Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çirkin olmak...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Çirkin olmak...

Aslında bilirsiniz öyle olduğunuzu, ve bu hayatınızdaki en önemli parametredir belki de ama gün gelir, gerçekten anlarsanız bu gerçeği değiştiremeyeceğinizi, ve işte o zaman kocaman bir kaya parçası gelir içinize oturur ve bir daha da gitmez.

"... ama sana aşık değilim." der sevdiğiniz kız size, siz onu ne yapıp edip etkilemeyi başarsanız ve o size bir şans vermiş olsa bile sonuç değişmez, çirkinliğiniz aranızdaki en büyük engele dönüşür, çirkinliğinizin gazabına uğrarsınız.

Bi başkası aşka inanmadığı yalanını söyler size, siz zaten inanmazsınız da kendisi de bunu anlayınca çekip gider, denemiştir ama olmamıştır işte.

Oturduğum odada 10 kişi var, hepsi evli ya da sevgilileri var. Yeni taşındığım bu şehirde 3 arkadaşım var, üçünün de sevgilisi var. İstatistikler yalan söylüyor olamaz, hepsinden daha iyi eğitim almış, hepsinden daha çok okumuş, hepsine her konuda öğretebilecek bi şeyleri olan ve böyle görülen bir insan olarak hiçbir kızın dikkatini çekemiyorsam karakterim için olsa bile hiç bir cins-i latifin beni hayatının erkeği olarak falan görme ihtimali yok sanırım.

Bana bunları yazdıran, yaşadığım son hayal kırıklığıydı belki de. Kendimi bilemedim, tehlikeli sulara girip boğuldum. Hiç kimsenin değerini bilmediği bir hazineydi benim için o, sandım ki tutmak ister elimi. İstemedi. Oysa gerçekten inanmıştım, bütün güvensizliğime rağmen umutlanmıştım.

Atladığım bazı noktalar varmış demek ki, buraya yazıyorum ki aklımdan bi daha hiç çıkmasınlar. Anlıyorum ki değiştirmek mümkün değil bazı şeyleri, her ne kadar öyle olduğunu sansanız bile, bunun tesellisi yok işte. Yalnız ölmek korkusundan kurtulmak gerek sadece, belki korkulacak bi şey değildir diye. Öyle değil de, her neyse işte. İşine gelirse, dünya senin için dönmeyi bırakıp başını okşayacacak, sırtını sıvazlayacak değil ya.

Bu da ikinci mesajım olsun, selam vermeden daldım içeriye, kusuruma bakmayın.

Yorum

Hoşgeldin novocaine. Dış görünüşü dikkate aldığına göre yaşın küçük diyeceğim ama yazdıklarından büyük biri olduğunu düşünüyorum. Dış görünüşten daha çok özgüven meseleli her iş özgüvende bitiyor, tuttuğunu koparan biriysen arkadaşın da olur sevgilin de.
      Her şey güzel olacak...

Yorum

Ya arkadaşım çirkinlik diye bişey yoktur çirkinlik kavramı görecelidir bence yanlış yoldasın sen millete ne bakıyosun ki kız arkadaşıdır evlidir felan fıstık onlar kimdir ya sen zaten onları kendinden küçük görüyosun bilgi ve diger konularda bence sevgili olmuş olmamış okadar önemli deil öncelikle meslek sonrada para bak bakalım sonrasına...........

Çirkinlik neye göre kime göre hangi kurala göre çirkinsin böyle bişey yok sacını değiştir suratında değişlik yap beyenmediğin yerine estetik yap uzay çağına dogru gidiyoruz bence aklını başına al saglam adımlarla git önce kendine güven kendine göre çirkin olabilirsin ama başkasına çok çok özel gelebilirsin be kardeşim yazık etme kendine yazıktır bu kadar kısa hayatta bunlarla uğraşırsan boş yaşarsın demektir
        İşin en kötü yanıdaaa bıraktığınn yerdeyim...
        hayat bana boş olmayan birşeyler söyleeee
        anlamaz kii hiçbiriii hiç bişeyyy....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: enerji528 View Post
          Hoşgeldin novocaine. Dış görünüşü dikkate aldığına göre yaşın küçük diyeceğim ama yazdıklarından büyük biri olduğunu düşünüyorum. Dış görünüşten daha çok özgüven meseleli her iş özgüvende bitiyor, tuttuğunu koparan biriysen arkadaşın da olur sevgilin de.
          Dış görünüşün dikkate alınmadığı bir dünya var mı? Özgüven denen şey bazı kapıları açmaya yardımcı olabilir belki, ama bir kadın size aşık değilse sadece özgüveninizle ve karakterinizle onun için en fazla bir ukte olabilirsiniz, keşke sevebilseydim dediği adam olabilirsiniz. Bu karmaşık bi şey bence, ben kendi penceremden gördüğüm kadarını biliyorum, kendi yalnızlığımı biliyorum.

