Duyuru

Collapse
No announcement yet.

psikolojik şiddet

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• psikolojik şiddet

öncelikle merhaba arkadaşlar, ben yeni üyeyim

eminim pek çoğunuz arkadaş ortamında, aile ortamında veya iş yerinde bu durumla karşılaşmışsınızdır. hani espiri adı altında, kasıtlı veya farkında olmadan sürekli insanları iğneleyen, küçük düşüren, aşşağılayan insanlar vardır ya, işte ben bunlarla hayatım boyunca sayısız kez karşılaştım. şimdiye kadar bununla başa çıkmak için birçok yolu denedim; mesela, uzunca bir zaman bu sorunu görmezden gelmeye çalıştım fakat başaramadım ve tabiri caizse içim içimi yedi. geceleri kafamda o insanlarla kavga etmekten uykularım kaçtı. o insanlardan uzaklaşmayı denedim, fakat bu da geçici bir çözüm oldu çünkü bazılarıyla aynı ortamda bulunmaktan kaçmam mümkün değildi. hatta onlara onlar gibi kırıcı ve alaycı davranmayı bile denedim. ama açıkçası bunu da beceremedim. ve anladımki bu durum gelecekte bulunacağım her ortamda başıma gelebilir, dolayısıyla artık biz çözüm bulmalıyım.

bu tür insanların karşısında nasıl bir yol izlemeli ve bu psikolojik şiddetle nasıl başa çıkmalıyım?

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim:12:

Bu konunun tecrübelisi değilim.
    (bu konuda "mobbing" internette kaynak vardır bence)
    Ama aklıma gelenler şudur:
    Eğer yapan senin "üst"ünse a- iyiliğin için yapıyorsa, söylediği ters olsa bile aslında ne istediği üzerine düşünülebilir
    b- eğer iyiliğin için yapmıyorsa sabredilip veya dayanılamıyorsa şikayet etmek veya iş değiştirmek
    Eğer yapan sana eşit seviyede biriyse, bir kere sen bir ortama girdiğin zaman zaten insanların senden biraz çekinmesi lazım
    Bunu sağlaman lazım
    İnsanlar sana baktığında bu kişiye dolanırsam zararlı ben çıkarım intibağı edinmeleri iyi olur. Yani çevrende biraz çekinilen, yeri geldi mi herşeyi yapabilecek bir insan olmayı deneyebilirsin. Ama sonuçta tek zararlı asla sen çıkma

Psikolojik açıdan da asla kafana bir şey takmamanı öneririm. Biraz jilet gibi geçtiği yeri kesen ama etkilenmeyen biri olmaya çalışmak lazım.

Not: Biraz konuyu genel açıdan ele aldım
    Last edited by bir dost; 25-04-2011, 03:53 PM.
    Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

hayat başkalarının ne düşündükleriyle ilgili olacak uzun değil.takmamayı öğrenmek lazım

Yorum

cevabın için çok teşekkür ederim.
        mobbing konusunda internette baya araştırma yaptım ama sorunu genellikle iş ilişkileri bakımından ele almışlar. o yüzden yeteri kadar faydalanamadım.
        bunu yapan bir nevi üstüm diyebilirim. aslında bu kişinin kasıtlı yapıp yapmadığından da emin değilim. ama bulunduğum ortamda bunu neredeyse yanlıca bana yapıyor olması akla kasıt olduğunu getiriyor. eleştirilerinin dozu çok ağır mesela, ve asla yapıcı değil. sürekli aşağılayıcı bir tavırla konuşuyor. etrafımdaki insanlar da bunun farkında bunu yanlış bulduklarını ifade ediyorlar fakat çözüm yinede bana düşüyor doğal olarak.
        aslına bakarsan tam da yaratmak istediğim etki bu: insanların zarar vermeye çekineceği biri olmak isterim. bu tür insanların örneklerini çok gördüm ve insan ilişkilerinde ne kadar rahat bir şekilde kendilerini ifade ettiklerine şahit oldum. ancak nasıl böyle biri olabilirim, en ufak bir fikrim yok.
        hem haklı olup hem de zararlı çıkan, üzülüp kırılan olmak gerçekten yıpratıcı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tesla91 View Post
          hayat başkalarının ne düşündükleriyle ilgili olacak uzun değil.takmamayı öğrenmek lazım
          bir yere kadar takmamayı başarabiliyorsunuz maalesef.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bir dost View Post
            Eğer yapan sana eşit seviyede biriyse, bir kere sen bir ortama girdiğin zaman zaten insanların senden biraz çekinmesi lazım
            Bunu sağlaman lazım
            İnsanlar sana baktığında bu kişiye dolanırsam zararlı ben çıkarım intibağı edinmeleri iyi olur. Yani çevrende biraz çekinilen, yeri geldi mi herşeyi yapabilecek bir insan olmayı deneyebilirsin. Ama sonuçta tek zararlı asla sen çıkma
            buraya katılıyorum.
            -Tersim çok pistir- intibaı verirsen kurtulursun...

