Duyuru

Collapse
No announcement yet.

taassub sahibi babalar ve evlatları

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• taassub sahibi babalar ve evlatları

kndine güvensizlik nasıl bi şeydir. gittikçede derinleşen bi bunalım.kendinizden her seviyede daha aşağı olan insanların yanında bile kasılmak konuşamamak derdinizi düşüncenizi ifade edememek. en bilinçli olduğunuz konularda dahi sizin çeyreğiniz kadar bilinçli olamamış insanlara derdiniai anlatamamak.ben taassup sahibi cebbar bi babanın kızıyım.kendini olduğu gibi(hiç bi luzumu ve sebebi yokken)bizide insanların yanında alçaltyan bi baba.ve şimdi bennnnnnn.kendimi değersiz ve basit bişeymişim gibi görüyorum.başkalarının hayatıma imrendikleri halde kendimi şuursuz bi varlık gibi hissediyorum. bana ne yapmamı tavsiye edersiniz.değerlendirmeleriniz çok önemli olacak benim için

bunları düşünebiliyor ve yazıyorsan hiçde değersiz bir insan değilsin bence ...

düşünüyorsan varsın ...
    bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

ANLATAMIYORUM beni anlıyorsundur umarım derbuda değil sadece kendim gibi başka hiçbirşeyinde değeri yok bende

Yorum

ben sana söyleyeyim. çünkü aynı durum benim başıma geldi.

1-alternatif:a)iyi bir fakültekazanıp ailenden uzaklaşacaksın
        b)ya da hemen evlenip gitmek
        2-ben hipnozla bilinç altımı boşaltıyorum. bir de EFT yapıyorum. hipnoz yaptıkça babamın bendeki tahribatı o kadar ortaya çıkıyor ki.

3-önce kendine kızmayı bırakacaksın. kendini seveceksin. sonra babanı, anneni seveceksin.

4-yaptığın bütün hatalara rağmen kendini af edeceksin.

5-insanları kırmadan tepkini açık açık belirteceksin.

6-sosyal ortamlara gireceksin.

7-tek başına büyük sorumluluk altına girmeye çalış. ama bunu yaparkende etrafa danışıpta öyle yap. tam o iş konusunda kanaat sahibi olduğunda düşündüklerini yap.

8-sevecek bir insan veya insanlar bul. ama devamlı bir arkadaşlık olsun.

9- içinden gülmek geliyorsa hiç tutma gül.

10-hayatta insanları hep komik ve statü bakımından kendinden aşağıda biri olarak gör.

11-kendinle ve de hayatla dalga geçmeye bak.

12-Artık senin kişiliğine muhafazakarlık iyicene işlemiştir. muhafazakar bir insan ol ve din bilgini iyice öğren.

13-en iyiside bir işe gir.

Yorum

arkadaşım yaptığım yoruma olumlu yada olumsuz birşey söyleki bende sana yanlış tavsiyede bulunmuş olmamayayım

Yorum

[quote="mustafatoprak"]ben sana söyleyeyim. çünkü aynı durum benim başıma geldi.

1-alternatif:a)iyi bir fakültekazanıp ailenden uzaklaşacaksın
            b)ya da hemen evlenip gitmek
            2-ben hipnozla bilinç altımı boşaltıyorum. bir de EFT yapıyorum. hipnoz yaptıkça babamın bendeki tahribatı o kadar ortaya çıkıyor ki.

3-önce kendine kızmayı bırakacaksın. kendini seveceksin. sonra babanı, anneni seveceksin.

4-yaptığın bütün hatalara rağmen kendini af edeceksin.

5-insanları kırmadan tepkini açık açık belirteceksin.

6-sosyal ortamlara gireceksin.

7-tek başına büyük sorumluluk altına girmeye çalış. ama bunu yaparkende etrafa danışıpta öyle yap. tam o iş konusunda kanaat sahibi olduğunda düşündüklerini yap.

8-sevecek bir insan veya insanlar bul. ama devamlı bir arkadaşlık olsun.

9- içinden gülmek geliyorsa hiç tutma gül.

10-hayatta insanları hep komik ve statü bakımından kendinden aşağıda biri olarak gör.

11-kendinle ve de hayatla dalga geçmeye bak.

