Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hayat amacı nasıl belirlenir

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• hayat amacı nasıl belirlenir

sizce hayat amacı nasıl belirlenir insan kendi için dogru olanı nasıl seçer ben kendim bilmiyorum neyı neden yapmaliyim yasamak istedigimi bilmiyorum sizce hayat amaci nasıl belirler insan
    Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
    sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Hayata çok uzun vadede kesin sonuçlar yüklemek kişiyi üzer bence, anlık yaşamak daha mantıklı, tabiki bu yapıcaklarını yapmaman anlamına gelmiyor..
    3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: shondes View Post
      Hayata çok uzun vadede kesin sonuçlar yüklemek kişiyi üzer bence, anlık yaşamak daha mantıklı, tabiki bu yapıcaklarını yapmaman anlamına gelmiyor..
      anlık insana geçici bir mutluluk verır böyle dünyadada kalıcı bişey aramamak gerek

Yorum

Muhammed Bozdağ'ın Düşün ve Başar kitabını okumakla başlayabilirsiniz amaç belirlemeye.
        Her şey değişecektir, doğaları budur. Bir gün başarılı, bir gün başarısız olacaksın; bir gün zirvede, bir gün dipte olacaksın. Ama içinde bir şey hep aynı kalacak ve o bir şey senin gerçekliğindir! (Osho)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serena View Post
          sizce hayat amacı nasıl belirlenir insan kendi için dogru olanı nasıl seçer ben kendim bilmiyorum neyı neden yapmaliyim yasamak istedigimi bilmiyorum sizce hayat amaci nasıl belirler insan
          İlk önce bir felsefe belirlemek sorgulamak kendini tanımak gerekir herhalde, ben neyim kimin ne istiyorum ne yapacağım ne yapabilirim yaptıklarımdan sonuç alacakmıyım bunlar çevresinde hareket etmek mantıklı olur.
          I'm fine. I'm just not happy.
          G.House

Yorum

benim de aklımı kurcalayan bir konu....
            sanırım senin sorunun cevabı bu soruyu hiç düşünmemek,
            temel içgüdülere göre hareket etmek,yemek,içmek,bunun için çalışmak,mümkünse evlenip çoluk çocuğa karışmak(üremek).

Yorum

Orjinal yazı sahibi: paxera View Post
              benim de aklımı kurcalayan bir konu....
              sanırım senin sorunun cevabı bu soruyu hiç düşünmemek,
              temel içgüdülere göre hareket etmek,yemek,içmek,bunun için çalışmak,mümkünse evlenip çoluk çocuğa karışmak(üremek).
              yazdıkların güldürdü dogrusu

Yorum

hayatın anlamı nedir amacı nedir anlaşılmayacak bi durum yok arkadaşlar açın kuranı okuyun... dünya insanın eğitim yeridir..yaratılış amacımız Allaha kulluk etmektir..ayrıca kuranda rabbimiz düşünmemizi istiyor...bir ayette rabbimiz(BİZİM SİZİ BOŞ BİR AMAÇ UĞRUNA YARATTIĞIMIZI TEKRAR BİZE DÖNDÜRÜLÜP GETİRİLMEYECEĞİNİZİMİ SANMIŞTINIZ)buyurmuştur.
                Sakinleştirici olarak vardır bir hayır kullanıyorum..

Yorum

Bir amaç belirlemek şart mı? Bu tarz şeyleri kafaya takanlar değil takmyanlar yaşıyor hayatını,boşver hayatı sorgulamaya kalkınca işin içinden çıkılmıyor ki,en iyisi birçok mutlu insanın yaptığı gibi,başıboş bir hayat yaşamalı sanırım...
                  Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım. Tasımı tarağımı topladım geldim. Neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tutunamayan_90 View Post
                    Bir amaç belirlemek şart mı? Bu tarz şeyleri kafaya takanlar değil takmyanlar yaşıyor hayatını,boşver hayatı sorgulamaya kalkınca işin içinden çıkılmıyor ki,en iyisi birçok mutlu insanın yaptığı gibi,başıboş bir hayat yaşamalı sanırım...

Katılıyorum hayatı sorgulayınca kafaya takınca içinden çıkılmıyor zaten insanın varığı ve hayatın kendisi başlı başına bir soru, içgüdülerine göre gelişine göre yaşayanlar her zaman mutlu ben bunu görüyorum hani derler ya cehalet mutluluktur hakikatten çok doğru.
                    G.House

Yorum

Aslında insan iki hayat yaşamalıdır.Biri normal olarak devam eden sıkıcı hayatın diğeri ise zihnindeki güzel fikirleri gerçekleştirdiğin yaşamdır.
                      Öğrendiğin her yeni bilgi başka bir üzüntü olarak sana dönücektir...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HoaxBurak View Post
                        Aslında insan iki hayat yaşamalıdır.Biri normal olarak devam eden sıkıcı hayatın diğeri ise zihnindeki güzel fikirleri gerçekleştirdiğin yaşamdır.
                        Aslında insanın ilk hayal kurması kafada canlandırma yapması yani M.Ö 30.000 yıllarda yapıldığı tahmin ediliyor bundan önce insanlar basit yaşıyorlardı mesela karınları açıktığı zaman avlanıp karınlarını doyuruyorlardı. Hiç bir kenara yiyecek ayıralım diye düşünmüyorlardı. Böylece karınlarını doyurbildikleri ve cinsel dürtülerini karşılayabildikleri sürece mutluydular.
                        G.House

Yorum

kendine amaçlar edinmek farklı hayat amacı belirlemek farklı...
                          hayat amacı hayatı anlamlandırmak adına yapılabilecek bir eylem ... bir sorumluluk hareketidir... erkillik hareketidir. kişi bununla tanımlar kendini... normal amaçlar dışında hayat amacının ulviliği vardır kendini buna inandırmaktır. adanmışlıktır. burdan yola çıkarak hayat amacı belirleyebilir insan.

KuzuZade
                          Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                          BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                          Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

İşleniyor...
                          X