Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dini takıntılarım

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Dini takıntılarım

Arkadaşlar merhaba,

Foruma yeni üye oldum. Ben de yaklaşık 1 senedir takıntı hastalığı var. Geçen sene ocak ayında herşey bir gecede başladı. Birden yatmadan önce aklıma ölüm geldi ve o gunden beri ölüm düşüncesi aklımdan atamıyorum. Sadece ölüm değil ölümden sonra ne olacak, cennet cehennem var mı, ahiret var mı,Allah var mı,cinler melekler var mı, gibi akıl almaz sorular ve bunlar beni mahvetti. Daha önce askerlik zamanında ve okul zamanı da aynı takıntılar olmuştu ama bir şekilde geçmişti. O zaman yaşım daha gençti nasıl oldu anlamadım. Şimdi 35 yaşındayım ve 2 çocuğum var. Ölüm düşüncesi aklıma gelidkten ve kurtulamadıktan sonra hemen bir psikiyatriste gittim. Bana anafranil,prozak ve rispedral verdi. Anafranili daha birkaç ay sonra kesti diğer ilaçları kullanmaya devam ediyorum. düzenli olarak psikologla terapi görüyorum. Onların dedigine göre gececek diyorlar ama ben hala tam olarak bu düşüncelerden kurtulamıyorum. Gerçi ilk zamankine göre daha iyiyim ama hala tam olarak geçmiyor. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. Aklımdan atamadığım düşüncelere örnek olarak dünyaya farklı bir pencereden bakıyorum, herşey bir sistem üzerine kurulmuş inanılmaz bir düzen var. İnsanların yapısından tutun bütün canlılar dahil. Bunlara böyle bakınca Allah'ı inkar edemiyorum. Ama bu seferde Allah'ın nasıl oldugu ile ilgili düşünceler aklıma geliyor bunlarıda kafam almıyor ama sürekli düşünüyorum kafam allak bullak oluyor. Sizden ricam benimle aynı ya da benzer şeyleri yaşayan arkadaşlar var mı? Varsa bana yazarlarsa sevinirim. En azından ne yapabileceğimi söylersiniz belki dertleşiriz. Şimdiden çok teşekkürler

ben de bu tür konular üzerine çok düşünürüm ama bende pek rahatsızlık yapmıyor.
    ben ateist olduğum için Allah'ın varlığını inkar ediyorum ve evrim teorisini kabul ediyorum ve bu sefer evrim teorisi üzerine çok kafa yoruyorum.
    varoluş üzerine çok düşünüyorum. yani neden ben benim de başka biri değilim. neden 20. yüzyılda dünyaya geldim de taş devrinde dünyaya gelemedim.
    bir de astrofizik üzerine düşünürken evrenin sonsuz büyüklüğü beni çok düşündürüyor. yani evreni bırakın sadece içinde bulunuduğumuz samanyolu galaksisi içinde tahminen 400 milyar kadar yıldız var ve güneş sistemi galaksimiz içinde bir toz zerresi gibi. gözlenebilen evrende ise tahmine 130 milyar kadar galaksi var samanyolu bu gözlenebilen evrende bir toz zerresi gibi. evrenin gözlenemiyen bölümü hakkında hiç bir fikrimiz yok. yani evrenin büyüklüğü düşünüldüğünde dünya bir hiç.
    ve bu hiç kadar büyük dünyadaki olayları neden bu kadar kafaya takıp hasta olup ilaç kullanıyoruz gibi bir sürü cevapsız soru üzerine düşünüp duruyorum.
    ilaç kullanmasaydım bu düşünceler bana iyice kafayı yedirirdi ama ilaç kullanınca pek sorun yok.

Yorum

sizinle aynı şeyleri yaşamadım ama ,yazdıklarınızı okuyunca sorunun okb. den ziyade içinizdeki inançla ilgili olduğunu düşündüm..
      herhangi bir dine inanıyor musunuz bilmiyorum ..fakat melekler var mı,öldükten sonra ne oalcak, dünya hayatı nedir ahirewt nasıldır nedir ,öldükten sonra ne olacak ..?? vs...kafanızı bunları düşünmek ve cevap bulamamak yormuş..Oysa yanıtları belli olan sorular bunlar..cevaplarını biz yazmadık.. tüm inançlarda dinlerde kutsal kitaplarda anlatılmış..bizim kutsal kitabımız kuran da da..

sitede dini konularda telkin yada tavsiye yasak olduğundan ,daha detaylı (istediğim gibi yazamıyorum bu nedenle ) anlatamadım aslında..

