Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hayata küstüm

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• hayata küstüm

.........................
    Last edited by depressif; 14-07-2012, 11:22 PM.

Dostum, şu an nasıl bir ruh hali içindesin bilmiyorum fakat sana şu tavsiyede bulunabilirim, hayatta herşey geçicidir her nasıl hissediyorsan geçici bir durumdur.
    Dolayısıyla içerisinde bulunduğun ruhsal durumun seni aldatmasına izin vermemelisin.
    Ölümü düşünecek kadar düştüysen, yaşamaya çalış ve bu uğurda mücadele ederken öl. Kendi canına, varlığına ihanet edecek, kastedecek kadar ahmaklaşma.
    İntihar denilen vaka gerçekten sağlıklı düşünemeyen, yenilmiş insanların işidir. Güçlü ol.

Ve şunu unutma ki; yaşamak direnmektir. Öyle ise yaşamak için direnmelisin.
    Sen sen ol, alışmaya bak, hayat denilen direniş'e.
    Ve sen her ne yaşadıysan, bunun sebebi de hayatın direnmekten ibaret olduğu gerçeğidir..

Sonuç olarak; yaşamalı ve direnmelisin, bir köşeden hayatı diğer köşeden ise kendini tanımalısın. Ve böylece güçlü olmalısın. Yok öyle yılgınlık.:RpS_smile:
    “Gökyüzü altında yeni ve söylenmemiş hiçbir söz yoktur.”

