Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aynaya Baktığımda Yüzümden Tiskiniyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Aynaya Baktığımda Yüzümden Tiskiniyorum

Yüzümden Nefret Ediyorum Aynaya Baktığım Zaman Kendimden Tiskiniyorum Hiçkimse Bana Çirrkinsin Demiyor Ama Ben Ne Olduğumu Bilyorum Bazen Yüzümü Jiletle Kesmeyi Bile Düşündüm Ama .Ailemi Üzmek İstemiyorum.Hiçbir Zaman Kız Arkadaşım Olmadı Teklif Ettimsemde Hep Ret Aldım Artık Sabrım Taştı.İnsanlardan Da Kendimdende Tiskinir Oldum.

saçmalama herkesin güzel yakışıkı bi tarafı vardır
    mutlaka sadece biraz kendine güven

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Alper.Tunga View Post
      Yüzümden Nefret Ediyorum Aynaya Baktığım Zaman Kendimden Tiskiniyorum Hiçkimse Bana Çirrkinsin Demiyor Ama Ben Ne Olduğumu Bilyorum Bazen Yüzümü Jiletle Kesmeyi Bile Düşündüm Ama .Ailemi Üzmek İstemiyorum.Hiçbir Zaman Kız Arkadaşım Olmadı Teklif Ettimsemde Hep Ret Aldım Artık Sabrım Taştı.İnsanlardan Da Kendimdende Tiskinir Oldum.

beden dismorfik bozukuğu olabilir sizde.normalde çirkin değilsinizdir ama beden bunu böyle algılayabilir.bir psikiyatriste görünmenizi tavsiye ederim..

Yorum

erkeğin güzeli çirkini olmaz derdi hep babannem hiçbir zaman böyle düşünme çünkü kızlar yakışıklılıktan çok karaktere davranışa saygıya önem verir benimde erkek arkadaşım var ve hiçte yakışıklı değil hatta çoğu kişi bizi hiç yakıştırmaz ama bana dünyanın en yakışıklısı gözükür o çünkü çok espirili başarılı ilgili

Yorum

kaç yaşında olduğunu da yazsaydın ona göre yorum yapardık

Yorum

Hayır, böyle düşünmemeli ve kendine haksızlık etmemelisin... Kendini bu kadar küçük görmemelisin... Senden daha (senin tabirinle) "çirkin" o kadar çok insan var ki dünyada... Ama sen onları bir türlü görmek istemiyorsun... Gözün hep senden daha iyi durumda olan insanların üzerinde... Şöyle bir düşün: Sen, şimdi olduğundan daha kötü bir durumda olabilirdin... Ne bileyim; daha çirkin, eli ayağı tutmayan, gözleri görmeyen, duyma kabiliyeti olmayan, belki ağır hastalıklarla uğraşan, belki ağır ekonomik çıkmazlarda olan vs.vs. Yani, sevgili arkadaşım, sahip olduğun şeyleri düşünüp şükretmelisin... Dünyada her şey "tip" değildir... Takılıp kalma oraya... Bazı insanların "tip" leri yerinde olduğu için bazı avantajlara sahipmiş gibi gelebilir sana... Bunları gözünde büyütme... Senin de kendine göre ve kendi çapında artıların mutlaka vardır... Onları öne çıkarmalı ve o yönlerini kullanmaya bakmalısın... Oturup, kendi kendini yemeyi bırak... Vesveselere takılıp da kendini üzüp-yıpratıp durma... Bunun hiçbir şeye faydası olmaz... Tam tersine bu bakış açısı ve böyle düşünme işleri daha da olumsuz kılar... Kendine güven... Dedim ya, senin de kendine göre artıların ve değerli olan yönlerin mutlaka var... Bir ana evvel bu yönlerini ortaya çıkar ve hemen harekete geç... Sen, "değersiz" ve işe yaramaz birisi değilsin... Bunu hiçbir zaman unutma! Kulağına gelen bunun aksi yöndeki sözlerin de hiçbirine kulak asma... Es geç... Sen işine ve önüne bak!
            Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

kendini, çirkin yani güzel olmayan şeklinde düşünen kimseler morallerini asla bozmamalılar. güzellik ve çirkinlik göreceli olduğu gibi, islâm'a göre şu şekilde yorumlanmaktadır;

"allah, sizin suretlerinize (görünüşünüze) ve mallarınıza bakmaz, ancak kalplerinize ve amellerinize bakar."

ki, bu ayet üzerine söylenecek bir şey yoktur.

gülümseyin...