Birde , sizinle aynı yaşta olan biri olarak şunları da söylemek isterim..30lar hayatı sorgulama yaşları ..sizi çok iyi anlayabiliyorum..
      ama belli bir inanç sistemine dahilolmadığınızdan bocalamış olduğunuzu düşündüm..yazınızı okuyunca..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: muratlion View Post
        herşey bir sistem üzerine kurulmuş inanılmaz bir düzen var. İnsanların yapısından tutun bütün canlılar dahil. Bunlara böyle bakınca Allah'ı inkar edemiyorum.
        demişsin ya murat... Aynen öyle... Normal ve tarafsız bi gözle baktığımız zaman Allah'ı inkar etmek mümkün değildir... İçimizden bi ses, devamlı olarak "bu muazzam düzenin bir Yaratıcısı'nın olduğunu (veya olması gerektiğini) söyler durur... bazı insanlar bu sese kulak verir, bazıları da vermez ve o sesi bastırmaya çalışır...
        Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: POZİTİF View Post
          demişsin ya murat... Aynen öyle... Normal ve tarafsız bi gözle baktığımız zaman Allah'ı inkar etmek mümkün değildir... İçimizden bi ses, devamlı olarak "bu muazzam düzenin bir Yaratıcısı'nın olduğunu (veya olması gerektiğini) söyler durur... bazı insanlar bu sese kulak verir, bazıları da vermez ve o sesi bastırmaya çalışır...
          Yani, demem o ki; bu tür düşünceleri "dinî takıntı" olarak tanımlamamak gerekir... O ses; mantığın ve içimizin sesidir... Her insan zaman zaman yaşar bunları... Doğaldır ve tedirgin olmamak gerekir...
          Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

arkadaslar hepinize ilginizden ötürü çok teşekkür ederim. Ben uzun zamandır namaz kılar ve dinimizin gererkliliklerini yerine getiririm. Ama yine de bu sorulardan kurtulamıyorum. beni baya rahatsız ediyor. Doktorum namaz kılmama devam etmemi ama bu konulara fazla girmememi öneriyor. Ama nafile ben bunlardan kurtulamıyorum

Yorum

aslında ben bir sene öncesine kadar insanlara bu konularda nasihat verirdim. Allah a inanmaları ahirete inanmaları konusunda vb. ama şimdi sorgulayan ve bocalayan ben oldum. Ölümü bir türlü kabullenemiyorum ve aklımdan çıkaramıyorum. Hep ölüm anını düşünüyorum. Çevremdeki herkes bunun geçici bir durum olduğunu söylesede bana hiç geçmiycekmiş gibi geliyor. Sizin de dediğiniz gibi bu konularla ilgili birçok şey okuyorum ama sorularıma istediğim gibi cevap alamıyorum. Beni tatmin etmiyor anlıycağınız. Kendimi çok çaresiz hissediyorum.

Yorum

aslında ben bir sene öncesine kadar insanlara bu konularda nasihat verirdim. Allah a inanmaları ahirete inanmaları konusunda vb. ama şimdi sorgulayan ve bocalayan ben oldum. Ölümü bir türlü kabullenemiyorum ve aklımdan çıkaramıyorum. Hep ölüm anını düşünüyorum. Çevremdeki herkes bunun geçici bir durum olduğunu söylesede bana hiç geçmiycekmiş gibi geliyor. Sizin de dediğiniz gibi bu konularla ilgili birçok şey okuyorum ama sorularıma istediğim gibi cevap alamıyorum. Beni tatmin etmiyor anlıycağınız. Kendimi çok çaresiz hissediyorum.
                bu mesaja ve bir önceki mesaja şaşırdım.. inançsız biri olduğunuzu düşünmüştüm başta..

Olabilir , belli bir buhran döneminden geçiyorsunuz demek..dilerim selamete çıkarsınız..
                peki kuranın türkçesini okuyır musunuz ? ahiret,ölüm,cenent cehennem gibi belli kelimelerle fihrsitten tarama yapıp ,o ayetleri okusanız belki ruhunuza iyi gelir..

ölüm korkutucu mu geliyor? güzel oalcağını hayal edin.
                herşeyin başı ,Allahtan yardım isteyin,dua edin..sizi bu halden kurtarsın..

mevla hiçbirimizi imandan sonra zevale düşürmesin.

Yorum

Benim tek isteğim diğer müslümanlar ve peygamberimiz gibi Allah a ve diger bahsettigim konulara canı gönülden inanmak ve şüphe duymamak, ama maalesef bu düşüncelere yenik düşüyorum ve hep bir şüphe var aklımda. doktorum bu konularla ilgili şeyleri okumamı pek tavsiye etmiyor. Ben de ne yapacağımı şaşırdım anlıycağınız. Umarım bir buhrandır ve biran önce geçer herşey,

