Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sigarayı bırakmak

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sigarayı bırakmak

Sigara bağımlısı olup sigarayı bırakan arkadaşlardan destek bekliyorum.Sigarayı bırakmak istememe ve bırakmak için uğraşmama rağmen çok zorlanıyorum Günde 3 sigaraya düştüm ama düşme esnasında sürekli aklımda sigara var:tinysmile_cry_t2:

Ya kendime diyorum ki tamam madem tamamen bırakamıyorsun hiç değil se günde 1 tane iç yada en çok günde 3 tane iç; demesi kolayda bu defa da sigara içme saatleri gelene kadar kendimi yiyip bitiriyorum vakit geçmiyor kendimle mücadele başım dönüyor sıkıntı offffffffffffffff

Yorum

Aynı problem bendede var. Bırakmak istesemde bırakamıyorum. Herşeyden vazgeçebiliyorken, sigarayı bırakamıyorum.
      Aslında bırakmakta istemiyorum. Seviyorum ben sigarayı...
      Follow the white rabbit

Yorum

Bugün paket almadan geldim içmeyecem ya içmeyecem var mı böyle bir salaklık 15 yıldır sigara içiyorum günde 1 paketten desek 5500 paket sigara eder bu, 28.000 TL para eder, 110.000 adet sigara eder. Ya benim boyumdan kilomdan büyük bu miktarlar ama ben bu miktarları ciğerlerime çektim Sigara bırakma seansına da gidiyorum akupunktur yerin elektirik akımıyla akupuntur bilmiyorum ya

Yorum

"Sigarayı bırakmak istememe ve bırakmak için uğraşmama rağmen çok zorlanıyorum" demişsin... Tamam, kabul ediyorum; sigarayı bırakmak "zor" dur... Ama "İMKANSIZ" değildir... "Bırakamıyorum!" diyenler, aslında ve gerçekte; bırakmak istemeyenlerdir... Yani, bırakmak istiyormuş gibi görünen ama içten içe de "ben onsuz yapamam, az da olsa içmeliyim" diye düşünenlerdir... Bırakın bahaneleri... İSTEYEN (ama gerçekten isteyen) bırakır!!
          Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Galiba korkuyorum sigarasız kalmaktan. Sigara olmayınca asosyal olmaktan, sanki sigara bir sosyal ortam konuşabilmem için cesaret kaçış noktam gibi evet bunca yıldır sigarayla ben bir çok şeyden kaçtım çünkü korkağın tekiyim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yalnizca View Post
              Galiba korkuyorum sigarasız kalmaktan. Sigara olmayınca asosyal olmaktan, sanki sigara bir sosyal ortam konuşabilmem için cesaret kaçış noktam gibi evet bunca yıldır sigarayla ben bir çok şeyden kaçtım çünkü korkağın tekiyim
              Zaten, başlarken de bu sebeplerle başlamadınız mı? Yani, "guruba girmek, guruptan ayrı kalmamak, çevreye takılmak vs. " sebeplerle?
              Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Evet öyle başladım sigaraya , benden hem yaş hemde kıdem olarak büyüklerin arasında bana uzatılan bir sigara zaten zayıf insan olarak bakılırken yüzüme geri çeviremeyeceğim bir ikramdı. İlk sigaramda öksürüp rezil olmamak için ne kadar mücadele etmiştim ama ardından saatlerce mide bulantısı çekmiştim. Ne oldu nasıl oldu da beni kendine esir etti anlamadım; sigara güç gösterisiydi dayanaklılık işaretiydi. Hadi şimdi asıl güçlü olmam lazım onsuzluğa dayanmam gerekli

Yorum

Evet öyle başladım sigaraya , benden hem yaş hemde kıdem olarak büyüklerin arasında bana uzatılan bir sigara zaten zayıf insan olarak bakılırken yüzüme geri çeviremeyeceğim bir ikramdı. İlk sigaramda öksürüp rezil olmamak için ne kadar mücadele etmiştim ama ardından saatlerce mide bulantısı çekmiştim. Ne oldu nasıl oldu da beni kendine esir etti anlamadım; sigara güç gösterisiydi dayanaklılık işaretiydi. Hadi şimdi asıl güçlü olmam lazım onsuzluğa dayanmam gerekli
                  Evet, maalesef başta çok acı, kötü kokan, öksürten, mide krampı geçirten kötü bir şey olmasına rağmen, yine de başlanıyor... (hani, tatlı, güzel bir şey olsa diyeceğim yok da) Yani, bütün bu "kötü" taraflarına rağmen, o, "guruptan ayrı kalmama psikolojisi" ağır basıyor... Sonra insan "uyanıyor" ama o zaman da (artık tiryaki olduğu için) GEÇ kalmış oluyor... Dönülmez yola girilmiş oluyor((
                  Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