Yorum

Ben meseleyi psikoloji açısından ele alacağım. İş hayatı açısından değil...

Ben tepki verilmesinden yanayım. Tabi bu benim kişisel fikrim

Önemli olan "üst"ün aslında sana değer veriyor mu? Şimdi seni bu işte çalıştırdıklarına göre değer veriyorlar demektir.
              Bence rahatsız olduğunda bunu uygun cümleler seçerek karşındaki insana mutlaka belli etmek gerekir.
              Yani karşındaki insanı rencide etmeden, o davranışın seni rahatsız ettiğini belli etmek uygun olur.

Dediğim gibi bu benim görüşüm

Şunu söyliyim. Bu gibi kişiler asla tümüyle iyi davranan hale gelmezler. Ama tepkisiz kalırsan kendi kendini yersin

Yapabileceğin tek şey, unutmak.

Yani ben olsam....tepki gösterir (aşırıya kaçmadan)....sonra bir iki arkadaşıma anlatır....rahatlar ve gece yatmadan artık onu unutmuş olmayı sağlamaya çalışırdım sanırım
              Last edited by bir dost; 25-04-2011, 04:42 PM.

Yorum

teşekkür ederim.
                bunu gerçekten deneyeceğim. şimdiye kadar rahatsızlığımı sözlerle değil daha çok yüz ifademle belli ettim. eminim anlaşılmıştır fakat bir değişiklik olmadı. bir de açıkça söyleyeyim. umarım faydası olur.
                peki sizce yine bir değişiklik olmazsa bu sefer tepkim artmalı mı?

Yorum

Sınıfta bana sürekli ters davranan şımarık zengin kızı diyebileceğimiz türden bi kız vardı. Bi süre ses çıkarmamayı denedim baktım olmuyor en cadı halimi takınıp rezil ettim onu. :RpS_thumbsup: Yanıma gelirken iki kere düşünüyor artık. :4: Yapacak bişey kalmadıysa, laftan anlamıyorsa size yaklaşmasını engelleyin bence.
                  Gel, gül dedi bülbül güle; gül gülmedi gitti
                  Gül bülbüle; bülbül güle yâr olmadı gitti.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: magicalsound View Post
                    teşekkür ederim.
                    bunu gerçekten deneyeceğim. şimdiye kadar rahatsızlığımı sözlerle değil daha çok yüz ifademle belli ettim. eminim anlaşılmıştır fakat bir değişiklik olmadı. bir de açıkça söyleyeyim. umarım faydası olur.
                    eğer bayansanız laf çarpmayı deneyin zira bayanlar bu konu da başarılılar ama çok sert olmamalı bu tabi ki

Yorum

zaten erkekler art niyetsiz ve şakalaşma şeklinde herşeyi söyler birbirine.
                      zerre kompleks yapmaz
                      biz kadınlar biraz takılırız laflara..
                      bana ne ima etti falan gibi..

