Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Merhaba :)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Merhaba :)

öncelikle merhaba buraya üye oldum çünkü içimde çok büyük sıkıntılar var tek çare üniversiteyi kazanıp gitmek bu evden...

babam ve üvey annem(annemi 99depreminde kaybettim) benim kendimi aşamadığımı söylüyorlar 16 yaşımdayımve ayağımı depremde keseceklerdi ama amerikada ameliyat oldum ve bir nebze yürüyebiliyorum dışardan ayağımdan sorun olsuğu gözüküyor ve bu hem insanların bana değilde ayağıma bakması ve her aadım atışımda ayağımın bana acı vermesi daha bi sorun oluyor ama bunu anlamıyorlar ne söylesemde.çıkıp dolaş felan filan diyorlar fakat oturduğumuz yer gerçekten çok dağ başı ve nerdeyse nüfusun hepsi yetişkin. ben bundan çok muzdaripim.benim dışarı çıkmamı istiyorlar hergün ve çıkmadığımda başıma kakıyorlar biraz dışarı çıkta hava al beynine oksijen gitsin,ne yapsın çocuk dışarı çıktığı yok bizimle konuşuyor,hep evde otur sen.çıkyorum ama haftada bir felan (bakkal felan hariç)

başka bir konuysa ben annemi 5 yaşında kaybettim ve üvey annemle ne kadar iyi olsada bana kötü davranır içinde babamı ele geçirme hırsı var her ne olursa olsun babam onu savunur bana bağırırken anneme bakar yani anlamışsınızdır onu tatmin etmek için bana bağırır.işte ben amerikadan ameliyattan döndüğümde ananemde kalmıştım o beni almıştı .bu yüzden ananemi bnim annem olarak gördüm ve bunu bnm başıma her yemekte kakar duruma geldiler.sen ananeni sev sen ananeni düşün sadece....ve bu ister istemez ananem felan oturmaya geldiğnde sorunlar teşkil ediyor ve ben her geçen gün neden böle oldum neden her şey bnm başıma geliyor diye bunalıma giriyorum ve ama bu dışardan hiç belli olmuyo çünkü yansotmıyorum.artık dışardan kendini aşamamş bir insan olarka görünmek istemiyorum insanların neler yaşadığımı bilmeden bencilce yorumda bulumaları beni adeta delirtiyor . daha çok sıkıntım var ama buraya yazamıyorum daha sonra inşallah iyi günler dilerim

hoş geldin aramıza.

öncelilikle şunu bilmeni isterim bizim insanımız biraz öküzdür, bazı konularda. sen önce kendi aş derim, aldırış etme sana olan bakışlara, inan bana ayağında sorun olması senin suçun değil ama bizim insanımız bunu anlamaz, ama sende onları anlamaya çalışma bu konuda, aslında sen onların bakışlarına aldırış etmezsen hiç bir sorunun kalmaz bu konuda, en azından şükret yürüyebiliyorsun, daha kötü bir durum da olabilirdi allah korusun. kimseye muhtaç değilsin. kimsenin bakışlarınında seni üzmesine izin verme. hatta bir bayan millet vekilimiz var, takma bacağı ile kimsenin bakışlarına aldırış etmeden yemin ettin ve meclis kurallarına uyarak etek giydi. kendine bu insanı örnek al. bacağın için kendini üzme o senin suçun değil. allah korusun daha kötü olabilirdin.

aile durum içinde cok zor bir durum aslında. üvey kardesin var mı onu merak ettim aslında. hani bazı insanlarda kendi cocukları olunca başka bir kişiliğe girme huyu vardır. böyle bir durum olabilir. eğer yoksada kendini eve kapatma, dağlıkta ol ne olursa olsun aradı bir cık dışarı sürekli evde oturmak bile insanın canını sıkar. kimse için değil kendin için yapacaksın.
    Sen şimdi yoksun ya. Bende yokum aslında bu dünyada. Yaşamıyorum, sadece zaman dolduruyorum, o büyük gün gelene kadar...

Yorum

sağol sen bunları dedikten sonra gözüm yaşardı.uzun zamandır beni anlayan kimse yoktu...hayır kardeşim yok ama babamın kazandığının çoğu (babam işçidir) üvey annemin isteği üzerine bu sorunu çözmek için gidiyor...

