Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yaşamın güzel bir yanı yok

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Yaşamın güzel bir yanı yok

Kelebek bütün güzelliğiyle kendini dogaya bırakır..Hayat çiçekler nede güzeldir hayatın hep böyle güzel oldugunu sanar..Sonra birden biri onun kanatlarına agır bir yük bırakır sen bunu kaldırmak zorundasın der ama kelebek onu taşıyamayacak kadar kırılgan ve narindir..Sonra bir gün kelebegin kanatlarını acımasız bir şekilde koparır kelebek çok acı çekmiştir ama koparan kişi buna hiç üzülmemiştir bile..Sonra kelebegin yüzü gülmemeye baslar o dogada özgürce neşe saçacaktır..Kelebek artık solmus incinmiş ve o agır yüklerle mücadele etmekten bıkar kendini agaçtan aşşagı bırakır.. :cry:

Burda aslında kendimi anlattım hayatı tanıdıkça ondan nefret ediyorum..
    Ve bu yükler artık bana agır geliyor..
    Yaşıyorum ama yaşamın istediği gibi hiç mutlu değilim..
    Yaşam bana zor bir savaş alanı gibi geliyor artık bıktım..

Re: Yaşamın güzel bir yanı yok

Orjinal yazı sahibi: kapalikutu
    Kelebek bütün güzelliğiyle kendini dogaya bırakır..Hayat çiçekler nede güzeldir hayatın hep böyle güzel oldugunu sanar..Sonra birden biri onun kanatlarına agır bir yük bırakır sen bunu kaldırmak zorundasın der ama kelebek onu taşıyamayacak kadar kırılgan ve narindir..Sonra bir gün kelebegin kanatlarını acımasız bir şekilde koparır kelebek çok acı çekmiştir ama koparan kişi buna hiç üzülmemiştir bile..Sonra kelebegin yüzü gülmemeye baslar o dogada özgürce neşe saçacaktır..Kelebek artık solmus incinmiş ve o agır yüklerle mücadele etmekten bıkar kendini agaçtan aşşagı bırakır.. :cry:

Burda aslında kendimi anlattım hayatı tanıdıkça ondan nefret ediyorum..
    Ve bu yükler artık bana agır geliyor..
    Yaşıyorum ama yaşamın istediği gibi hiç mutlu değilim..
    Yaşam bana zor bir savaş alanı gibi geliyor artık bıktım..
    Bazen gücümüzün tükenmesi çok doğal bu noktalarda bu savaş alanından biraz çekilip sükuna erene kadar uzaktan seyretmeliyiz.

Yorum

Re: Yaşamın güzel bir yanı yok

Orjinal yazı sahibi: kapalikutu
      Sonra birden biri onun kanatlarına agır bir yük bırakır sen bunu kaldırmak zorundasın der ama kelebek onu taşıyamayacak kadar kırılgan ve narindir..
      Yükü kaldırmak zorunda olduğunu söyleyen kişiye göre kelebek yükü kaldırmak zorundadır. Ama aslında kelebek yükü kaldırmak zorunda değildir çünkü bunu isteyen kelebek değil, başka kişidir. Doğru mu?

Ve neden kelebeğin bu yükü kaldırmak zorunda olduğunu söylüyor? Zorunluluğu kılan nedir? Kelebek bunu hiç sordu mu?
      Bu arada kelebeğe emir veren kişi, kelebeği yaratan kişi mi?

(Sorularımın hiçbirinde dalga geçmedim. Cevaplamanızı rica ederim.)
      Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Yorum

Bu kadar karamsar bakma hayata. Hiç kimsenin omuzlarında taşıyamayacağı kadar büyük bir yük yok... Güçlü ve dimdik dur o ağır yüküne rağmen, seni eğiltmesine izin verme.

Yorum

Halâ aynı düşüncede misiniz?
          Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Yorum

cnm

canımmmmmmmm yazında kendimi buldum aynı kederi aynı mutsuzlugu savasa yasıyorum

Yorum

ALLAH (c.c)kimseye taşıyamayacağı yük vermez verse bile bu onun sınavıdır kaybetme _kazanma yolunda olaya boyle bakmak gerekıyor bıze bu yuku veren bızı yaratan mı? yoksa insanlar mı? bunun ayrımına varmak gerekıyor sonucta her sınav bızı bırazdaha olgunlastırır.

Yorum

İstendiğinde ve hedeflendiğinde, taşınmaz görünen birçok yük "taşınabilir" hale gelir. Merak etme, yılma, iste ve çalış, sana da nasip olur...

Hayırlı günler dilerim...

Yorum

gerçektende hayat giderek ağırlaşan bir yüktür.
                  hayat günden güne daha da zorlaşır.
                  araya serpiştirilmiş birkaç iyi gün dışında hayat kötüdür zordur acımasızdır vs.

Yorum

bence yaşamın aslında sevilecek yönleri çok ama bizler göremiyoruz
                    ve herbirimiz farklı şeylerle imtihan halindeyiz sabırla ve mücadeleyle bu savaşı kazanmalıyız seni hayattan nefret ettiren şeyleri anlayamayız çünkü birtek insanın kendisi biliyor ne çektiğini ne kadar üzüldüğünü :cry:

Yorum

belki güzel birkaç tarafı vardır biz göremiyoruzdur. bunu hep beraber sevinmemiz için söylemedim, göremiyor olduktan sonra bir işe yaramaz farkındayım. fakat bunu şey için söylüyorum. belki bir gün.. diye başlayan birkaç cümle kurabilmek için. ters giden şeylerin önem sıralamasına göre bir listesini çıkarın. neler yapabileceğinizi düşünün. kimbilir belki de yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur gerçekten. ama belki de vardır. siz bir liste çıkarın en iyisi..

Yorum

Yaşamın en güzel yanlarından birisi "yaşıyor" olmamızdır.

İkinci önemli tarafı "insan gibi yaşamasını başarmaktır".

Üçüncüsü ise, birlikte yaşadığımız insanlara yardım etmek ve onları sevmek ve affetmektir...

Gerisi zaten geçici...

100 yıl önce burada olmadığımız gibi, en geç 100 yıl içinde yine burada olmayacağız. Birbirimizin kalbini kırmaya değer mi?

Yorum

ben 429 yaşındayım eski moğolları gördüm.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: GTO

Moğollar yesin seni e mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: McBusiness
                              Orjinal yazı sahibi: GTO

Moğollar yesin seni e mi?

moğollar insan yemez at karaciğeri yerler soğuktan korunmak için sibiryada. :!:

Yorum

İşleniyor...
                              X