Yorum

kendine yeni bi tarz yap bakımlı ol eğer çok çirkinsen emo tarzı yap saçlarınla yüzünü kapatırsın......bana sorarsan bunlara hiç gerek yok ama belli ki ciddi bi sorun senin için o halde değişim vakti
                Etrafımda ki insanlara aldırmadan , kendi içimde büyüttüğüm yalnızlığımla beraber oturup seninle geçen günlerimi düşünerek gitmendeki mantığı bulmaya çalışıyorum

Yorum

İyi düşün acaba gerçekten nefret ettiğin yüzün mü? tiksindiğin yüzün mü? yoksa hiç bir kızın senin teklifini kabul etmemesi mi? sosyal toplumda kabul görülemeyişin mi
                  başarısızlıklarından mı tiksiniyorsun yoksa.Bence yüzünle alakalı bir sorun değil bu sorunun.Tamamen derinlerde ezilmiş duygularından kaynaklanan eksikliğindir...Yüzüne jilet atacağına kendini anlamaya çalış.
                  "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Orjinal yazı sahibi: domates View Post
                    kendine yeni bi tarz yap bakımlı ol eğer çok çirkinsen emo tarzı yap saçlarınla yüzünü kapatırsın......bana sorarsan bunlara hiç gerek yok ama belli ki ciddi bi sorun senin için o halde değişim vakti
                    Domates sence kendini sevmesi için değişmesi mi lazım? en azından fiziksel bir değişim şart mı? bence değişim illede olacaksa bu ilk başta ve öncelikli içindeki duyguları ve bakış açısını değiştirmeli...Hiç bir zaman fiziksel değişime yetişemez.Hadi düşünsene yaşlandığında bu düşüncedeyse? aynanın karşısına geçtiğinde bu çizgili yüz benim mi dediğinde ne yapabilir? kaç yıl kendini emo şekliyle idare edebilir? ne dersiniz?
                    "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Orjinal yazı sahibi: luthe View Post
                      Domates sence kendini sevmesi için değişmesi mi lazım? en azından fiziksel bir değişim şart mı? bence değişim illede olacaksa bu ilk başta ve öncelikli içindeki duyguları ve bakış açısını değiştirmeli...Hiç bir zaman fiziksel değişime yetişemez.Hadi düşünsene yaşlandığında bu düşüncedeyse? aynanın karşısına geçtiğinde bu çizgili yüz benim mi dediğinde ne yapabilir? kaç yıl kendini emo şekliyle idare edebilir? ne dersiniz?
                      arkadaşımızın ruh haline bozan şey fiziksel görünümü dikkatle okursanız göreceksiniz
                      Etrafımda ki insanlara aldırmadan , kendi içimde büyüttüğüm yalnızlığımla beraber oturup seninle geçen günlerimi düşünerek gitmendeki mantığı bulmaya çalışıyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: domates View Post
                        arkadaşımızın ruh haline bozan şey fiziksel görünümü dikkatle okursanız göreceksiniz
                        Sizlerde daha dikkatli bakarsanız aslında sorunun fiziksel özelliklerden ziyade içinde olduğunu görebilirsiniz.Fikrimce tabi ki, en azından çirgin görünüpte kendini güzel gören bir çok insan varsa bu sorunun yüzde değil içiriyle alakalı bir durumun olduğunu düşünüyorum. ki yanıldığımı halen düşünüyorsanız saygı duyarım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: luthe View Post
                          Sizlerde daha dikkatli bakarsanız aslında sorunun fiziksel özelliklerden ziyade içinde olduğunu görebilirsiniz.Fikrimce tabi ki, en azından çirgin görünüpte kendini güzel gören bir çok insan varsa bu sorunun yüzde değil içiriyle alakalı bir durumun olduğunu düşünüyorum. ki yanıldığımı halen düşünüyorsanız saygı duyarım.
                          çirkin olan bir şeyi güzel göremezsiniz...ruh hali bozuk olduğu için kendini çirkin görmüyor , çirkin olduğu için ruh hali bozuluyr

Yorum

Orjinal yazı sahibi: asalsayı
                            sen de aynaya bakma
                            karakolda ayna var

Yorum

Çirkinlik-güzellik içimizde başlar ve içimizde biter..birisi size çok yakışıklı gelebilir.Ama yüzlerce kişiye çirgin.Önemli olan o insanın içinden nelerle başlayıp nelerle bitmesi.
                              Dünya güzeli olarak görülen azra benim için gerçekten çirgin.Yüzü biçimsiz vsvs.şimdi sorun varsa bu azranın yüzünde mi? içimde mi?
                              Beni baz alın mesela.ben sandalye kullanıyorum.Zayıfım ve boy ve kilom hastalığımdan dolayı orantısız.Bir başkasına göre komlex yapacak bir bedenim var ama bana göre güzelimdir.kendimi beğenirim.ve kendimi arkadaş gibi jiletlerim gibi bir davranış içinde değilim.halen diyorum ki içimizde biter güzellik-çirkinlik kavramı...Bence.

Yorum

İşleniyor...
                              X