Ayrıca arkadaşım olmadığını söylemedim, elbette yakın olduğum insanlar var, dostlarım var. Ama insan belli bir yaşa geldiğinde, her akşam boş bir evin kapısını açıp içeriye girdiğini fark ettiğinde neden diye sormaya başlıyor, neden? Çünkü bir kısır döngü var, etrafındaki kızlar seni zaten bir sevgili ay da eş adayı olarak görmüyorsa, senin varlığını hesaba bile katmıyorlarsa içine kapanıyorsun, kendi dünyasında yaşayan bi adam oluyorsun, bambaşka bi adam. Sonra o bambaşka adam birisinin dikkatini çekebiliyor, bi şekilde, ona kendini iyi hissettirebiliyor, onun için özel biri olabiliyor ama sonunda aşk olmayınca o şey yürümüyor. Ben hiçbir ilişkimde gerçekten tutkuyla sevildiğimi hissetmedim. Ama tamamen umutsuzluğa kapılmadım, ortalarda dolaşıp kendime eşleşecek bi karşı cins de aramadım, kendi işime baktım ve hayatıma devam ettim. Sonra karşıma birisi çıktı, güzel ya da çirkin her parçasıyla sanki benim bekleyip durduğum şeydi ve belki onun da benim gibi bekleyip durduğu bir şey vardı, ama ben o muydum? Değildim, eksik bir şey vardı, ben ona aşık oldum o boynunu büktü, bitti gitti.

Sonra yoruldum işte. Bu kadar. Şikayet etmiyorum, kimseye de kızmıyorum. Hal böyleyken böyle, yine işime bakarım olur biter. Sadece içimi dökmek istedim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Selbst View Post
            Ya arkadaşım çirkinlik diye bişey yoktur çirkinlik kavramı görecelidir bence yanlış yoldasın sen millete ne bakıyosun ki kız arkadaşıdır evlidir felan fıstık onlar kimdir ya sen zaten onları kendinden küçük görüyosun bilgi ve diger konularda bence sevgili olmuş olmamış okadar önemli deil öncelikle meslek sonrada para bak bakalım sonrasına...........

Çirkinlik neye göre kime göre hangi kurala göre çirkinsin böyle bişey yok sacını değiştir suratında değişlik yap beyenmediğin yerine estetik yap uzay çağına dogru gidiyoruz bence aklını başına al saglam adımlarla git önce kendine güven kendine göre çirkin olabilirsin ama başkasına çok çok özel gelebilirsin be kardeşim yazık etme kendine yazıktır bu kadar kısa hayatta bunlarla uğraşırsan boş yaşarsın demektir
            Hayır hayır asla kimseyi küçük gördüğüm falan yok. Anlatamamışım kendimi. Sadece salt kendini yetiştirmekle, karakterle alakası yok bu işin diyorum, insan ruhuyla aklıyla bedeniyle her şeyiyle bir bütün olarak var olabiliyor. Söylemek istediğim bu.