12-Artık senin kişiliğine muhafazakarlık iyicene işlemiştir. muhafazakar bir insan ol ve din bilgini iyice öğren.

13-en iyiside bir işe gir.ben evliyim zaten 1.başta teşekkürler. ailemden uzak yaşıyorum2.gerçekten çok hata yaptım ben kendimi affetsemde insanlar bu konuda zorluyorlar beni3 zaten hayatı ciddiye almıyorum.ama her nasılsaen ciddiye almadığım insanların verdiği sıkıntılar beni biittiriyor. dinim içinde fena sayılmam. ama herşeye rağmen önümde aşamadığım bi varta var.

Yorum

her yazının sağ üstünde alıntı kısmı var. oraya basarsan ve de çıkan yazının altına enter le gelip yazarsan yazılar biribirinden ayrılır.

Yorum

Tavsiyeler iyimiş. Kendi değer biçmen gerekiyor. Bunu, kendini sevdiğin ve değerli gördüğün insanlarla mukayese ederek yapabilirsin. Ve göreceksin ki en az onlar kadar değerlisin. Sonra o insanlara duyduğun sevgiyi ve saygıyı kendine göstermeye başlayacaksın.

Yorum

aslında ne desek boş bende bu sekılde oldum veya bunları okuyanlar en azından yasamıslardır benzer seylerı.oluruna bırak ve bunları dusunmek yerıne baska seylerle ılgılen kendı ıstek zevk ve basarılarınla ılgılen zaten goreceksın farklı oldugunu.burdan demesı kolay bılıyorum.sadece zaman gereklı sabır da.kendını kasmadan ıdeal koy ortaya ve yavas yavas uygulamaya bak.baskaları ne dusunuyor umrunda olmamalı sen sonuca bak.bence keske daha detaylı konusabılsek....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zecle
                    1.başta teşekkürler. ailemden uzak yaşıyorum
                    2.gerçekten çok hata yaptım ben kendimi affetsemde insanlar bu konuda zorluyorlar beni
                    3.zaten hayatı ciddiye almıyorum.ama her nasılsa en ciddiye almadığım insanların verdiği sıkıntılar beni biittiriyor. dinim içinde fena sayılmam. ama herşeye rağmen önümde aşamadığım bi varta var.
                    yazinidaki uc sey dikkatimi cekti.
                    1-cok hata yaptim
                    2-asamadigim bir varta
                    3-insanlar beni zorluyorlar
                    eger cok ozel degilse ne gibi seylerle alakali hata, varta ve zorlama ?
                    Her Şeyin Iyisine Bak

Yorum

[quote="Derhan"]
                      1.başta teşekkürler. ailemden uzak yaşıyorum
                      2.gerçekten çok hata yaptım ben kendimi affetsemde insanlar bu konuda zorluyorlar beni
                      3.zaten hayatı ciddiye almıyorum.ama her nasılsa en ciddiye almadığım insanların verdiği sıkıntılar beni biittiriyor. dinim içinde fena sayılmam. ama herşeye rağmen önümde aşamadığım bi varta var.
                      yazinidaki uc sey dikkatimi cekti.
                      1-cok hata yaptim
                      2-asamadigim bir varta
                      3-insanlar beni zorluyorlar

hata1 istemedğim halde nişanlanmayı kabul etmem.sonra bu nişanı bozmam.hata 2 aileme çok fazla karşı çıkmam.hata3 onlardAn hala bu yaşıma rağmen intikam almaya çalışmam (yaptıklarından dolayı)bu hatamda insanların gözünde bi hata ama onlar benim değer yargılarımı bastırdıkları ve üste çıktıkları için(yada eksik güvenden dolayı ben buna izin verdim)3paradigma olarak farklı oluşum.bunu eşimin aileside hatta eşim bile kabullnemiyor.onlar nasılsa sende aynı olman lazım düşüncesi var.bu benim ciddi bi hatam olabilir onlara göre ama ben farklı olmayı sürüden başını kaldırıp etrafa bakınmayı değişik şeyler denemeyi seviyorum.bu konuda hala bakgörüyorum.ve eziklik içindeyim. varta olarakta acaba gene yalnış anlaşılırmıyım diye belkikide sırf bunun için belli bi mevzuda kendimi ifadede çok zorlanmam.....