Yorum

Ne yaşadın bilmiyorum ama inan yalnız değilsin. Şimdi örnek vermek istemiyorum ama senin yaşadığının 10 katını yaşayan insanlar var her yerde. Dışardan kimsenin hayatı göründüğü gibi değildir herkesi mutlu bir tek kendini sorunlu sanırsın ama herkesin hayatında mutlaka kötü ve yıpratıcı şeyler omluştur.Derdini söylemeyen derman bulamaz istersen bizimle paylaşabilirsin bizde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Benim arkadaşım 4 yıl çnce intahar etmişti fazla yakın değildik ama konuşurduk öyle ve intahar nedenini de bilmiyorum ama onun ölümünden sonra annesiyle babasının halini gördükten sonra ben asla bir şey yapmam diye düşündüm. Annesi uzun bir süre hastanede yattı zaten ve şimdi boşandılar ikisi de apayrı yollara gitti zaten bir karı kocayı bir arada tutan şey çocuğudur buna emin olabilirsin yani senin ölmen sorunu azaltmycak aksine çok daha büyük sorunlar doğracak heralde hiç çok yakınını kaybetmediğin için böyle rahat söyleyebiliyorsun bunu. Zaten içinde bulunduğn yaşlar tam öyle kötü şeyler düşünme yaşları sen ne yaşamış olursan ol can çıkmadıkça her şeyi düzeltme yolu vardır. 'Söylemesi kolay' diyo olabilirsin ama bende çok şey yaşadım sadece ben değil burda ki herkes yaşamıştır ya dünyada bana sorunları olmayan 1 tek insan bile gösteremezsin ama biliyo musun her şey birgün unutuluyo, senin o yaşadıkların bir süre canını çok yakabilir evet ama eninde sonunda unutucaksın sonuçta önünde upuzun bir ömür var kim bilir neler yaşycaksın, kimleri tanıycaksın daha. Evet o süreci atlatmak çok zor biliyorum ama hepimiz öyle yapmaya çalışıyoruz bence sende dene. Unutmaya çalış kendini başka şeylere ver, uğraş bul. Ailen her zaman yanındadı gönüllerini almaya çalış. Zaten ailen yanında olduktan zonra herkesin karşısında dimdik durabilirsin.Ve kimsenin dediğini takmam gibi bir hata yapma. Şahse insanların benim hakkımdaki kötü düşünceleri beni zerre kadar etkilemez onlar kim ki? Eğer bunlarda çare olmuyorsa anti depresan falan kullanabilirsin ve cidden işe yarıycaktır.Kötü düşünmek hep kötü sonuçlar doğurur, sen bu olmuş olayları bu kadar düşünmeseydin zaten intihar gibi bir şey aklına bile gelmezdi. Cidden ne yaşadın neler oldu bilmiyorum ama bu söylediğim şeyler genelde işe yarar, herkes kendi yaşadıklarının daha kötü olduğnu düşünür ama dünya üzerinde senin yaşadıklarının 10 katını yaşayon binlerce belki milyonlarca insan var ama kimse dışardan belli etmez bunu mesela sen yolda yürürken şunun başına şunlar gelmiş bunun başına bunlar gelmiş diye bir ayrım yapabilir misin? Hayır. İşte aslında dünya üzerinde tek sornları olan sen değilsin. Ama insanlar bir şekilde yüzleşmeye çalışıyorlar, o zaman herkes intahar etsin. benim dediklerim umrunda bile olmayabilir ama denersen hiçbir şey kaybetmiş olmazsın.Dediğim gibi bizimle paylaşırsan belki yardımımız dokunur.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ovagasyuu View Post
        Ne yaşadın bilmiyorum ama inan yalnız değilsin. Şimdi örnek vermek istemiyorum ama senin yaşadığının 10 katını yaşayan insanlar var her yerde. Dışardan kimsenin hayatı göründüğü gibi değildir herkesi mutlu bir tek kendini sorunlu sanırsın ama herkesin hayatında mutlaka kötü ve yıpratıcı şeyler omluştur.Derdini söylemeyen derman bulamaz istersen bizimle paylaşabilirsin bizde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Benim arkadaşım 4 yıl çnce intahar etmişti fazla yakın değildik ama konuşurduk öyle ve intahar nedenini de bilmiyorum ama onun ölümünden sonra annesiyle babasının halini gördükten sonra ben asla bir şey yapmam diye düşündüm. Annesi uzun bir süre hastanede yattı zaten ve şimdi boşandılar ikisi de apayrı yollara gitti zaten bir karı kocayı bir arada tutan şey çocuğudur buna emin olabilirsin yani senin ölmen sorunu azaltmycak aksine çok daha büyük sorunlar doğracak heralde hiç çok yakınını kaybetmediğin için böyle rahat söyleyebiliyorsun bunu. Zaten içinde bulunduğn yaşlar tam öyle kötü şeyler düşünme yaşları sen ne yaşamış olursan ol can çıkmadıkça her şeyi düzeltme yolu vardır. 'Söylemesi kolay' diyo olabilirsin ama bende çok şey yaşadım sadece ben değil burda ki herkes yaşamıştır ya dünyada bana sorunları olmayan 1 tek insan bile gösteremezsin ama biliyo musun her şey birgün unutuluyo, senin o yaşadıkların bir süre canını çok yakabilir evet ama eninde sonunda unutucaksın sonuçta önünde upuzun bir ömür var kim bilir neler yaşycaksın, kimleri tanıycaksın daha. Evet o süreci atlatmak çok zor biliyorum ama hepimiz öyle yapmaya çalışıyoruz bence sende dene. Unutmaya çalış kendini başka şeylere ver, uğraş bul. Ailen her zaman yanındadı gönüllerini almaya çalış. Zaten ailen yanında olduktan zonra herkesin karşısında dimdik durabilirsin.Ve kimsenin dediğini takmam gibi bir hata yapma. Şahse insanların benim hakkımdaki kötü düşünceleri beni zerre kadar etkilemez onlar kim ki? Eğer bunlarda çare olmuyorsa anti depresan falan kullanabilirsin ve cidden işe yarıycaktır.Kötü düşünmek hep kötü sonuçlar doğurur, sen bu olmuş olayları bu kadar düşünmeseydin zaten intihar gibi bir şey aklına bile gelmezdi. Cidden ne yaşadın neler oldu bilmiyorum ama bu söylediğim şeyler genelde işe yarar, herkes kendi yaşadıklarının daha kötü olduğnu düşünür ama dünya üzerinde senin yaşadıklarının 10 katını yaşayon binlerce belki milyonlarca insan var ama kimse dışardan belli etmez bunu mesela sen yolda yürürken şunun başına şunlar gelmiş bunun başına bunlar gelmiş diye bir ayrım yapabilir misin? Hayır. İşte aslında dünya üzerinde tek sornları olan sen değilsin. Ama insanlar bir şekilde yüzleşmeye çalışıyorlar, o zaman herkes intahar etsin. benim dediklerim umrunda bile olmayabilir ama denersen hiçbir şey kaybetmiş olmazsın.Dediğim gibi bizimle paylaşırsan belki yardımımız dokunur.
        Güzel açıklamışssın, herşey unutluyo bu kısma katılıyorum, çok kötü şeyler yaşansada, insana unutulmıcak kadar kötü gelen şeyler gün geliyor unutluyor. İntihar çözüm değil zaten ümitlerin 0 a indiği durumda yapılan birşey, intihar eden arkadaşının ailesinin bu duruma düşmesi çok kötü ama çoğu kişinin ailesi bunu düşenemiyor, insanın değerin hayatta bilinmesi lazım , ailesi gereken ilgiyi intihar etmeden önce o çocuğa göstermese belki bunlar yaşanmıcaktı..
        3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: depressif
          yok gitmedim, gitsemde bir yararı olacağını düşünmüyorum.
          işte bu yüzden acı çekiyorsun. doktora gidersen ilaçla düzelirsin çünkü depresyon bir organik beyin hastalığıdır ve ilaçla düzelir.

