arkadaşlar beni eskiler tanır. şu an hem öğretmenlik yapıyorum hem de üniversitede okuyorum. geçen çarşamba vize için ders anlatmaya çıktım. herkesin önünde anksiyetem tuttu tam anlamı ile felaket bir tablo yaşadım. herkes arkamdan laf etmeye başladı. şu an yatağa her yattığımda o tablo karşıma geliyor ve uyuyamıyorum. ne yapabilirim bu konuda bana yardımcı olur musunuz?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
travmatik bir an ve iyi seyirde giden bir hayatın yıkılışı
Collapse
X
-
Arkamdan laf ediyorlar dediğiniz kimler? Öğrencileriniz mi, yoksa öğretmen arkadaşlarınız mı?
Eğer öğretmen arkadaşlarınızsa, asıl siz onlara acıyın bence.. İnsanlarla alay eden, küçük düşüren, küçük beyinli, terbiyesiz insanlar için kendinizi üzmeye, sıkıntı etmeye değimez.. Ben onlara insan gözüyle bile bakamıyorum.. Kişiliksiz, terbiyesiz insanlar..
Ama eğer öğrencilerinizse, şu anki nesilden ümidim yok çünkü terbiye, ahlak yerlerde sürünüyor..Ama onlarla konuşmayı deneseniz..Sorununuzu bir abla-abi- kardeş gibi anlatsanız.. Siz anlatarak, o kompleksinizi yendiğinizi gösterirseniz, onlar da sizi daha bir anlar ve eğer bir daha böyle bir olay olursa-ki umarım olmaz- size karşı aynı saygısızlığı yapmazlar.. Hem anlatınca, belki içlerinden vicdanı olan birileri sizi anlar da, bu nahoş durumu unutmanıza yardımcı olabilir.. Konuşmanın, anlatmanın gücüne inanıyorum çünkü.. Ne kadar anlaşılır, onlar sizi ne kadar anlar bilinmez elbet.. Ama en azından siz elinizden geleni yapmış olursunuz..
Kolay gelsin ve geçmiş olsun..I've been alone all along
-
Her şey senin bakış açına bağlı.
İstedikten sonra bu olayı dünyanın sonu gibi de görebilirsin veya istedikten sonra bunu bir yol kazası gibi de görebilirsin.
Bir olaydan nasıl etkilendiğimiz tamamen kendi düşüncelerimizle alakalı.
İstersek başkaları bize bir şey dediğinde etkileniriz, istersek herkesin aslında sadece kendini düşündüğünü, kimsenin kimseye çok da önem vermediğini bilerek yaşarız.
Güçlü olmak gerek.
Kısacası hayatı ya kendin icin yaşarsın, ya da o ne dedi, bu ne der çok önemli olur.
Elbet hayatınıza bazı etkileri olmuş olabilir.
Ama bizde makina değiliz, makina bile hata veriyor arada.
Her şey senin kendine nasıl davrandığınla alakalı.
İstersen kendini uyutursun (uyutmak derken gece uyumak anlamında) ...kendi kafandan başka şeyler geçirirsin, hayatına hiç bir şey olmamış, ve hatta daha da güzel şekilde devam etmeye çalışırsın.....veya istersen de illa kendimi üzeyim diye uğraşabilirsin.
Ortada üzülecek bir şey olsa bile....insan biraz üzülmeli, azıcık ağlamalı....ama hemen arkasından...yeterince ağladım, üzüldüm....yeter diyip hayatına devam etmeli, bence
Fazla uzatmamalıÇözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir
Yorum

Yorum