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sudoku
                    Gerçekten Allah'ın varlığına inanmışken nasıl bir şüpheye düşünebiliyorsun?. Peygamberin varlığına dair bir çok kanıt varken nasıl ondan şüphe edebiliyorsun?.
                    tam olarak nerede çıkmaz sokağa girdiğini söyleseniz belki bir öneri de bulunabilirim.
                    İnançlıysan şunu da biliyorsun, ölüm bir son değil. eğer sen kendinden eminseniz ölümü bu kadar büyütmemeniz gerek. her şeyin bir sonu olduğu gibi neden insanın hayatının da bir sonu olmasın?. Neden kabullenmek bu kadar zor olsun?.
                    İşte benim en büyük sıkıntım bu zaten, kendimi bu konuda ifade edemiyorum. Bu tür konuları düşünürken mantığım almıyor. Görmediğin şeylere inanmak, dokunamıyorsun varlığını ispatlayamıyorsun ama inanmak zorundasın. İnanmazsan da olmuyor. Çünki o zaman bu dünyadaki sanatı ve düzenin açıklaması olmuyor ben bu çelişkide kalıyorum işte

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sudoku
                      Eğer görseydik kim bilir bu sefer ne tür şüphe düşerdi içimize? olay sizin görmemenizde değil bence. emin olmak istemiyorsunuz çünkü emin olduğunuz zaman kendinizi üzerinizdeki yüklerden dolayı daha çok baskı altında hissedeceksiniz.
                      Gayet farkındasınız Allah'ın var olduğuna. Bu, dünyanın düzeni, hayat, en ufak şeyin bir yaratıcısı olması gerektiğini düşünüyorsunuz.
                      Umarım bende birgün bu düşünceler kurtulur sizler gibi düşünürüm, benim anlayamadığım tekşey bu düşünceler gerçekten bir hastalık mı yoksa olması gereken birşeymiydi. Bir büyü mü sihir mi nedir anlayamadım. Bu düşüncelerden uzaklaşıp normal yaşantıma dönmek istiyorum. Çocuklarımı düşünmek,ailemi düşünmek ne biliyim başka şeyler işte

Yorum

içe dönüklüğün dışa yansımasını yaşarken aynadaki benliğin tanrının benliğini görüyor ve sen bunu neden yaptığını bilmiyorken senden içerideki benliğin kısıtlı bedenindeki fırtınaları dindirecek yağmurlar yağmıyor.

Yorum

arkadaşlar benim durumumda olan başka arkadaşlar var mı acaba, yazarsanız sevinirim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: psikolojik deli
                            Merhaba,bende yeni üyeyim.Sıkıntın ile ilgili tüm yazdıklarını ve yapılan yorumları okudum.Anladığım kadarıyla sen inançlı birisin ancak bazı konular hakkında şüpheye düşmüşsün.Öncelikle bu tür sorgulamalar ve çelişkiler her insanın yaşadığı türden şeyler.İnsanın inandığı,savunduğu veya fedakarlıkta bulunduğu düşünce ne olursa olsun,bu düşüncesini zaman zaman sorgulama ihtiyacı duyar,bu son derece normal bir davranışır.Allah'ın varlığı hakkında insanların şüphe duyması olağandır,çünkü insanoğlu herşeyi duyu organları ile keşfettiği ve anlamaya çalıştığı için,Allah'ı da bu yollarla kabullenmek ister.Fakat bir arkadaşımızında yorumunda bahsettiği gibi,bu denli muazzam bir evreni yaratan bir varlığı bu şekilde anlamak mümkün değildir.Ayrıca insanlar sınırlı kapasiteleri ile sonsuz bir varlığı kavrayamazlar,ama bunun bilincinde olmak bile şükredilecek bir durumdur.( ''Ya Rabbi ! Ben seni hakkıyla övemem,Sen kendini övdüğün gibisin. '' Hadis-i Şerif ) Bu konu hakkında,doktorundan farklı olarak ben daha çok okuman gerektiğine inanıyorum.İnsan bir konu hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olursa,içindeki şüpheler o derece azalır.Bununla birlikte sorgulamanın ve bazı konularda tatmin olamayışını,inancını sakatladığını düşünme dediğim gibi sınırlı aklımız bazı şeyleri algılamakta zorlanabilir.Mesela Hz.İbrahim bile,Allah'ın ölüleri nasıl dirilteceğini sorduğu kıssayı okumanı tavsiye ederim.Hz.İbrahim de haşa inancında şüphesi olduğundan mı bu tür sorular sormuştu ? Tabii ki hayır.Hz.İbrahim,Allah'ın ölüleri dirilteceğine kesin olarak inanıyordu ama bu diriliş olayının nasıl gerçekleşebileceği hakknda bir fikir sahibi olamamıştı. http://www.sorularlaislamiyet.com/ar...dirilecek.html
                            çok teşekkür ederim. İnanmak için benim de mi Allah a yalvarmam gerek, bana bu olacakları göstersin diye o zaman acılarım diner herhalde

Yorum

arkadaşlar benim durumumda olan başka arkadaşlar var mı acaba, yazarsanız sevinirim
                              benim dini takıntıdan ziyade din duygularımı tamamen kaybetmek üzereyim böyle olmasını istemiyorum aslında ama yaşam tarzım ateist gibi dinle alakalı hiçbir davranışım yok bu bazen aklım ageliyo ve ürküyorum aslında

Yorum

İşleniyor...
                              X