Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ben nerde Yanlış Yaptımmm...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Ben nerde Yanlış Yaptımmm...

Evet arkadaşlar işe gireli henü z3 gün oldu ama 3.günde başıma neler geldi....
    bu gün yeni işimde öyle bişey başıma geldki ölseydim bundan iyi olurdu. hayatımda bu kadar küçük düştüğümü hatırlamıyorum sabah dükkana mal geldi 2 kol, bunları alıp ykarı çıkaracaktım tam yere eğildim pantolum carttt diye yırtıldı hemde yeni iş yerimde düşünebiliyormusunuz ?? bnei orda dövseleridi öldürselerdi inanın bu kadar zoruma gitmezdi. ...
    neyse eve gidip üstüme değiştirdim ama ne haşde eve gttim kan ter içinde kadım stresten neyse daha sonra iş yerine geldim tekrardan akşam üstü gen bir çocuk geldi. benden önceki eleman çalışmış çalışmış parasını alamamış geldi dükkanda tartıştı kavga etiler.meğer bu benim iş yerimdemi,n sahipler dolandırıcıymış ortada patron felan yok doğru düzgün iş yaptıkları bile yok sadece bir tane kaşar bir bayan sabhtan akşama kadar okey oynuyor nette.. sonuç hüsran işi bıraktım yav arkadaşlar ben nerde yanlış yaptım bu yaşadığım oaly kaçıncı oldu neden hep bu tip şyler hep beni buluyor şimdi ben inithar etmeyeyim de kim intihar etsin ...???? 8

yav öylede çok zoruma gitti çok canım sıkıldı ... valla intihar edecem

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
      tecrübe edeceksin..pişeceksin..iyiyi bulacaksın...
      bulursun bi iş daha..yeterki sen iste ve kendine güven...
      Katılıyorum bu yoruma. Ayrıca senin pek bir suçun yokmuş bence. Kısmet...
      Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

bilmiyorum valla çok moralim bozuldu yarın başlıyacam zaten iş aramaya ..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: KuantumFrekans
          pantolon yırtılması ise kesin kumaş pantolondur. o duyguyu bilirim çok kötüdür. 25 li yaşlarda benimde başıma gelmişti. Terzi bulana kadar canım çıkmıştı

Çift sağlam dikişli kumaş giy dostum veya devamlı mal indirip birisi isen kot pantolon giy derim.

İşçilerin parasını alamaması zincirleme olarak farklı sebebleri vardır. Sahipleri malını satamamıştır , çeki dönmüştür , bankaya kredi borçları vardır yani parayı döndürememişlerdir. Parasını döndüremeyen akılsız ticaret erbablarını o tür kişileri zaten sevmem. Gitsinler pazarda limon satsınlar daha iyi.

Sende sağlam bir iş bul derim.

Para = bir nevi statü , saygınlık , güç , çalıştığının emek verdiğinin göstergesidir.

Açık söylüyüm , bir gencin paraya ihtiyacı olduğu eli ayağı tuttuğu halde çalışmıyorsa o kiiye pek fazla saygı duymam ama ekmek parasını kazanmak için ailesinin rızkını çıkarmak için yerde teneke , naylon , kağıt toplayıp satan uğraşan kişiye belki muhatab olmam konuşmam ama saygı duyarım.

Psikoloji ile uğraşa uğraşa bu tür konularda dikkatimi çekti , geçenlerde mecidiyeköyde bir kadın gördüm 38-40 yaşlarında vardır. Yerden kağıtları , kartonları topluyordu.
          - Abla dedim sen bunları kaça satıyorsun , haftalık aylık ne kazanıyorsun dedim.
          Kadın da Allaha şükür dedi Felanca yere , kilosunu şu fiyatlardan veriyorum haftalıkta 75-80 TL sı kazanıyorum dedi.

Bende helal olsun abla dedim. Allah kolaylık versin dedim.

Yani anlayacağın kadın yerden naylon , kağıt toplayarak ayda en fazla kazandığı 300-350 tl sı bir şey.

Bazı kesimler gerçekten çok fazla lüks yaşıyorlar ve hala mutlu olamıyorlar. Çok garip.

Biraz çevremize bakmak lazım bence. Çalışmak iyidir.

Öncelikle verdiğin cevap için tşk ederim hocam evet pantolun kumaş çok kötü bir duydu allah düşmanımın başına vermesin ...
          neyse para vermeme olayı şöyle çek senet ile alakalı değil keşke öyle olsa bu kadar canım sıkılmaz olay şu . hocam şimdi ben sana gelip parasal yönden finansal yönden destek oluyorum diyorum ki al şu parayı gt felance yerde bir dükkan aç mal sahibi benim ama kağıt üstünde patron sensin diyorum sana bu arada sen gidiyon eleman v.s buluyon dükkana sigorta yapacam diyon yapmıyon şu kadar maaş verecem diyon vermiyon bir böyle 2 böyle derken elemanın biris işten çıkıyor içerdeki parasını almaya çalışıyor. bir senle konuşuyor bir benle topğu birbirimize atıyoz derken olay büyüyor tehdit hakaret küfür derecesine varıyor. .. olay bu umarım anlatabilmişimdir. yani dükkanda patroınluk yapan kimse yok iş yok para yok. 2 atene eleman sabahtan akşama kadar oturuyor boş boş olay bu. yoksa çalışmasını ve para kazanmasını seven biriyim ama dediğim gibi işler bir türlü yolunda gitmiyor..

Yorum

Bol pantolon giyin. :P Ya da kot filan, daha rahat olur. Tekrar iş arayacak olmanıza sevindim, ümitsiz olmamak lazım.
            Tek dönümsün ömrüm...

Yorum

öylede şevkim kırıldı moralim bozuldu o düğkkanda parasını alamayn adamın deidklerini duysaydın resmen birbirlerini tehdit etiler hatta çocuk bana sen şahit kardeş bişey olursa dedi sanki locuu öldüreceklermiş igib konuştu

Yorum

şansın varmış 3. günde öğrendin.
                Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yap; çok zevkli oluyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hande-1983 View Post
                  şansın varmış 3. günde öğrendin.
                  bilmiyom valla şansım var mı yok mu bende 3 günlik çalışmamın parasını alamadım bu 2 oldu bakalım daha kaç yerden paramızı alamıyacaz

Yorum

bu kadar karamsar olma, düzgün işletme sahipleride var, bu iştede var bi hayır de ve önüe bak
                    "-Çıkmaz o yol"
                    diye uyaranlar...
                    ben yürümeyi seviyorum
                    anlamıyorlar.

alıntı

Yorum

alırsın inşaallah. hiç üzme kendini. her gecenin bir sabahı vardır. gecenin en karanlık zamanı da şafağa en yakın olduğu zamandır. ben bunu laf olsun diye değil, kendi tecrübelerimden söylüyorum. hayat bu... dalgalı seyrediyor...
                      Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yap; çok zevkli oluyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hande-1983 View Post
                        alırsın inşaallah. hiç üzme kendini. her gecenin bir sabahı vardır. gecenin en karanlık zamanı da şafağa en yakın olduğu zamandır. ben bunu laf olsun diye değil, kendi tecrübelerimden söylüyorum. hayat bu... dalgalı seyrediyor...
                        tşk ederim olumlu cevaplarınızdan dolayı bana biraz daha iyi geldi söyleidkleriniz moral oldu sağolun

Yorum

sağolun arkadaşlar bakıyorum internette çarşıda pazarda her yerde iş arıyorum..

Yorum

İşleniyor...
                          X