Yorum

hani insanların içinde baskın karakterli olanları vardır yani öyleki bütün karakterler bana benden daha baskın geliyor.mesele baskın olup olmamak değil.ama ben kendimii çok kötü hissediyorum.bu şekilde herkez tepeden bakıyor bana tabi karşılarında eziklikten dökülen ne konuşacağını bile bilmeyen birisini görünce insanlar. artık hiç dışarı çıkasım gelmiyor.kimseyle konuşmak istemiyorum o hisleri yeniden yaşamıyayım diye.kendimi akılsız bi aptal gibi hissediyorum.oysa biliyorum bende enaz karşımdaki kadar dürüst temiz düşünceli ince düşünen biriyim .ama aaaaahhhhhh ki ne ahh kendini ifade edememek çok zor bişe

Yorum

hata1 istemedğim halde nişanlanmayı kabul etmem.sonra bu nişanı bozmam.
                          hata 2 aileme çok fazla karşı çıkmam.
                          hata3 onlardAn hala bu yaşıma rağmen intikam almaya çalışmam (yaptıklarından dolayı)bu hatamda insanların gözünde bi hata ama onlar benim değer yargılarımı bastırdıkları ve üste çıktıkları için(yada eksik güvenden dolayı ben buna izin verdim)
                          3paradigma olarak farklı oluşum.bunu eşimin aileside hatta eşim bile kabullnemiyor.onlar nasılsa sende aynı olman lazım düşüncesi var.bu benim ciddi bi hatam olabilir onlara göre ama ben farklı olmayı sürüden başını kaldırıp etrafa bakınmayı değişik şeyler denemeyi seviyorum.bu konuda hala bakgörüyorum.ve eziklik içindeyim. varta olarakta acaba gene yalnış anlaşılırmıyım diye belkikide sırf bunun için belli bi mevzuda kendimi ifadede çok zorlanmam.....
                          sizin deger yargilariniz icerisinde sanirim dinin de agir basan bir rolu var. ailenizden ne kadar baski gormus olsaniz da sizin saglam bir din bilginiz ve ona uygun bir yasantiniz var anladigim kadariyla.

Yazdiklarinizdan anlasildigi kadariyla hem bilgi hem deneyim acisindan dolu birisiniz. icinizde bir seylere ve birilerine karsi cok buyuk bir kirginlik var. bu sizde bazi seyleri kisitliyor. sizin tabirinizle basinizi gercek manada yukari kaldirip baktiginizda ve kendinizi yanliz hissetmediginizde her seyin cok daha guzel hatta harika oldugunu goreceksiniz.
                          icinizdeki gunesin onunu kapatan tum engelleri yani sevmenin onundeki engelleri ortadan kaldirirsaniz kalbinizin genisledigini gorursunuz. ama goz ucuna dusen bir sac bile koca dagi gormenize engel oldugu gibi kalbinizdeki ufak dediginiz ama kalbinizi mesgul eden menfi duygular da guzellikleri gormenize engel olabilir.
                          Her Şeyin Iyisine Bak

Yorum

[quote="Derhan
                            "]
                            evet büyük kırgınlıklar yaşadım aile bireylerime.bu tamir olunmadıda yanı ben şu anda kalbi duyguları kırık dökük biriyim.benim kalbimde sevginin yeri insan ve yaratılmışlara duyduğum sevgi büyük.ama o insanlardan manevi darbeler yedim yiyiyorum. bende bundan kendimi konuşmayarak evden çıkmayarak koruyorum[quote="zecle"]
                            /quote]

Yorum

bana asıl acı veren şey kendimi eşimi bile ısbat edememek.mesela birkonu olsun ben o mevzunun enini boyunu ölçerek bu bana yaramaz sanada yaramayabilir yada benim tecrübem var bak bu olan şeyi biz yaşamıyalım dediğimde bunu anlatamıyorum.hayır mesele ikna değil. ben kendi derdimın kelimelerle ısbatını yapamıyorum.akif derya ağlarım söyleyemem dili yok kalbimin bundan nekadar bizarım.bi yerde tıkanıyor kafam kelimeler...... sonra karşımdaki bu söylediğinden emin bie değil daha diyor biliyorum

Yorum

İşleniyor...
                              X