Duyuru

Collapse
No announcement yet.

neden yaa

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• neden yaa

bir insanın eşi neden soğuk davranır? sorun nerdedir ne yapmak gerekir taviz taviz nereye kadardır. yorulmuş muyuzdur? dinlenmek için ne gerekir bir süre boşanalım sonra birbirimizin kıymetini anlayınca yeniden döner intihar eder rahat bir nefes darlığı alırız mı denilir nedir
    betona otursak mı geçer, aç susuz uykusuz huysuz olsak mı;;?

çare sizsiniz sözünü mü arada "bir boşluk bırak"ıp tc kimlik numaramla hatıralarıma mı gömeyim ne yapayım
    bunaldım ya sadece yoruldum demek eksik kaçar. rahat bir nefes mi almak istiyorum yoksa intikam mı bilmiyorum. buna kısaca tıkandım desek yetermi?
    ÖMÜR, UMUTTAN ÖNCE BİTMELİ...

yokmu bunun suya karıştırılan bir ilacı,yutamıyorum artık çünkü tüm çareler boğazıma takılıyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tilki
      yeterince açık ve net konuşuyor musunuz onunla? karşınıza alıp dümdüz söyleyin, anlamıyorum açık konuş deyin. bazı insanlar çok zor duygusunu söyler, karşıdaki sürekli çözsün diye bekler. ama sıkıştırıp zorlarsanız çıkar belki. ya da bunu yaptıysanız çoktan diyin ki sen açık konuşmadığın için anlamıyorum seni ve siz tavır alın. biraz kararlı olmak gerekiyor bu tür konularda. sizin bir zaafınız var sanırım, kırmaktan mı korkuyorsunuz, yoksa öfkesini gösteremeyen biri misinz...
      zaafımın olduğunu düşünüyorum bende kırmaktan korkuyorum elbet, yada bunları söylediğimde bide daha ne yapayım diye bir cevap alıp üstüne bide bunu söylediğim için tavır takınıldı mı daha kötü oluyorum. öfkemi pek gösteremiyorum sanırım çok çabuk geçiyo sinirim ve hemen içime atıyorum

Yorum

Hiç evlenmedim.
        Ama ben olsaydım kendimi önplandan çekerdim. Aktif rol üstlenmezdim.
        Bir şeyleri çözmeye çalışıyor veya bir sorun varmış gibi düşünmemeye çalışırdım.
        Bunu karşımdaki insanın dönemsel bir sıkıntısı olarak görmeye çalışırdım sanırım.
        Neticede seviyorsam...anlayış göstermeye çalışırdım.

Not: Bunları yapmıyorsunuzdur manasında demiyorum. Sadece aklıma gelenler bunlar
        Last edited by bir dost; 01-06-2011, 02:35 PM.
        Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

Bir şeyleri çözmeye çalışıyor veya bir sorun varmış gibi düşünmemeye çalışırdım.
          Bunu karşımdaki insanın dönemsel bir sıkıntısı olarak görmeye çalışırdım sanırım.

demişsinya, işte bunu yapmayı istiyorum bende
          ama nereye kadar,ne zamana kadar, hangi hareketle haah diyeceğim mesela, bu dönemsel dediğimiz dönemin sonu ne gün mesela?

neticede bende seviyorum, hatta çok sewdiğim için oluyor tüm bunlar, bir süreliğine sevmekten vazgeçemiyorki insan, aynı yastığa baş koymayıvereyim diyemiyosun, anca bir gece dersin onu,ondada gider kızımın yanında yatarım.

evli olmasam aramam sormam bir hafta, bak nasıl yola geliyo o zaman

Yorum

umarım bir vadesi vardır bu durumun ve bu vade dolmak üzeredir

dolan ben olup patlama noktasına gelemek istemiyorum, o kadar kavgada alttan aldıklarımı biriktirip patlarsam geri dönüşü olmayan şeyler yapmış olurum, boşanmak bir daha görüşmemek kolay görünüyor ama sonrasında olanları düşününce kötü hissediyorum kendimi, bir çocuğun tüm sorumluluğunu almam çok zorluyor beni, çocuğumu yarı yolda bırakmak istemiyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte
              ben sizin eşinize ve çocuğunuza olan düşkünlüğünüze hep hayran kalmışımdır..çünkü evlenme evrelerinizide hatırlıyorum..burada yazışmıştık yine..emekleriniz boşa çıkmaz umarım...sizin yaptıklarınızıda biliyorum...bence eşinize çekin karşınıza...anlatın her şeyi...konuşulmayan her şey..sorunun daha çok büyümesine neden oluyor...
              teşekkür ederim, hepde öyle oldum. aslında bir karşılık beklemedim bu zamana kadar, tek onlar iyi olsunlar mutlu olsunlar, ben onların gülen yüzünü göreyim yeter dedim. ama ne bileyim evlilik başka bişeymiş sürekli yüzyüze bakıyosun, ayna gibi, sen yaklaşınca yansımanda sana yaklaşmalı aynaların kuralına göre, yaklaşmayınca bir terslik oluyo yolunda gitmeyen bişey var demek oluyo,tek sıkıntı bu aslında, hiç bişey yapamıyosa takdir etmeli insan.