Yorum

eminim pek çoğunuz arkadaş ortamında, aile ortamında veya iş yerinde bu durumla karşılaşmışsınızdır. hani espiri adı altında, kasıtlı veya farkında olmadan sürekli insanları iğneleyen, küçük düşüren, aşşağılayan insanlar vardır ya, işte ben bunlarla hayatım boyunca sayısız kez karşılaştım. şimdiye kadar bununla başa çıkmak için birçok yolu denedim; mesela, uzunca bir zaman bu sorunu görmezden gelmeye çalıştım fakat başaramadım ve tabiri caizse içim içimi yedi. geceleri kafamda o insanlarla kavga etmekten uykularım kaçtı. o insanlardan uzaklaşmayı denedim, fakat bu da geçici bir çözüm oldu çünkü bazılarıyla aynı ortamda bulunmaktan kaçmam mümkün değildi. hatta onlara onlar gibi kırıcı ve alaycı davranmayı bile denedim. ama açıkçası bunu da beceremedim. ve anladımki bu durum gelecekte bulunacağım her ortamda başıma gelebilir, dolayısıyla artık biz çözüm bulmalıyım.

bu tür insanların karşısında nasıl bir yol izlemeli ve bu psikolojik şiddetle nasıl başa çıkmalıyım?

en iyi yol araya mesafe koymak. üstün gelmek, onlar gibi olmaya çalışmak size daha çok zarar verir. Çünkü vicdanınız yaptığınızın doğru olomadığını söylerken onlar gibi davranamazsınız... Bunun haricinde,

---sohbetleri olabildiğince kısa tutmak
                        ---onlardan ilgi, sevgi gibi hiçbir şey beklememek
                        ---uzak durmak için bahaneler bulmak..vs gibi yöntemlerle hep uzak durmak en mantıklısıdır bence...

bir de genelde bu tarz davranan insanlar bir psikolojik ihtiyaçtan dolayı böyle davranabilir yani sizi aşağılama sebepleri size üstün görünmek, üstünlüğünü size kabul ettirmek olabilir. biraz özsaygılarını beslerseniz, biraz överseniiz davranışlarını size de iyi davranmak zorunda hissedebilirler. Çünkü insan övüldüğü kişiye iyi davranmak ister, övülmediğinden ise rahatsızlık duyarak ona zorluk çıkarmaya çalışır. bu yöntemlerle nasıl davranacağınıza karar verebilirsiniz...
                        bişnev...

Yorum

teşekkür ederim.
                          Dediğim gibi, ben sana karşı tutumunda aşırı bir değişiklik beklemiyorum. Bu o kişilerin kişilik yapısı. Bütünüyle değiştirmeleri çok zor olan bir şey.
                          Söylediğim şey sadece senin biraz rahatlaman adına bir fikirdi. Ben değişiklik olmazsa tepkini arttırmandan yana değilim. Çünkü dediğim gibi bu bir şeyler değişsin diye değil.

Not: Biraz karamsar da bakıyor olabilirim

Bu arada işten çıkarırlarsa sorumluluk kabul etmiyorum : ))
                          Yani önerim sadece beni bağlar, sana direkt git de şunu uygula şeklinde demiyorum
                          Last edited by bir dost; 25-04-2011, 05:10 PM.

Yorum

önün agzına düşecek hareketlerden kacın kendını kucuk dusurecek hareketler yapma o sana laf koyuyorsa pratik zekan ve mizah anlayışın varsa sende ona lafı yapıstır gitsin
                            Never Back Down

Yorum

başkaldırıcaksın bunu hemen ve en sert şekilde yapıcaksın..

alttan alman sana yeniden sataşmak için bahane yaratır onlara...

asla asla ama asla empati kuramazlar.. çünkü çoğu sosyapat.. bu durumda uzlaşmak ta imkansız..

sertçe tepki başka çözüm yolu yok gibi... çünkü her yerdeler..

benim eltim takmıştı bana.. laf sokmalarına bir sene katlandım.. baktım alttan almak çözüm değil... çok sert bir dille ama yumuşak bir tepki verdim.. nasıl yani diceksin

ona söyliyeceğim herşeyi gülerek söyledim ama çok sert bir dille uyardım.. sonuç artık bana bulaşmıyor gerektiğinde yine yapıştırıyorum cevabı..
                              cennete gidicem çünkü cehennemi burada yaşadım

Yorum

İşleniyor...
                              X