merhaba arkadaşlar. 2007 den bu yana ilaç kullanmaktayım. ilk olarak psikotik bozukluk tanısı kondu bana. ilaçlarımı bıraktığım zamanlar oldu. 8-9 ay hiç ilaç içmediğim dönemler oldu ama sonra tekrar ilaca başladım. rexapin ile başladım. daha sonra abilify. daha sonra kısa bi dönem ismini unuttuğum başka ilaçlar da içtim. şu anda 1.5 senedir solian kullanıyorum. ben bu ilaçlara bağımlı olarak yaşamak istemiyorum. sizce ilaçları bırakabilecek miyim? uzun dönem ilaç içip bırakabilen arkadaşlar var mıdır? onlardan yaşadıklarını paylaşmalarını istiyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ilaç almayı bırakabilecek miyim?
Collapse
X
-
peki hastalığımın kronik olup olmadığını nerden anlayacağım?Orjinal yazı sahibi: neyzenilhan48 View Postbu bir bağımlılık değil. ihtiyaç duyulduğu için alınan ilaçlar. antipsikotikler bağımlılık yapmaz.
hipertansiyon ve diyabet hastaları da sürekli ilaç kullanırlar. hastalık kronik olduğu için sürekli kullanırlar.
hastalığınız kronik ise ilaca devam etmek gerekir. ben 19 yıldır kullanıyorum.
Yorum
-
Bu zamana kadar o ilaçlarla düzelen bir psikolojik sorun görmedim ben. İlaç kullanmaya bir başlayanlar, bunu hiç bırakamıyorlar ve sürekli kullanmaya devam ediyorlar.
İlaç olayı baştan beeri bana hep ters gelmiştir. Biraz kendinize güvenin ve hayatınızda farklılıklar yaratın. Bu işin tek çözümü budur. O kimyasallar, sadece vücudunuzun kimyasını bozar. Başka da bir işe yaramaz.
Yorum
-
ben 1 hafta zor kullandım ilaçları sonra bıraktım ilaç alırken daha kötüydüm hemen hemen 1,5 aydır kullanmıyorum ve süperim doktor yatırarak veririz ilaçları desede ben almıyorum ama inanın böyle daha ii tabiki hastalığa göre değişir bu bırakın yada bırakmayın diyemem ama ben panik atak hastası olarak ki artık değilim şahsım olarak kullanmıyorum bu arada parantez olarak şunu öneririm asla çevreden kopmayın içinize kapanmayın kendinizi dışarı atın sosyal ortamlarda bulunun bu sayfada bile paylaşım yapmak insana yetiyor.
Derdimi dinledim,Derdimden iğrendim.....Onun derdini gördüm,Derdime imrendim...Düne, Bugüne, Yarına HAMD OLSUN!!!!!!!
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: hale46Kaç yıldır ya da aydır panik atak hastasısınız ? Panik bozukluğu olan biri sosyal ortamlara kendini istese de atamaz bu yüzden hastadır . İyileştiğiniz için sosyal ortamlarda bulunabiliyorsunuzdur diye düşünüyorum . Panik bozukluk stres dönemlerinde tekrarlayabilir aman stresten uzak durun derim . Gözünüz aydın darısı başımıza .
ben 5 yıldır panik atak hastasıydım dışarı çıkabiliyordum fakat yabancı ortalarda atak başlıyodu.tek başıma girdiğim her ortamda ya ölücem yada bayılıcam diyodum fakat ilk defa 2 ay önce doktora gittim oda ehliyet sınavına girince duramadım az daha sınavdan olucaktım sınavın ertesi günü gittim psikiyatr a ama daha kötü yaptı dışarı bile çıkamaz oldum 1 hafta sonrasında bıraktım şimdi çok iiyim heryere gidiyorum bugünde ilk defa bankaya tek gittim ve korkmadım atakta olmadı.biraz ateş bastı ama hemen geçti oan sıcağa bağladım
çok şükür dahada ii olup tamamen silicem bunu
ewet darısı tüm panik atak hastalarının başına inşaallah dua ediyorum artık ben gibi olanlar için çünki çeken bilir
Derdimi dinledim,Derdimden iğrendim.....Onun derdini gördüm,Derdime imrendim...Düne, Bugüne, Yarına HAMD OLSUN!!!!!!!
Yorum
-
Açıkçası ben psikolojik hastalıkların hemen hepsinin, kişilerin kendi şartlanmışlıkları olduğunu düşünüyorum.Orjinal yazı sahibi: fuliabipolar bozukluk,şizofreni,okb,depresyon gibi beyin kimyasıyla birebir alakalı hastalıkların ilaç kullanılmadan düzeleceğini düşünmüyorsun dimi ?
Yorum

Yorum