Ayrıca mesleğim de var nihayetinde, param da. Sonrasındayım işte.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Che Guevara
              karşındaki insandan neden illa sana aşık olmasını bekliyorsun ? bana kendini bu konuda şartlandırmışsın gibi gedi.asıl sorununun,yalnızlık olduğunu söylemişsin.eğer böyleyse;birilerinin sadece yanında olması yetmez mi ? neden ondan daha fazlasını istiyorsun ? sonuçta bütün ilişkilerde olduğu gibi,bu tür ilişkilerde de,kişisel çıkarlar söz konusudur.herkesin ağzından aşk kelimesi düşmüyor,ancak kuyruğuna basıldığında nasıl veryansın ettiğini hepimiz görüyoruz,ortada ne aşk kalıyor nede sevgi.dış görünüşün ilk izlenim açısından önemli olduğunu düşünüyorum,ama belli bir noktaya kadar.belki 1-0 yenik başlıyor olabilirsin,ama bu skoru lehine çevirmek senin elinde.sen daha ilk gölü yedikten sonra maçı bırakıp gidersen,kazanma ihtimalinide ortadan kaldırıyorsun.belki haklısın 1-0'dan sonra maç 4-5'e gidebilir,tarihi bir mağlubiyet alabilirsin,fakat kazanma ihtimalinde var.hayat her zaman sürprizlere açıktır.ayrıca karşındaki insandan çok fazla beklenti içine girip;karşı tarafında kendini huzursuz hissetmesine neden oluyorsun,olayları akışını bırakmalısın.birde bu dış görünüş meselesine fazla takılıp,kapılarını dış dünyaya kapatma.dış görünüşün,insanlar üzerinde,ilk zamanlardaki olumsuz etkisini giderebilmek için farklı özelliklerini de görebilmelerini sağlamalısın.hem kendine,hemde onlara bir şans daha ver.
              Yazdıklarımdan böyle bir anlam mı çıktı bilmiyorum ama ben spesifik olaylardan bahsetmiyorum. 19 yaşında değilim. Kendimi şartlandırıp şartlandırmadığım meselesini de düşündüm, evet bi kızdan hoşlanırsın ve karşılık bulamazsan yaşadığın hayal kırıklığıyla isyan edersin, var böyle bi şey. Ben başka bir şeyden bahsediyorum, dış görünüş sadece işin başında geçerli olan bir parametre değil. Sizin deyiminizle skoru lehime çevirdiğim zamanlar da oldu ama bir ilişkiyi hayatta tutan şey tutkudur ve dış görünüşünüz tutku ile sevilmenize mani olabilir, ben bunu hiç hissetmediğimi söylüyorum. Örneklemeye de çalıştım zaten. Beklenti içine girme meselesi değil, siz aşıksanız ve bi ilişki devam ederken olsa bile karşılık bulamıyorsanız, karşınızdaki insan yapamıyorum diyorsa devam etmenin manası yok, zorla güzellik olmaz. Yeterince sabrettiyseniz uzatmanın manası yok. Biliyorum kimse bana aşık olmak zorunda değil, kimse beni beğenmek zorunda değil. Benim öyle bir çabam zaten yok. Birilerinin gelip bana ilan-ı aşk etmesini beklemiyorum. Ama insanlar sizi karşı cins ile münasebetler söz konusu olduğunda yok sayıyorlarsa, adınız "o bile..." gibi cümleler içinde kullanılıyorsa, çirkin olduğunuz yüzünüze söyleniyorsa... Yok yani, ne yapayım iç güzellik saçmalığı da bi yere kadar, insan yoruluyor.

Yorum

Çirkinsen çirkinsindir yapacak birşey yok.Bende çirkinim ama elimden birşey gelmez bunu değiştirmek için bu yüzden akışına bırak benim gibi.

Yorum

Çirkinlik denen şeye inanmıyorum. Sende inanma. Kendini değiştirmeye bak. Başta sen kendini beğenmelisin. Ben 2 yıl öncesine kadar kendimi dünyanın en çirkin kızı falan sanıyordum. Hatta bazen fotoğraflarıma bakıyorum da '' Ben kesinlikle evrime inanıyorum. İnsanlar maymundan geliyor. Belki de sadece ben ... '' Bu cümleyi istisnasız kurmuş biriyim Eğer kendinde beğenmediğin şeyleri değiştirirsen birazda çabalarsan olmayacak bir şey yok. Örneğin cılız sopa gibi biri ya da göbeği olan bir erkek kadar iticisi yok. Bir spor salonuna yazıl. Düzenli olarak spor yap. Saçlarınla uğraş mesela. Sana yakışan bir kesim bul. Güzellik doğuştan gelir devri kapandı artık aç gözlerini. Kirpikler mesela. Ben sinir olurdum belli belirsizler falan diye. Badem yağı sürdüm upuzun oldu. Erkeklerde uzun kıvrık kirpikler çok hoş oluyor mesela...

Kendine güvenmelisin. Tek sorunun bu. Birde mücadele etmeyi öğren.

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
                  Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
                  birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
                  Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: novocaine View Post
                    Aslında bilirsiniz öyle olduğunuzu, ve bu hayatınızdaki en önemli parametredir belki de ama gün gelir, gerçekten anlarsanız bu gerçeği değiştiremeyeceğinizi, ve işte o zaman kocaman bir kaya parçası gelir içinize oturur ve bir daha da gitmez.

"... ama sana aşık değilim." der sevdiğiniz kız size, siz onu ne yapıp edip etkilemeyi başarsanız ve o size bir şans vermiş olsa bile sonuç değişmez, çirkinliğiniz aranızdaki en büyük engele dönüşür, çirkinliğinizin gazabına uğrarsınız.

Bi başkası aşka inanmadığı yalanını söyler size, siz zaten inanmazsınız da kendisi de bunu anlayınca çekip gider, denemiştir ama olmamıştır işte.

Oturduğum odada 10 kişi var, hepsi evli ya da sevgilileri var. Yeni taşındığım bu şehirde 3 arkadaşım var, üçünün de sevgilisi var. İstatistikler yalan söylüyor olamaz, hepsinden daha iyi eğitim almış, hepsinden daha çok okumuş, hepsine her konuda öğretebilecek bi şeyleri olan ve böyle görülen bir insan olarak hiçbir kızın dikkatini çekemiyorsam karakterim için olsa bile hiç bir cins-i latifin beni hayatının erkeği olarak falan görme ihtimali yok sanırım.

