışır...
                            önün zararlı oldugunu bilir ama kullanmaya devam eder...
                            özentilikle başlar veya benim gibi tüm arkadaşlarına alıştıran o olabilir

ya o sigara içmek istiyorsa ona engel olamassın
                            şunu unutma kardeşin sıgara içiyor diye kötü bir insan kişiligine bürünmedi
                            amaç sağlıgıysa önu kimse başına gelmeden inandıramassın
                            ama içen herkez bi süre sonra pişman olur başladıgına ama çok geç olur o saaten sonra o seni bırakmaz ...
                            ona sorucagın soru şu bırakmak istiyormusun ki o yaşta kimse bagımlı değildir bırakmakda istemez
                            bir insan evinde rahat rahat istedigi zaman bi sigara yakip kafasına göre içmeye başladıgı zaman bağımlılık başlar...
                            ama sen genede uzaktan izle zaten annene babana kesin bigün yakalanacaktır ... %100
                            Never Back Down

Yorum

bilinçli olman güzel. babanlar öğrenirse kötü tepki vemesinden korkuyosun. fakat sen söylemekle 'elimden geleni yaptım'diyebileceksin. çünkü daha önce de uyarmişsın.
                              babana söylemeden önce kardeşinle tekrar konuş bunun blöf olmadıgını falan söyle. duruma göre davranırsın. ilerde bi gün Allah korusun kötü bişey olur keşke söyleseydim diyebilirsin. tedbirli davranmak gerek diye düşünüyorum
                              şu mantık: ilerde biz aglıycagımıza(o da dahil), simdi sadece o aglasın(gecici bbi dönem)
                              I've found a reason for me to change who I used to be.

Yorum

İşleniyor...
                              X