Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Büyümek nedir ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Büyümek nedir ?

Büyümek nedir sizce

****Yaşı tuttuğu için ehliyet alabilmek ve araba kullabilmek mi

*****Rahatça Alkol alabilmekmi

****Sigarayı saklamadan göstere göstere içebilmek mi

****Daha patavastsız ve kimseye hesap vermeden konuşabilme özgürlüğümü

********Kafanızın hileye sahtekarlığa , düzenbazlığa çalışabilmesi mi

****Kendinizi daha iyi kamufle edebilmek ve yüzünüze geçirdiğiniz maskeyle rol yapabilmek mi

*****Cinsel ilişkiye girme çabası içinde kız ve erkek denen mahlukatın birbirine flört oyunları oynama isteği ve azmi mi

BÜYÜMEK NEDİR
    Last edited by Sunset; 18-06-2011, 10:34 AM.

Hayatın Acı Gerçeklerine Dayanabilmektir...

Kalın bir deri geliştirmektir...

Yorum

büyümek kendini geliştirebilmektir ne kadar çok olgunlaşır kendini geliştiri isen o kadar büyümüşsün demektir

Yorum

Büyümek ; acı çekmektir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Aişem View Post
          Büyümek ; acı çekmektir.
          Diğerlerinden daha fazla acı çekiyorum ama büyüyemiyorum

Yorum

bahsettikleriniz

genelde reşit olmakla ilgili olgular.

diğerlerinin büyümekle yada reşit olmakla ilgisi yok.

daha çok karakterle ilgili olgular.

yani akıl yaşı ve beden yaşı kavramları farklı şeyler.

beden zamanla doğru orantılı olarak sürekli olarak büyür ve yaşlanır

bunu yavaşlatamazsınız yada hızlandıramazsınız.

önemli olan akıl yaşını bedenin zamandaki büyüme oranının daha da üstüne çıkarmak.
            en azından aynı oranda bunu devam ettirebilmek gerekir.
            buda tecrübe ve kendini sürekli geliştirmekle olur.

Yorum

Büyümek hayatın zorluklarına gogus germek demektir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ayseglk
                evet bunların hepsini büyüyünce yapabiliceksin ve hepsi çok zevklidir tavsiye ederim
                yaşım küçük değil , ve bunların zevkli olduğuna katılmıyorum .... Büyümek buysa ben büyük olmak istemiyorum

Yorum

20 ile 30 arasında bişey diyelim .... ))

Yorum

yaşamak istemediğin şey ne ?
                    - araba kullanmak
                    - alkol ve sigara kullanmak
                    - konuşma özgrlüğü
                    - cinsel ilişki
                    saydığın maddeler bunlar ve sen bunları mecburi olarak yaşmak zorunda değilsin ki ! amaç ne onu anlayamadım
                    işte amaç şu ..... Bunları yaşamadan büyüyemiyorsun ..... Ben kendi irademle bunları yapmayabilirim tamam ama hayat seni dışarı itiyor o zamanda

ot gibi bir yaşantın oluyor

sorun bu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 5N1BEN
                      Saçmalık. İşte biz buyuz o kadar çok reklam izlemişiz ki. Özentilerimizle büyümeyi birbirine karıştırıyoruz. Freud görüşlerini alıp sırf para için kullanan yiğeninin amacına ulaştığını herkes gösteriyor. Televizyonda film izliyoruz karakterleri benimsiyoruz. ee ikisi gece başbaşa ve süper bir an yaşanıyor. Hemen bizde büyüyünce bende yapacam diyoruz. Araba kullanmak. Bu önemli değil önemli olan fiyakalı bir arabanın olması herkes sana bakmalı. Alkol ve sigara Nedenmi? Çünkü bizler duygularını söylemek isteyen fakat bir türlü net şekilde aktaramayan kişileriz Alkol olduktan sonra enseye çağlak g.. par... zevkli olur tabiki. Özentilerle Büyümeyi birbirine karıştırmayın
                      Olay sadece bu örnekler değil bu örnekler çoğaltılabilir ... Ve bunlar en temel örnekler

Bunları yapmayan adam zaten kendinide geliştiremiyor ....... Yalan mı ?

Çok okuyan değil çok gezen bilir bu arada ))) aklıma geldi söliyim deidm

Yorum

Evet bunlar ,

İnsanların eğlenmek için ne yaptıkları , nerelere gittikleri aşağı yukarı bellidir ..... Ha bunlar yapılmayabilinir tabi ama şöyle bir hayatda insanı geliştirmiyor

Oku --- Çalış --- Evlen --- ÖL

Yorum

tmm neyse ben sana yorum yapmıycam artık
                          sen bilirsin

Yorum

Bunlar yapılmaz demiyorum. Ben yapmam diyende içten içe ister fırasıtını bulunca yapar. Benim demek istediğim bu tür olayların büyümekle alakası yok. Büyümek dediğin şeyde bir amacın olur. Ve o amacı gerçekleştirirsin Sonra yeni amaçlar edinir onlarıda gerçekleştişrmek için çalışırsın. Bu süreçte yeni yüzler görür yeni olaylar yaşarsın. Öğrenirsin ve büyürsün. Bu bahsedilenler göze inen perde dışında birşey değil.
                            Büyümekle o kadar alakası var ki ,

bir şekilde bişeyler yaşamanız lazım büyümek için (bunun kötü tecrübeler olması çok daha yararlıdır bence hatta)

Yoksa hayat nedir anlayamadan göçüp gitmek muhtemel

Yorum

Hayatın ne olduğunu anlamak için birkaç kızla içtikten sonra bir gece geçirmek yerine atomu, quantum fiziğini veya hayatta neden var olduğunu araştırırsan o zaman hayatı daha iyi anlayabilirsin.
                              Hah çok güzel bir noktaya değindin ....

Herkes doğruyu, güzeli , olması gerekeni öğütler anlatır ama HAYAT SONUNA KADAR VAHŞİCE yaşanıyor. Yani bi tezat söz konusu

Hayat okullarda anlatılan gibi değil ........ aksine hayatı sömürebildiğin kadar zevk alıyorsun hayattan

Yorum

İşleniyor...
                              X