Yorum

sen kendini üzme sakın. yaşın cok genç. cok uzun bir hayat var önünde.

üveyde olsa onuda anla anne olmak istiyor, belki sende onlara destek olursan üveyliği ortadan kaldırırsınız. eğer bir kardesin olursa annesi başka demeyeceksin. kardesim diyeceksin, bence üveyde olsa destek olursan bir kardeşin oldugunda. aranızdaki hersey büyümeyi bırak bir kenara, daha da iyi olmaya başlar. tabi bu benim düşüncem. ne yaparsan yap o babanın eşi, ve bunu kabul etmek zorundasın. senin seçimin değil bu. sende onu kabul edersen hersey cok daha iyi olacaktır.

ayağını üstüne basarak düşünme bırak baksın o öküzler kendi kusurları bilseler zaten sana bakmazlardı. sen kendinle barışık ol. aldırma bakışlar asla. hatta sende onlara bak acınacak hallerine bak, ne kadar özürlü olduklarını belki anlarlar.
        Sen şimdi yoksun ya. Bende yokum aslında bu dünyada. Yaşamıyorum, sadece zaman dolduruyorum, o büyük gün gelene kadar...

Yorum

hayatını yaşa kimseye aldırma, inan bana bedensel bir kusur için üzülme. sen gözleri görmeyen bir kişinin hukuk okudugunu hiç duydun mu, kolunu kaybetmiş bir gencin azimle okumaya dönerek doktor oldugunu, inan bana bu benim bildigim iki olay. kim bilir ne kadar cok başarı öyküleri vardır. sakın ama sakın bacağın için üzülme. sen sağlıklısın, sadece az biraz yürürken sorun çekiyorsun. ama sokakta beyin özürlü kaç kiş var onu biliyormusun. onlar inan bana daha acınacak halde, daha zavallı, senin şükürler olsun ki daha akılısın onlardan.

Yorum

Hoş geldin önce uyarmayı uygun gördüm;
            Ayşeglk isimli arkadaşımızın yazdıklarını ciddiye alırsan işin sonunda hapse düşersin.
            Kitap isimli arkadaşımızın yazdıklarını ciddiye alırsan beynin 50-100-150 terelelli hatası verir.
            Benim yazdıklarını ciddiye alırsan intihar edersin ( eğer intihar etmezsen şansın var ama bence deneme)

Yorum

baban bağırdı zaman sert çıkışmanı öneririm... sen susunca bir şey anlamadıkları çok belli olur... senin hakkında hiç bir şeyin farkında değil herhalde baban... 16 yaşındaki bir gence kendini aşmasını istemeleri de çok saçma... daha 35 yaşlarında hala yan gelip yatan bir insana söylenebilir de... senin yaşın kaç yahu? ne beklentileri varmış ya...

sert çıkışman lazım... istersen tehdit et derim... istersen suçla... fiziksel tepkiler hariç( dövme ve öldürme) bence tepkilerini yeterince ortaya sunmalısın... sunmazsan ezilirsin... ewden kaçacak zamanı kovalarsın devamlı... ya bilinçlenmelerini sağlayacaksın ya da susup oturacak ewden çıkmak için zaman kovalayacaksın... iki seçenek var...

veya başka bir yöntem olarak ailen kabul ederse tabiki... aile psikologuna gitmenizi öneririm ama baban o kadar medeni birisi gibi gözükmüyor...
              hayat, sen planlar yaparken başına gelenlerdir...

Yorum

sen rahat et kardesim ne sıkıntın varsa yaz. hiç bir zaman çekinme. konustukca sen iyi olucaksın.

Yorum

Arkadaşım burada biz ne dersek diyeyim hayatında hiçbir şey değişmeyecek. Bu yüzden bırak bu “yapıcı paylaşım” işlerini ve ailen beğenmediğin bir şey söylediğinde kendini daha iyi ifade et. Dışarı çıkmanı söylediklerinde bacağın durumu ve akranın olmamasını daha iyi dile getir.

Yorum

hoşgeldin))
                    "Özgürlük" diye böğürmeyi seversiniz hepiniz en çok; oysa ben, çevresinde çokca böğürme ve duman bulunan "büyük olaylara"a inanmayı unuttum

Yorum

hartemes intihar etmek istemiyorum

Yorum

İşleniyor...
                      X