Yorum

zaafımın olduğunu düşünüyorum bende kırmaktan korkuyorum elbet, yada bunları söylediğimde bide daha ne yapayım diye bir cevap alıp üstüne bide bunu söylediğim için tavır takınıldı mı daha kötü oluyorum. öfkemi pek gösteremiyorum sanırım çok çabuk geçiyo sinirim ve hemen içime atıyorum
                içinize atmanız durumun bu noktaya gelmesindeki sebeplerden biri. eğer öfkeli ya da kırgın hissettiğinizde bununla direk savaşsaydınız, duygularınızı sonuna kadar açıkça konuşsaydınız eşinizle iletişiminiz de bu hale gelmezdi.

hem bence karşı tarafı kırmaktan değil asıl olarak onu kaybetmekten korktuğunuz için duygularınızı açıkça belirtip arkasında durmuyorsunuz. tabi bu durumda da çözülemeyen sorunlar ve biriken öfkeler, içerlemeler de ilişkinin altını oyuyor.

ortadaki sorunu görmezden gelmeye çalışmak, zamana bırakmak ya da uzaklaşıp bir süre oluşan ayrılığın sorunları çözeceğini sanmak doğru değildir. maalesef bunlar sorunu çözmediği gibi daha da derinleştirir. sorunu çözmek çözmek için ilişkinin daha derinlerine, iletişimde yapılan hatalara, yanlış anlamalara bakın... karşı tarafın gözüyle de görmeye çalışıp buna göre soruna olan bakışınızı genişletmeye çalışın...
                bişnev...

Yorum

e_can, Nevzat Tarhan'ın Kadın psikolojisi diye bir kitabı.
                  Kadın psikolojisi dediğine bakma hem kadınlar hem erkekler hem de evlilikler için muhteşem bir klavuz.
                  ben çok faydalandım.
                  scribd.com isimli siteden de bulup okuyabilirsin.

Yorum

neden böyle oldu? hiç eşine ve kendine sordun mu? şu son konuşma olayından sonra mı oldu? yoksa daha öncede varmıydı? sen inanılmaz bir eş inanılmaz bir babasın.. daha ne istiyor eşin anlamış değilim.. sorun nerde diye kendi kendine sorma ona sor oturup sorunun nerde oldugunu birlikte bulun.. yok birlikte birsorunu bile bulamıyorsanız hayatınızı zehir etmeyin..

Yorum

dün akşam eve gittiğimde eşim yine soğuk davrandı, kızım bir yandan benimle oynamak istiyor bense bişr fırsat bulup (çocuğun bunları duymaması adına) eşimle konuşma peşindeyim, birkaç kez bi sorun yok değilmi falan gibi ağzını aramaya başladım ama ses yok tabii. kızım bile onunla karttonları yapıştırarakk bir ev gibi kutu gibi bişey yapıyoduk baba dedi annem neden bizimle ilgilenmiyor diye sordu, yok kızım dişi ağrıyomuş bugün konuşamıyor diş ağrısından,seninle konuşamayacağı için yanımıza gelmek istemiyor aslında can atıyor dedim kandırdım

zaman geldi geçti gece oldu, ısrarla sormaya başladım bu haline sebep nedir diye neden böyle davranıyosun bi sorun mu var sıkıntın mı var dedim, bilmediğim bişey mi var dedim, ilgini daha fazla çeken birşey bir kişi mi varda buraya olan ilgini kestin dedim, ben olsam bu lafa bir cevap verirdim yani,kalktı yataktan ben yarenle uyuyacağım dedi çocuk odasına gitti, arkasından gittim yatamazsın burda dedim, eğer benim yatağımdan kalkıp gidersen birdaha o yatağı göremezsin giremezsin dedim

tepkimin sert olduğunu görünce bu sefer kendisi döndü ve odamıza geldik
                      birer sigara yaktık (tavsiye etmiyorum içmeyin) ve başladık konuşmaya
                      ...

Yorum

benim eşimin garip takıntıları var içinden atamadığı şeyler var, kendi içinde çözümleyemediği her şeyi gelip eve yansıtıyor yeniden yeniden uyardım.

ne olursa olsun neye canın sıkkın olursa olsun bunu bize yansıtma,bu eve yansıtma dedim. bugün daha iyi,msj çekiyorum cevap veriyor aradım konuştuk birkaç kez iyi geliyodu sesi, kızımında okuma bayramı vardı bugün sabah ona gittiler biraz kafa dağıtmıştır diye umuyorum, bugünde kandil dua ediyorum rabbime umarım herşey tez elden değişir, Allah içimizdeki iyi niyeti merhameti almasın..

Yorum

şimdilik bende sevindim, umarım herşey biran önce yoluna girer

anka sen onu kırmaktan değil kaybetmekten korkuyosun demiş, doğru demiş, tabiiki kaybetmekten korkuyorum, en çokda aldığım sorumluluk ve hissettiğim tat aldığım babalık duygusundan vazgeçememem. ben öz babası olmadığım için olası bir boşanmada bir daha kızımı göremeyeceğim, buna katlanacağımı umursamayacağımı hissettiğim an zaten bitmiştir içeride bişeyler, Allah içimizdeki sevgiyi almasın bizim

tilki de o senin bu huyunu sessiz oluşunu bildiği için bunu kullanıyor olabilir demiş, bide belkide bu halinden sıkılıp artık elini masaya vursun diyordur demiş oda olabilir, çünkü dünkü konuşmanın başında tavrım bu yöndeydi.

Yorum

iyi şimdilikte olsa sorunu çözmenize sevindim..

Yorum

İşleniyor...
                            X