Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bu seferki farklı bi bunalma..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• bu seferki farklı bi bunalma..

nasıla anlatıcamı bilmiyorum,PC başındayken,tv başına geçince,dışarı çıkınca,basitçe heryerde uzun süre kalamıyorum birdan bire sıkıntı basıyorkalkıp başka biyere gidiyorum,olmuyor.bu seferki üzüntü gibi değil.boğuluyor gibi hissediyorum.elime aldığım iştende çabucak sıkılıyorum.kendimi sıkıyorum dayanmak için fakat hemen bıkıyorum ne olursa.
    Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Re: bu seferki farklı bi bunalma..

Orjinal yazı sahibi: gothica
    nasıla anlatıcamı bilmiyorum,PC başındayken,tv başına geçince,dışarı çıkınca,basitçe heryerde uzun süre kalamıyorum birdan bire sıkıntı basıyorkalkıp başka biyere gidiyorum,olmuyor.bu seferki üzüntü gibi değil.boğuluyor gibi hissediyorum.elime aldığım iştende çabucak sıkılıyorum.kendimi sıkıyorum dayanmak için fakat hemen bıkıyorum ne olursa.
    depresyonla alakalı bir durum olduğunu sanıyorum depresyonda insana hiçbir şey zevk vermez oluyor ve herşeyden cabuk sıkılmaya başlıyor insan.depresyon tedavisi görüyormusunuz ?

Yorum

depresyon tedavisi görüyorum evet ,ama ilaçların etkisini yitirmesinden endişe ediyorum,bünye belli bi süre sora ilaçları tanımamaya başlıyor.etkin maddesi farklı ilaçları denemem gerekebilir.
      Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

depresyon tedavisi görüyorum evet ,ama ilaçların etkisini yitirmesinden endişe ediyorum,bünye belli bi süre sora ilaçları tanımamaya başlıyor.etkin maddesi farklı ilaçları denemem gerekebilir.
        allah yardımcın olsun dediklerini burdaki coğu insan ve ben ne demek olduğunu anlıyordur çünkü aynı şeyleri çoğu zaman bizde yaşadık belki ilacın dozajını değiştirmen lazım

Yorum

Re: bu seferki farklı bi bunalma..

bahsettiklerin, belli bir zamandan sonra nükseden belirtiler mi
          yoksa zaten sürekli yaşadıkların mı ?

Yorum

baya uzun zamandır olmuyodu,nerdeyse unutmuştum.iki gündür sürüyor.devam ederse ,durumu değerlendirip yeniden muğlaya gitmem gerekicek.

Yorum

zihnine gelen, seni düşündüren belki heyecanlandıran panik halinin dışa vurumu da olabilir..
              henüz başladığın ilaçların varsa etkileşim yapmış da olabilir.. yada alışma sürecinin yan etkileri :roll:
              geçmiş olsun..

Yorum

baya uzun zamandır olmuyodu,nerdeyse unutmuştum.iki gündür sürüyor.devam ederse ,durumu değerlendirip yeniden muğlaya gitmem gerekicek.
                iki gün olmuş daha, biraz daha bekle bence de.. olabilir sanki arada böyle şeyler ama dediğin gibi takip edip devam ettiğini görürsen muğlaya gitmen iyi fikir..

Yorum

Sevgili gothica bu ara çok sıkılıp bunalmıştın ya,onun için nüksetmiş olabilir bu sıkıntıların.
                  Sabırlı ol yakında geçecektir ilaçlarını ihmal etme.
                  Zaman zaman daralmalar bende de oluyor.
                  Hayat bir uykudur, ölünce uyanır insan,
                  Sen erken davran, ölmeden önce uyan...

Yorum

Bana da panik atak belirtileri gibi geldi..
                    Durakta üç kişi
                    Adam kadın ve çocuk
                    Adamın elleri ceplerinde
                    Kadın çocuğun elini tutmuş
                    Adam hüzünlü
                    Hüzünlü şarkılar gibi hüzünlü
                    Kadın güzel
                    Güzel anılar gibi güzel
                    Çocuk
                    Güzel anılar gibi hüzünlü
                    Hüzünlü şarkılar gibi güzel

Yorum

Dert paylaşımı

Merhaba Gothica,

Kendimize ait psikiyatrik hastalıklar konusunda benim gibi oldukça deneyimli olduğunu biliyorum. Onun için her hangi bir tavsiyede bulunmam yersiz olur.

Gaye dertlerimizi paylaşmak oluğundan diyebilirimki sendeki durum aynen bendede aylardır devam etmekte. Üstelik bu durum sindirim sistemimide bozdu. Beş hafta önce ishal üzerine ishal başladı.

İnternet araştırmalarında ishalin IBS iratabl bağırsak sendromu (bağırsak enfeksiyonu) doğuracağını öğrendim. Başka kötü sebebler yüzündende olabileceğini öğrenmem beni çok endişelenirdi. İnternete göre ilk başta bir dahiliyeciye gittim, dışkı numunemi laboratuvarda kontrol ettiler, Gaitada gizli kan haricinde birşey bulamadılar. Dahiliyeci sindirim sistemi düzenliyeci 2-3 ilaç yazıp bayramı beklemeden senelik izine çıktı. Kolonoskopi yaptır demedi.

Gene internete göre kötü bir şey varsa ortaya çıksın diye Kolonoskopi yaptırmağa karar verdim. Yapacak kişiyi seçmek kolay değil, Tecrübeli Gastroentekroloji uzmanı olması gerekmekte üstelik Araya bayram girmesi kötü oldu. Neyse bayramı takip eden 1ci günü kolonoskopi yaptırdım. Uzman korktuğum kötü şeylere rastlamadı.Sadece 2 küçük polip buldu, onları çıkartıp biyopsiye gönderdi. Problemimin için IBS tanısı koydu.

Bana göre sendeki ve bendeki durumun nedeni rutin ve motivasyonsuz bir hayat tarzı ve stres verici bir ortamda yaşamak,insanın kendini ruhen tatmin edemiyecek bir yaşamı olması, İstediği şeylerin gerçekleşememesi vb buna benzer nedenler. Yani 80% i psikolojik nedenler.

Bu nedenler devam ettiği sürece depresyon semptomlarının azalması kolay değil. Bundan böyle benim için artık Antiepressanlarında etkili olabileceğini zannetmiyorum, çünkü şimdiye kadar kullandıklarımın hiç biri etkili olmamıştı.
                      Muğlaya gitmen senin için bir değişiklik olacağından mutlaka faydalı olacaktır. Üstelik orada görüneceğin doktor sana faydalı gelebilecek tavsiyelerde bulunabilir veya yeni bir ilaçda yazabilir.

Sevgilerimle, U34
                      Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

bana da anksiyete boz. gibi geldi ama biliyorsun ki sende bir tanı koymak için bunun en az 2 hafta süreyle hemen hemen hergün yaşanması gerekiyor. bu yüzden acele etme ve kednini daha fazla bunaltma
                        Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

Yorum

gothica bence sosyal ortamlarda bulun arkadaş arasında.çünkü yalnız olmanın verdiği olumsuz bi etkiden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum en azından ucunda kayıp olmayacak bi deneme olur.Farklı yerler insanlarda genelde merak uyandırabilir.Başka yerlere gezmeye çık ne bileyim etrafında seni boğacak monoton bir çevre olablir.Soyutla kendini dertlerini de sıkıntı yaşadığın yerde bırak gitsin Eminim az da olsa işe yarayacak birşey olur

Yorum

İşleniyor...
                          X