Bana bunları yazdıran, yaşadığım son hayal kırıklığıydı belki de. Kendimi bilemedim, tehlikeli sulara girip boğuldum. Hiç kimsenin değerini bilmediği bir hazineydi benim için o, sandım ki tutmak ister elimi. İstemedi. Oysa gerçekten inanmıştım, bütün güvensizliğime rağmen umutlanmıştım.

Atladığım bazı noktalar varmış demek ki, buraya yazıyorum ki aklımdan bi daha hiç çıkmasınlar. Anlıyorum ki değiştirmek mümkün değil bazı şeyleri, her ne kadar öyle olduğunu sansanız bile, bunun tesellisi yok işte. Yalnız ölmek korkusundan kurtulmak gerek sadece, belki korkulacak bi şey değildir diye. Öyle değil de, her neyse işte. İşine gelirse, dünya senin için dönmeyi bırakıp başını okşayacacak, sırtını sıvazlayacak değil ya.
                    Yapacak şey çok basit eli yüzü düzgün kızlarla uğraşacağına kendinden daha çirkin kızlarla uğraş.

Yorum

@HurricaNe ~ ;çirkinliğe inanmadığını söylemişsin ancak sana göre,ne kadar güzellik kavramı varsa,hepsini sıralamaşsın.çirkinlik olmadan,güzellik olur mu ? sen bile buna inanmadığın halde,karşındakinden bu söylediğine inanmasını bekliyorsun ! sana orhan gencebay'dan;''beni böyle sev seveceksen,olduğum gibi göreceksen...'' adlı şarkıyı armağan etmek istiyorum...
                      Aslında evet sen söyleyince fark ettim. Orda anlam bakımından eksik bir cümle kurmuşum. Çirkinliğin doğuştan gelen ve ölene kadar sürecek bir şey olduğuna inanmamaktan bahsetmeye çalışmışım sanırım...
                      Orhan Gencebay dinleyeceğimi pek sanmıyorum aslında...

Yorum

Sevin bence çirkinlerin gerçek dostları olur...Güzellerin ise yalaka ve abazalar pervaneler...)
                        "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Mrb. insanlar arasındaki farklılığı bakış açısına bağlıyorum ben. yani bazılarımız görselliğe önem vermezken bazıları başka şeyleri önemseyebilir. ancak öyle birşey vardır ki eğer yüreğinize onun tek damlası düştüyse ne görünüş kalır ne maddiyat ne kıskançlık ne.... ne biliyor musunuz 'SEVGİ' !!! Eğer gerçekten bunu hissettiyse karşınızdaki kişi öylesine bırakamazdı sizi.vazgeçemezdi.ancak siz onu sevgisinden vazgeçirirseniz o da sizden o zaman vazgeçebilirdi. onun için boşverin,takılmayın bu kişiye. sevmek içten gelmeli zorla olmaz.olduğunu sanarsınız ama bi bakarsınız herşey anlamsız yapmacık. yolunuz açık olsun...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: helinn View Post
                            Mrb. insanlar arasındaki farklılığı bakış açısına bağlıyorum ben. yani bazılarımız görselliğe önem vermezken bazıları başka şeyleri önemseyebilir. ancak öyle birşey vardır ki eğer yüreğinize onun tek damlası düştüyse ne görünüş kalır ne maddiyat ne kıskançlık ne.... ne biliyor musunuz 'SEVGİ' !!! Eğer gerçekten bunu hissettiyse karşınızdaki kişi öylesine bırakamazdı sizi.vazgeçemezdi.ancak siz onu sevgisinden vazgeçirirseniz o da sizden o zaman vazgeçebilirdi. onun için boşverin,takılmayın bu kişiye. sevmek içten gelmeli zorla olmaz.olduğunu sanarsınız ama bi bakarsınız herşey anlamsız yapmacık. yolunuz açık olsun...
                            aynen katılıyorum.
                            "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

@HurricaNe ~ ;sana hediye edilen bir şeyi beğenmediğinde,hediye eden kişiye karşı tavrın her zaman bu şekilde mi ? mesela biri doğum gününde sana kazak hediye ettiğinde,yüzüne karşı ''bu kazağı giyeceğimi hiç sanmıyorum mu ?'' diyorsun.
                              Yok ben genelde hediye edene sonra da hediyeye bakıyorum. Hani bir bayan olarak ''kadın dediğin vurdun mu duvara yapışmalı'' gibi bir cümleyi kurmuş bir erkeğin bana hediye ettiği bir şarkıyı nasıl beğenebilirim mi? Hele hele böyle ağzının ortasına patlatasım gelince birinin bir başka oluyorum...

Yorum

İşleniyor...
                              X