Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Daha bu yaşta antidepresan kullanmak ?!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Daha bu yaşta antidepresan kullanmak ?!

Yaşım 16.2 ay öncesine kadar Dikkat eksikliği tanısıyla psikaytriste gittim , tofranil denen yan etkisi acıtasyon,endişe kaygı olan bir ilaç verdi ki az bir şey yaramasına rağmen her gün ağlayacak gibiydim . Fakat bu psikolojik sorunları araştırırken kendim de anksiyete olduğunu öğrendim. Belirtileri %70 gibiydi. Ama gene psikiyatriste normal bir şekilde dertlerimi anlatmak için gittim-'anksiyete var bende hocam oo yardım et ya'' gibi söylemde bulunmadım'- Daha dertlerimin %30-40 ını anlatmama rağmen bana depresyon tanısı koydu ve Fulsac denen bir hap yazdı. Dedim ki ayrıca ben de anksiyete var bi tam dinleseydiniz ve neden cipralex yazmadınız dedim ? Cipralex işe yaramaz sana dedi + dikkat dağınıklığı için de tekrar tofranil yazdı ama;daha tof'u kullandığım 2.gün ağlayacaktım o üzüntüden,beni öyle kırılgan yapmıştı ki bıraktım hemen. Yaşım 16 dikkat eksikliğim var ama fulsac gibi yan etkisi konsantrasyon kaybı,dikkat eksikliği olan ilaçlar alıyorum. Nedense çok zıt bi durumum var

Lakin şu da var ki şu an bi restoran da staj yapıyorum.İşimi önemsemem lazım bu antidepresanlar işime zarar verir diye korkuyorum.Biliyorsunuz yan etkileri tehlikeli benim için.

Ama ilaçları bırakamam, tamam işime zarar verebilir ama sosyal hayatım resmen 0 . O kadar içe kapanık hayattan bezmiş, insanlara korkuyla yaklaşan,insanların üstünde paranoya yaratan bir tipim ki elimde değil.Bu durum da beni çok üzüyor.

Napmalıyım yani antidepresanlar derslerime,işime zarar verecek tamam ama sosyal hayatım, iç hayatım (beynimdeki düşünceler) çok kötü.Böyle giderse ilerde panik ataklar geçireceğim diye korkuyorum da bazen;bunu söyleyen ben değilim sadece.Kendime gelmek için,bi cesaret kazanmak için,hayattan zevk almak için anti depresanlara başvurdum.

yaşla alakası yok benim kızım okul fobisi yüzünden 6 yaşında antidepresan kullandı.mecbur kaldık.ama iyileşti.ilaç gerekli duurmlarda kullanılmalı.iyileşince zaten ihtiyacın kalmıyor.antidepresanlardan bu kadar korkmayalım.

Yorum

korkma ilaçlarını düzenli al atlatırsın

Yorum

bende bu yüzden doktora gitmedim gidersen direk antideprasan yazarlar yan etkilerinden zarar görürsün dediler
        gitmedim bende sorunumu kendim çözmeye çalışıyorum ama içinden çıkamıyorum.
        Hayal ettiğin kadar yaşarsın.

Yorum

Kesinlikle kullanmayın diyebilirim. 5-6 gündür kullanıyorum cinsel istek falan kalmadı. Hiç bir şey istemiyor canım sadece o değil.. 1 sorun varsa bu ilaçlar yüzündne 10 sorun çıkıyor... Kaz gelicek yerden tavuk esirgemesek neyse.. bu ilaçlarla kaz verip tavuk alıyoruz

Yorum

40 mg paxera
            3 mg invega
            25 mg ketilept..

Yorum

geceleri baya çarpıntı yaşıyorum. bunlar oluyorsa demek ki yan etkileri mevcut süreyle alakası olduğunu sanmıyorum.

Yorum

Haklısın evet ama insani dürtüleri zayıflatması çok sinir bozucu

Yorum

Çok teşekkürler arkadaşlar.İnsanlar antidepresanlara öyle önyargılı yaklaşıyorlar ki bi de bana sorsanız Ah ulan ah ! Yanıyorum şu an ter bastı ama sanki placebo etkisi midir bilmem ama ben de hiç olmayan bir şey bugün birden bana geldi:CESARET ! O kadar neşeliydim,rahattım ve insanlarla kurduğum bağlar iyiydi ki çok mutlu hissettim kendimi. Ne deseler umrumda değil davranışıyla yaklaşıyorum ve konuşuyorum düzgünce bu hoş

Yorum

ben de o yaşta antidepresanlara başlmıştım. şu anda 25 oldu hala devam...
                    axsdffvbzvbnnm

Yorum

antideprasanlar çokta kötü değiller ya genellikle biz önyargılı bakıyoruz onlara

Yorum

bi yıldır antidepresan kullanıyorum..bir gun almasam sanki kafamın uzerinde bir eşşek var gibi hissediyorum.

Yorum

İşleniyor...
                        X