ben sigaraya sosyalleşmek için başlamadım... kokusunu sevdiğim için başladım... çok küçüktüm o zamanlarda... ders çalışırken, bilgisayar başındayken vs. elimde bir şey olmalıydı sigara oldu hep. şu ana kadar bırakmaya çalışmadım...

ama şirketteki evli arkadaşlarımızından ikisi hamile kalmak istedikleri için eylülde sigarayı bırakma kararı aldılar. bende onlarla beraber bırakmaya çalışacağım... en azından bilgisayar başındayken sigarayı bırakmam lazım çünkü o zaman çok içiyorum... sakız almayı düşünüyorum bol bol sadece içki içerken(zaten çok içmem) onun yanında sosyal olarak içmek konusunda kendimi sınırlamayı düşünmüyorum... ama yanımda paket taşımamaya karar verdim bu da büyük bir adım bence...
                    hayat, sen planlar yaparken başına gelenlerdir...

Yorum

Bilgisayar başında çalışırken sigara içmek zaten başlı başına bir sorun ve farkında olmadan çok fazla içmiş oluyorsun. Kapalı ortamda sigara içmek yasaklandığında iş yapamaz konuma gelmiştim. Kamu da çalışıyorum işim pc başı ve sigara içmek yasak. Hiçbirşeyi toparlayamıyordum işlerimi yapamıyordum tam bir kabustu. Ama bak artık alıştık kapalı ortamda sigara beni bile rahatsız ediyor. Şimdi hayatımdan tamamen çıkartmak istiyorum o yaratığı. Aslında evdeyken daha kolay işyerinde bu daha çok sorun

Yorum

Bilgisayar başında çalışırken sigara içmek zaten başlı başına bir sorun ve farkında olmadan çok fazla içmiş oluyorsun. Kapalı ortamda sigara içmek yasaklandığında iş yapamaz konuma gelmiştim. Kamu da çalışıyorum işim pc başı ve sigara içmek yasak. Hiçbirşeyi toparlayamıyordum işlerimi yapamıyordum tam bir kabustu. Ama bak artık alıştık kapalı ortamda sigara beni bile rahatsız ediyor. Şimdi hayatımdan tamamen çıkartmak istiyorum o yaratığı. Aslında evdeyken daha kolay işyerinde bu daha çok sorun
                        Artık tamamen hayatından çıkarmak isityorsan, ne bekliyorsun? Hemen yap! Zaten bu zamana kadar sana çok zarar verdi. Artık 1 gün dahi zarar vermesine müsaade etme!))
                        Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Sigara 1-0 beni yenmiş durumda ne kötü dimi her zaman onu yakmak için bir sebebim var bugünü yenilgi olarak görüyorum 3 sigara içtim kahretsin kendime sinir oluyorum. Ne kadar zayıf salak bir mahlukatım ki o salak dumana ihtiyacım var

Yorum

Orjinal yazı sahibi: audio View Post
                            ben sigaraya sosyalleşmek için başlamadım... kokusunu sevdiğim için başladım... çok küçüktüm o zamanlarda... ders çalışırken, bilgisayar başındayken vs. elimde bir şey olmalıydı sigara oldu hep. şu ana kadar bırakmaya çalışmadım...

ama şirketteki evli arkadaşlarımızından ikisi hamile kalmak istedikleri için eylülde sigarayı bırakma kararı aldılar. bende onlarla beraber bırakmaya çalışacağım... en azından bilgisayar başındayken sigarayı bırakmam lazım çünkü o zaman çok içiyorum... sakız almayı düşünüyorum bol bol sadece içki içerken(zaten çok içmem) onun yanında sosyal olarak içmek konusunda kendimi sınırlamayı düşünmüyorum... ama yanımda paket taşımamaya karar verdim bu da büyük bir adım bence...
                            Bu sosyal olarak içmek ne demek

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
                            Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
                            birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
                            Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

İşleniyor...
                            X