Yorum

hayattan bıkmıssın inancını kaybetmissin avunacak bir şey bulamıyorsun.bir kuyuya düşmüş gibisin ve çığlık atıyorsun ışık arıyorsun ve etrafı karanlık görüyorsun belkide gözlerini kapadın bir refleksle bunu belki sen kendine yaptın yada istemeden başına geldi.Senaryolar çokkkk.Atlamak istiyorsun evet bırakıp gitmek yol arıyorsun ve gözlerin kapalı.
            şu bir gerçekki bir ip arıyorsun yada varlık olmaktan cıkıp kendini iptal etmek istiyorsun.Halbuki kendini iptal etmek diye bir şey sözkonusu değil.Değersizlik ve yetersizlik duyguları içerisinden bocalayıp durmak .Ögrenilmiş çaresizliği yaşıyor olabilirsin.
            Yazdığım senaryoları yada daha başkalarını yaşıyor olabilrsin yada kendi sanal kabusunu kendin ürettin ve çıkış yollarını da kapattın.
            Tohum saç bitmezse toprak utansın...

Yorum

birincisi emin ol bahsettıgın kadar buyuk seyler yasamadın henuz yaşına dayanarak soyluyorum bunu.
              hayatta heysey gelıp gecıcı tamam bazı şeyler canını sıkabılır ama hepsi geçici sen şimdiki şeylere karşı kendını bukadar caresız hıssedıyorsan gelecekte bunun sana getıreceklerıne hıc kafa tutamazsın . mutlu eden şeyleri yap sürekli bunalımda olamaz insan kendını aşağı gorme kımseden cık gez dolaş al gece yarısı başını yürü gez elini cebıne koy rahatla ama kendını asla umutsuzlugun kucagına düşme hedefsiz kalma çabala çabala sürekli kendin için kimse için değil ve sakın ama sakın bu süreçte aşık falanda olma derim ..allah yardımcın olsun kardeşim
              Ummadık Aşk Kalp Yarar..

Batacağım çok çamur çıkacağım çok batak var...

Yorum

hangi birini anlatayım bilmiyorum ama , emin olun siz ne yaşamışsınız ben onu mutlaka yaşamışımdır onu söyleyeyim....
                Bu doğru bir cevap mı sence?
                Sen böyle dersen biz her şeyi düşünebiliriz. Bu kadar ucu açık konuşmak yarar sağlamaz. En başta adam gibi otur yaz ne yaşadıysan. Roman olsun ama olsun yani yaz ya zor bir şey değil bu.

Hayata küstün. Neden?
                Bu sorunun cevabını bekliyorum mümkünse...

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
                Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
                birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
                Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: melankoly View Post
                  birincisi emin ol bahsettıgın kadar buyuk seyler yasamadın henuz yaşına dayanarak soyluyorum bunu.
                  hayatta heysey gelıp gecıcı tamam bazı şeyler canını sıkabılır ama hepsi geçici sen şimdiki şeylere karşı kendını bukadar caresız hıssedıyorsan gelecekte bunun sana getıreceklerıne hıc kafa tutamazsın . mutlu eden şeyleri yap sürekli bunalımda olamaz insan kendını aşağı gorme kımseden cık gez dolaş al gece yarısı başını yürü gez elini cebıne koy rahatla ama kendını asla umutsuzlugun kucagına düşme hedefsiz kalma çabala çabala sürekli kendin için kimse için değil ve sakın ama sakın bu süreçte aşık falanda olma derim ..allah yardımcın olsun kardeşim
                  sen benim neler yaşadığımı ne hallere düştüğümü bilsen böyle konuşmazdın, yaşım küçük olabilir bunun farkındayım ama her geçen gün üst üste neler yaşadım bir bilsen....senin dediğin o dolaşmayı ben çok yaptım ki her zaman yaptığım şey de odur..artık yapacağım bir şey de kalmadı onun için söylüyorum elimden gelen ve yapabileceğim her şeyi yaptım ama olmadı işte daha kötü sonuçlar oldu bu da beni iyice mahvetti....

Yorum

Bu konuyu açalı 2 hafta oldu ama yine de kendime gelemedim hala çok kötüyüm.bu kadar acı çekmek zorunda mıyım?? arkadaşlar yok mu hiç kafaya bişey takmamayı sağlayan bir ilaç içtiğimde herşeyi unutacağım bir şey yok mu? lütfenn
                    Prozac genelde bu tür durumlar için iyi geliyor, psikiyatriste gitmeyi denedinmi?
                    3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

İşleniyor...
                    X