Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ilaç almayı bırakabilecek miyim?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ilaç almayı bırakabilecek miyim?

merhaba arkadaşlar. 2007 den bu yana ilaç kullanmaktayım. ilk olarak psikotik bozukluk tanısı kondu bana. ilaçlarımı bıraktığım zamanlar oldu. 8-9 ay hiç ilaç içmediğim dönemler oldu ama sonra tekrar ilaca başladım. rexapin ile başladım. daha sonra abilify. daha sonra kısa bi dönem ismini unuttuğum başka ilaçlar da içtim. şu anda 1.5 senedir solian kullanıyorum. ben bu ilaçlara bağımlı olarak yaşamak istemiyorum. sizce ilaçları bırakabilecek miyim? uzun dönem ilaç içip bırakabilen arkadaşlar var mıdır? onlardan yaşadıklarını paylaşmalarını istiyorum.

bu bir bağımlılık değil. ihtiyaç duyulduğu için alınan ilaçlar. antipsikotikler bağımlılık yapmaz.
    hipertansiyon ve diyabet hastaları da sürekli ilaç kullanırlar. hastalık kronik olduğu için sürekli kullanırlar.
    hastalığınız kronik ise ilaca devam etmek gerekir. ben 19 yıldır kullanıyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: neyzenilhan48 View Post
      bu bir bağımlılık değil. ihtiyaç duyulduğu için alınan ilaçlar. antipsikotikler bağımlılık yapmaz.
      hipertansiyon ve diyabet hastaları da sürekli ilaç kullanırlar. hastalık kronik olduğu için sürekli kullanırlar.
      hastalığınız kronik ise ilaca devam etmek gerekir. ben 19 yıldır kullanıyorum.
      peki hastalığımın kronik olup olmadığını nerden anlayacağım?

Yorum

eğer ilacı bırakınca hastalık tekrar nüksediyorsa kronik olabilir. doktorunuza danışın.

Yorum

Sen doktora gitmedin mi neye göre ilaç aldın yada neye göre bırakıp tekrar başlıyorsun?
          Sussak ölüm, konuşsak intihar...

Yorum

Rahatsızlığın nedir.?

Yorum

Bu zamana kadar o ilaçlarla düzelen bir psikolojik sorun görmedim ben. İlaç kullanmaya bir başlayanlar, bunu hiç bırakamıyorlar ve sürekli kullanmaya devam ediyorlar.

İlaç olayı baştan beeri bana hep ters gelmiştir. Biraz kendinize güvenin ve hayatınızda farklılıklar yaratın. Bu işin tek çözümü budur. O kimyasallar, sadece vücudunuzun kimyasını bozar. Başka da bir işe yaramaz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fulia
                bazı hastalıkların tedavisinde ilaç kullanmak şart ama
                Fiziksel hastalıklarda muhakkak öyle ama kendini kötü hisseden insanların hemen kimyasallardan medet umması bana çok saçma geliyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hale46
                  İlaçlar işe yarıyorsa kullan yaramıyorsa kullanma . Ben bıraktım yine 3 gün sonra başlamazsam iyi . Psikolojik bağımlılık yaptı bende sadece
                  Hale durumun nasıl ekt işe yaradımı.?

Yorum

Psikolojik bağımlılık yaptı bende sadece
                    Aynen öyle...

Sadece bağımlılık yaratıyor bu ilaçlar, başka bir şeye yaramıyor...

Yorum

herkes doktor akademisyen, vay arkadaş

Yorum

ne yicem, ama gişede çalışanlara hayli yedirdim, herkes gergin sinirli, ağır tahrik vardı

Yorum

ben 1 hafta zor kullandım ilaçları sonra bıraktım ilaç alırken daha kötüydüm hemen hemen 1,5 aydır kullanmıyorum ve süperim doktor yatırarak veririz ilaçları desede ben almıyorum ama inanın böyle daha ii tabiki hastalığa göre değişir bu bırakın yada bırakmayın diyemem ama ben panik atak hastası olarak ki artık değilim şahsım olarak kullanmıyorum bu arada parantez olarak şunu öneririm asla çevreden kopmayın içinize kapanmayın kendinizi dışarı atın sosyal ortamlarda bulunun bu sayfada bile paylaşım yapmak insana yetiyor.
                          Derdimi dinledim,Derdimden iğrendim.....Onun derdini gördüm,Derdime imrendim...Düne, Bugüne, Yarına HAMD OLSUN!!!!!!!

Yorum

Kaç yıldır ya da aydır panik atak hastasısınız ? Panik bozukluğu olan biri sosyal ortamlara kendini istese de atamaz bu yüzden hastadır . İyileştiğiniz için sosyal ortamlarda bulunabiliyorsunuzdur diye düşünüyorum . Panik bozukluk stres dönemlerinde tekrarlayabilir aman stresten uzak durun derim . Gözünüz aydın darısı başımıza .

ben 5 yıldır panik atak hastasıydım dışarı çıkabiliyordum fakat yabancı ortalarda atak başlıyodu.tek başıma girdiğim her ortamda ya ölücem yada bayılıcam diyodum fakat ilk defa 2 ay önce doktora gittim oda ehliyet sınavına girince duramadım az daha sınavdan olucaktım sınavın ertesi günü gittim psikiyatr a ama daha kötü yaptı dışarı bile çıkamaz oldum 1 hafta sonrasında bıraktım şimdi çok iiyim heryere gidiyorum bugünde ilk defa bankaya tek gittim ve korkmadım atakta olmadı.biraz ateş bastı ama hemen geçti oan sıcağa bağladım çok şükür dahada ii olup tamamen silicem bunu ewet darısı tüm panik atak hastalarının başına inşaallah dua ediyorum artık ben gibi olanlar için çünki çeken bilir
                            Derdimi dinledim,Derdimden iğrendim.....Onun derdini gördüm,Derdime imrendim...Düne, Bugüne, Yarına HAMD OLSUN!!!!!!!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fulia
                              bipolar bozukluk,şizofreni,okb,depresyon gibi beyin kimyasıyla birebir alakalı hastalıkların ilaç kullanılmadan düzeleceğini düşünmüyorsun dimi ?
                              Açıkçası ben psikolojik hastalıkların hemen hepsinin, kişilerin kendi şartlanmışlıkları olduğunu düşünüyorum.

Yorum

İşleniyor...
                              X