Duyuru

Collapse
No announcement yet.

geç yatma sorunu:(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• geç yatma sorunu:(

Ya arkadaşlar ben hiç erken yatamıyorum. Aslında erken yatmaya alıştırsam kendimi biraz da olsa problemlerim çözülecek ama gece oturma alışkanlığı var bende. Bağımlılık gibi birşey. Sürekli kendime erken yatıcam diyorum ama hep gece 4-5 e kadar oturuyorum. Film izliyorum pc başında oturuyorum. bunun bana zarardan başka birşey olmadığını biliyorum ama yine de her gece aynı rutini yapıyorum. Bundan nasıl kurtulurum. erken yatmak istiyorum yardım edin. 1 den önce kalkamaz oldum

Orjinal yazı sahibi: sosyalfobik24
    tersten dene; erken kalkmaya çalış, mesela 6 da kalk, akşam görürüm seni
    xanax alıyorum, o da 1-2 ye kadar uyumamı sağlıyor sağolsun. çok zor uyanıyorum erken saatlerde. Sorun geç saatlerde uyuyamam değil, uyurum ama içimden gelmiyor. canım uyumak istemiyor. yeni birgüne uyanmak istemiyorum düşüncesi var heralde bilinaçltımda:S Bilgisayar uyutmuyor beni, o olmadığı zaman da tv.

Yorum

Son zamanlarda aynı durum bendede var ve çok ciddi sorun olmaya başladı, önce 1,2 sonra 3 şimdide 4 gibi anca uyuyabiliyorum.. 3 de yatsam bilr uyayamayıp kalkıyorum.. Btkisel çaylar var, onları dene bende yakın zmnda aktara gitmeyi düşünüyorum..
      3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

bjk aynı sorun bendede vardı 1-3 kadar durudum şimdide pek degişti sayılmaz ama insan yoruldugunda erken yatıyo ben yorgun oldugumda hemen yatıyorum ilaç kullanmadan hemde sana önerim gündüz kendini yorucagın işler yap bak o zaman nasıl geliyo ilaca falanda gerek duymazsın
        Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
        sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

çayı kahveyi az için

KuzuZade
          Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
          BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
          Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

bence kendinizi erken uyanmaya şartlayın.bilint altınıza bunu alıştırın inandırın.uyumadan başınızı yastığa koyunca 20-30 kez erken kalkacam deyin kendinize 6-7 gibi bir saat seçin. bilin altınız alarma ihtiyacınız olmadan uyandırır sizi. ve dinamik olarak bu şekilde bir kaç kez ddenedikten sonra alışırsınız....
            İnsanların doğası,iyi şeyler yapmak,işbirliği yapmak ve başkalarından iyiliğini istemektir.EPİKTETOS

Yorum

Orjinal yazı sahibi: asalsayı
              gece depresyonu cogaltıyor. ben bir suredir sabah erken kalkıyorum ve aksam erken uyuyorum. depresyon oranım azaldı boylece.
              aslında depresyon bütün mesele orda insanı yıprandıran dertler sıkıntılar.vb.... köyden amcamlar geldi kız istemeye gittik amca oğluna amcam yıllardır akşam 7-8 de uyur gece 5 te uyanır. hiç yıpranmamış yaşlılığı hiç belli etmez. okadarki gelin babası, damat sizmisiniz diye söylendi yok dedik o damadın babası. inanın cild olarak hiç yaşlılık belirtisi yok.sadece kulakları iyi duymuyor...
              İnsanların doğası,iyi şeyler yapmak,işbirliği yapmak ve başkalarından iyiliğini istemektir.EPİKTETOS

Yorum

belli bir saatten önce uyumak iyi de uyuyabilene... ben de 2 den önce uyumuyorum... o da uykum geliyor ama canım uyumak istemiyor sabah da uyanmak istemiyorum... annemle didişip duruyorum...

