Babasından iğrenenler var mı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Babamdam midem bulanıyor. Böyle hissedenler var mı?
Collapse
X
-
ben varım yıllarca kanım bir türlü ona ısınamamıştır sadece para ile birbirimize bağlanıyoruz karşılıklık maddi karşılıklarla manevi bir bağ yok
İşin en kötü yanıdaaa bıraktığınn yerdeyim...
hayat bana boş olmayan birşeyler söyleeee
anlamaz kii hiçbiriii hiç bişeyyy....
-
o bana çok denli uyuz bende ona çok uyuzum biranlık değil geniş zaman sonucunda oluşan bişey bu şimdi uyuzum ne söylesee muhalef oluyo insan deli oluyorummmmİşin en kötü yanıdaaa bıraktığınn yerdeyim...
hayat bana boş olmayan birşeyler söyleeee
anlamaz kii hiçbiriii hiç bişeyyy....
Yorum
-
ben de babamı kendimi bildim bileli sevmem ve psikolojik rahatsızlıklarımın bütün sorumlusunun o olduğunu düşünüyorum.evden gerçek anlamda ayrıldığımdan beri çok huzurluyum bu günlerin geleceği bile rüya gibiydi.ailemden ayrı yaşamaya başladım başlayalı babamı arayıp sormam 1 kere bile konuşmuşluğumuz yoktur.bayramlarda bazen annemin yanına gidince mecburen görüyorum onu da tekrar nefretimi hatırlıyorum ama belli etmemeye çalışıyorum.evden ayrılalı 9 yıl oldu ama onu hala sevmiyorum.
Yorum
-
Hayatta ne tür "baba" adı altında, insan kalıbına sığmayan insanlar var... Kendi şahane babanızla karıştırmayın ve böyle sert bir eleştiride bulunmayın derim...Orjinal yazı sahibi: koc_burcusenin baban hamam böceği mi ki iğreniyorsun? Ne biçim yazmışsın öyle eminim baban şurda senin yazını görseydi senden iğrenirdi
Ve ben de "biyolojik babam"dan iğreniyorum... Onu "baba" olarak, hatta insan olarak bile görmüyorum...
Ama şunu öğrendim, ne kadar iğrenirsen iğren, ne kadar nefret edersen et, sana birşey kazandırmıyor.. Nefretin sadece sana zarar veriyor.. Onu düşünerek, kendini, geleceğini mahverdiyorsun... En güzeli, öyle biri yokmuş gibi davranamak... Yok saymak... Böyle çok rahat edersiniz.. Düşündükçe, nefretinizle yaşamak kendinize zarardan başka birşey getirmez çünkü..I've been alone all along
Yorum
-
Umarım babana karşı duyduğun bu negatif duygudan tez zamanda kurtulursun. Ne kadar acıdır ki dünyaya getirdiğin ve onun için günlerce uykusuz kaldığın, beslediğin ve baktığın evladın
senden nefret etsin, iğrensin. Her ne kadar kötü olursa olsun babanı bu şekilde kabullenmeyi öğrenmen gerekiyor.
İlinde, bölgende bulunan bir çocuk esirgeme kurumunu ziyaret etmeni öneririm.
Yorum
-
Konuyu açan ben değilim ama, bu tarz "cici ve güzel baba" rolündeki kişiler için söylenmiş yada açılmış bir konu değil... Ve "fedakar baba" adı altındakilerin de üstüne alınacağı bir konu değil!! Neden tüm erkekler yada babalar üstlerine alınır ki, bu tarz söylemlerden ben de bunu anlamıyorum!! Siz erkek misiniz, yada baba mısınız bilmiyorum.. Ama hayatım boyunca dikkat ettiğim tek şey, bir baba hakkında olumsuz birşey söyleyemezsiniz.. En kötü insan bile, dünyanın en melek, en iyi babasıdır nedense!!!! Erkeklerin bu kadar birlirlerini "anlamsızca" ve "mantıksızca" korumalarını anlamıyorum... İlerde birgün, kendi çocukları da mı böyle düşüneceklerini sanıyorlar? Hiçbir evlat, en güveneceği ilk kişilerden olan babasına böyle bir lafı "boşu boşuna" söylemez!! Ve bunu söylemek o kadar basit ve kolay birşey de değildir!! Bir babayı savunmak yerine, kim bilir ne yapmış da bu hale gelmiş diye yaklaşmak ve ona göre tavsiyede bulunmak daha "insancıl" bir davranış...Orjinal yazı sahibi: johndoe View PostUmarım babana karşı duyduğun bu negatif duygudan tez zamanda kurtulursun. Ne kadar acıdır ki dünyaya getirdiğin ve onun için günlerce uykusuz kaldığın, beslediğin ve baktığın evladın
senden nefret etsin, iğrensin. Her ne kadar kötü olursa olsun babanı bu şekilde kabullenmeyi öğrenmen gerekiyor.
İlinde, bölgende bulunan bir çocuk esirgeme kurumunu ziyaret etmeni öneririm.
Baba demeden önce "insan", "adam gibi adam" olunması gerekir... Çocuk esirgemeyle falan ilgisi yok... Tek başına ama huzurlu ama sağlıklı ama sorunsuz bir hayat sürsün biri!! bence en önemlisi bu çünkü....
Ve ayrıca, kimse kimseye kabullenmek zorunda değil... Biyolojik olarak bir işlev yaptı diye o kişiyi ne "baba" ne de "anne" yapar... Gerçek bir anne ve baba olmak, çok daha fazlasını gerektirir... Ve her çocuk geleceğin bir bireyiyse, geleceğini alt üst eden insanları hayatından çıkarma yetkisine de sahiptir bence!!
Yorumlarımızı biraz "düşünerek" ve "mantıklı" çözümlerle yaklaşalım...I've been alone all along
Yorum

Yorum