Yorum

Bendede var geç yatma sorunu genelde 12:30 01:00 bulur tabi sabah 7 de iş için kalktığım halde bazı dönemlerde ise gene sabah 7 de kalmak şartı ile gece 2 hatta iki buçuğu bulur tabi artık pek genç olmadığımdan zorlanıyor bünye. Ertesi gün tatilse veya çalışmadığım bir dönemse gece yatmam duruma göre 4, 5 falan.
                  I'm fine. I'm just not happy.
                  G.House

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bjksaid92 View Post
                    Ya arkadaşlar ben hiç erken yatamıyorum. Aslında erken yatmaya alıştırsam kendimi biraz da olsa problemlerim çözülecek ama gece oturma alışkanlığı var bende. Bağımlılık gibi birşey. Sürekli kendime erken yatıcam diyorum ama hep gece 4-5 e kadar oturuyorum. Film izliyorum pc başında oturuyorum. bunun bana zarardan başka birşey olmadığını biliyorum ama yine de her gece aynı rutini yapıyorum. Bundan nasıl kurtulurum. erken yatmak istiyorum yardım edin. 1 den önce kalkamaz oldum
                    erken yatabilmen için mutlu olman yada zorunlu olarak erken uyanmanı gerektirecek bi işe sahip olman gerekir. seni anlıyorum. mutsuzken uyku olmuyor.
                    Innocence proves nothing.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: incognito View Post
                      erken yatabilmen için mutlu olman yada zorunlu olarak erken uyanmanı gerektirecek bi işe sahip olman gerekir. seni anlıyorum. mutsuzken uyku olmuyor.
                      Yanlız insan mutlu ikende yatamaz yani bende öyle oluyor ilaç kullanınca iyi durumda olunca hormonlar vs yapılacak işler belki dışarıda gezmek müzik belgesel dizi vs seyretme internette bir şeyler araştırma öğrenme o kadar yapılacak şey varki
                      I'm fine. I'm just not happy.
                      G.House

Yorum

paxili bırakmadan önce sabah gün doğuşunda uyurdum. Çok zorlu bir birdenkesme olayı sonrasında 2 ay sonra yani şimdi,23:00 ı göremiyorum.ve eskiden 10 saat dan aşağı uyumayan ben gün doğmadan,karanlıkta uyanıyorum.
                        Garip...

Yorum

ben erken uyusam bile gece bazı aralıklarla uyanıyorum, tekrar uyuyorum. kesik bir uyku geçiriyorum yani. ama tabi sürekli geç yattığımdan dolayı böyle. bir alışkanlık edebilsem erken yatmayı

Yorum

benimde uykum gelir ama gecem boşa gidiyor gibi düşünürüm uyuyamam.. nedir geceden beklentim onuda bilmiyorum..
                            Sahte kalabalıkların olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun..

Yorum

uyku melatonin hormonuyla ilgilidir. beyindeki pineal bezden salgılanıyo bu hormon. ve vücudun gece gündüze uyumunu sağlar. gece yattığınızda ışıklar kapatıldığı zaman gözdeki retina bölümü ışığın ne durumda olduğunu beyine iletir. bu ışık durumuna göre de melatonin hormonu salgılanır. bu hormon karanlıkta salgılanan bi hormondur. gündüzleri ve ışık olduğu zaman bu hormon daha az salgılanır. genelde akşam 9da salgılanmaya başlar. ve yine gece 3e 4e kadar salgılanmaya devam eder. sabah 7 gibi salgılanması azalır. burdan da anlaşılacağı gibi gece uyku getirir sabah uyanmaya hazırlar kişiyi.

bunlara rağmen ben gece uyuyamıyorum çünkü genelde gece korkuyorum gece lambasını yakıp yatıyorum. bu hormon salgılanmıyo. iyice dengemi bozdum. derste anlatmıştı hoca bu hormonu sonra kendim de araştırdım hem kitaptan hem internetten. benim bence dengem bozuldu ve artık vaktinde salgılanmıyo bu hormon. böyle kanaat getirdim kendime

Yorum

İşleniyor...
                              X